donderdag 10 oktober 2019

dingen die je vergeet schoon te maken in huis

krijg je met dit regenachtige weer ook schoonmaakkriebelsnee, ik eigenlijk niet. 
maar als je dan aan het opruimen en schoonmaken ben denk jij dan ook aan deze dingen in je huis? of vergeet jij ze ook wel eens mee te pakken?


wasmachine
de wasmachine, die is ook wel eens aan een schoonmaakbeurt toe. vooral als je schoon gewassen kleren niet zo fris meer uit de wasmachine komen. 
door al het water en de natte kleding is een wasmachine heel gevoelig voor schimmels. 
en daar zit niemand op te wachten... dus draai af en toe een 'leeg wasje' op een iets hogere temperatuur.
eerlijk gezegd had ik hier zelf nooit aan gedacht maar wel een goeie tip om te onthouden.

vaatwasmachines
zelfs je vaatwasmachine heeft een schoonmaakbeurt nodig! 
ze raken snel verstopt met voedselresten en andere vieze dingen en daardoor maken ze niet meer goed schoon. als je graag van schone borden eet en uit schone glazen drinkt kun je het beste regelmatig het filter van je vaatwasser schoonmaken.
ik zelf was nog af met een sopje en de handjes maar voor wie wel een machine heeft is dit misschien een handige tip.

koffiemachine
als je koffie in de ochtend een raar smaakje begint te krijgen, wordt het toch echt tijd voor een schoonmaakbeurt. in de bijsluiter van je apparaat vind je hoe je dit op de beste manier kunt doen.
ik zelf maak mijn senseo apparaat schoon door de watertankje te vullen met 75% water en 25% citroensap. ik laat dit een keer door mijn koffiemachine lopen , daarna spoel ik nog even een paar keer met heet water na, anders krijgt je koffie een nog al raar smaakje. 
meestal is dit een klusje die we doen als er een lampje begint te knipperen op ons apparaat maar daar zouden we dus eigenlijk niet op moeten wachten.

kussens op de bank
ik weten zeker dat je de kussenslopen op je bed wel wekelijks wast, maar hoe zit het met je stijlvolle kussens op de bank? 
je gebruikt ze waarschijnlijk om je voeten op te leggen of als hoofdsteuntje bij een Netflix marathon. en daardoor zijn deze kussens een bron van vuil en bacteriën. hoogtijd om deze kussen-hoezen ook eens in de wasmachine te stoppen.

gordijnen
op het eerste gezicht kunnen gordijnen er best schoon uitzien. maar gordijnen zijn een bron van bacteriën en huisstofmijt. 
je kunt ze zelf wassen in je wasmachine, zorg er dan wel voor dat je goed het etiket leest. geen zin in gedoe: breng ze naar de stomerij.
en ik moet eerlijk bekennen dat de glas-gordijnen regelmatig wordt vervangen voor schone maar de over-gordijnen? één keer per jaar naar buiten om uit te waaien en dan uit te kloppen. dacht het goed te doen maar dat heb ik dus mis.

zo zijn er waarschijnlijk nog wel een paar van die dingen en plekjes die we vergeten.
wat dacht je van de plinten onder aan bij de grond. daar bukken we echt niet iedere week voor.
en voor de weinige mensen die nog een huistelefoon hebben, wat dacht je van dat ding.
de lampen, en dan die plafonnières, lekker dicht tegen je plafon, dan moet je weer met een trap gaan werken, doe we ook niet echt elke week.
en zo kan je er misschien nog wel een paar bedenken.
denk dus even goed na als je weer aan het opruimen en schoon maken bent of je echt alles wel heb mee gepakt.

tot het volgende blog ...




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#383

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing. Jaargang 8 alweer, daarmee is postcrossing het langslopende item hier op het blog.  Dat vond ik...