woensdag 30 oktober 2019

#postcrossing#174

hallo,
het is weer woensdag en jullie weten wat dat betekend: 📫postcrossing!
en deze week is er weinig te melden.
de enige kaart die onderweg was, is die van vorige week, postcrossing 173 en die is inmiddels ook op zijn bestemming aan gekomen.
de kaart heeft de afstand van 5706 km in 8 dagen afgereisd. voor de ontvangster was het de tweede kaart met een eenhoorn erop die dag.


dan wilde ik dit verhaal nog met jullie delen, het is best bijzonder.
dit is de eik van de bruidegom, een 500 jaar oude boom in het Dodauer Forst-bos in Noord-Duitsland, dicht bij de Baltische Zee. het is een speciale boom met een eigen postadres! waarom zou het zijn eigen postadres nodig hebben, vraagt ​​u zich misschien af?honderden mensen schrijven elk jaar naar de boom, op zoek naar een liefdespartner, iemand om hun leven mee te delen. de traditie zou zijn begonnen vanuit dit verhaal:
de naam van de boom is afgeleid van een incident in de late 19e eeuw. 
de dochter van de boswachter, Ohrt, en de zoon van een chocolademaker uit Leipzig, Schütte-Felsche, waren verliefd maar haar vader keurde de relatie af, dus stiekem wisselden ze brieven door ze in het gat in de boomstam te laten. 
toen de heer Ohrt toegaf en zijn toestemming verleende, trouwden ze op 2 juni 1891 onder de boom.
en de rest is geschiedenis, zoals ze zeggen! terwijl hun liefde bloeide en het verhaal zich verspreidde, begonnen veel mensen naar de boom te schrijven en deze te bezoeken om elkaars brieven te lezen in de hoop liefde te vinden. 


maar je hoeft geen boom te zijn om post te krijgen. afgelopen week ontving ik dit leuke kaartje. en dat kosten even wat moeiten om te registreren.
het probleem zat in de Nederlandse postdienst die een stempel hadden gezet over de ID -code van de kaart, dus die was niet heel duidelijk te lezen.
maar gelukkig is het gelukt via de postcrossing site om de juiste ID op te sporen.
dit leuke kaartje komt uit Frankrijk en heeft een afstand van 702 km afgereisd voor dat ik heb had.


en dan de kaart die ik deze week er op uit heb gestuurd, een kaart vol met groetjes.
letterlijk! de kaart staat vol met groetjes op de voorkant.
en al deze groetjes gaan naar ... Rusland.
de kaart gaat een afstand afreizen van 2429 km. en dat is verder dan naar Moskou, want dat is 2227 km, geloof dat ik al vaak een kaart die kant op heb opgestuurd?! 😊
ik weet die afstand al uit mijn hoofd.
de ontvangster van deze kaart zou graag wat meer van de wereld willen zien. hoewel ze nog maar één keer echt op reis is geweest.
landen als Japan, Noorwegen en Schotland staan op haar lijstje om ooit te gaan bezoek.
voeg Nederland ook maar toe aan je lijstje want ook wij hebben hele leuke dingen om te ontdekken hier in het land.

en met deze kaart komen we bijna aan het einde van postcrossing voor deze week.
ik heb nog niets meer om te vermelden. dus laten we het hier bij houden en afspreken elkaar volgende week weer te treffen voor een nieuwe postcrossing.
iedereen weer bedankt voor de aandacht en graag tot de volgende blog  ....











Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#383

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing. Jaargang 8 alweer, daarmee is postcrossing het langslopende item hier op het blog.  Dat vond ik...