dinsdag 8 oktober 2019

McDonald's: gerechten die personeelsleden nooit zouden eten!

de razend populaire Big Mac en heel wat andere gerechten terug te vinden op de menukaart van McDonald’s en iedereen heeft zo zijn of haar eigen voorkeur.
maar het personeel van de fastfoodketen weet waarschijnlijk het allerbest wat wel en wat niet lekker is. 
behalve dat ze de maaltijden bereiden, eten tijdens hun pauze (vaak met personeelskorting).
maar dat betekent niet dat ze alles zo maar eten wat McDonald’s te bieden heeft.

dit zijn de minst populaire gerechten onder het personeel van McDonald’s:


Filet-O-Fish
de Filet-O-Fish van McDonald’s was in 1965 de eerste niet-hamburger op het menu en is sindsdien een icoon geworden. in de vastentijd is het een grote hit, want dan eten katholieken op vrijdag geen vlees.
een voormalig medewerker vindt de Filet-O-Fish vooral iets voor oudere klanten, omdat het voor hen makkelijker is om te kauwen, maar zelf houdt hij niet van de smaak. 
een ander personeelslid zegt  dat de visburger tamelijk smakeloos is.
ik moet eerlijk bekennen dat ik ze nog nooit heb gegeten dus het niet zou weten of dit klopt.

de salades
ik ben geen fan van al die sla en groentes en het aantal calorieën is ook nog eens astronomisch hoog, volgens een medewerker.
gemiddeld bevat een salade 490 tot 520 calorieën. ter vergelijking: een Big Mac heeft er 540. dus we kunnen wel zeggen dat er weinig verschil is aan calorieën.
ze lijken misschien een gezonde keuze maar dat valt dus tegen. 
ik heb de salades wel eens gegeten en op zich smaken ze wel goed.


kipburger
deze is wat lastig omdat de versie in Nederland iets anders is als in bijvoorbeeld de USA. daar is het echt een stuk kipfilet op een broodje, en die zou helemaal vol boter zitten waar deze in zou worden gebakken en daardoor veel minder gezond zijn dan ze lijken. in Nederland is dat net anders, hier heet die burger de mcchicken. 
een stuk kipfilet met een krokant laagje, sla en een frisse sandwichsaus.
op zich een heel smakelijk broodje kip, alleen de saus (vind ik persoonlijk) een wat zurige smaak te hebben. maar verder prima voedsel.


alles wat nieuw is op het menu
een voormalig manager van een McDonald’s-vestiging zegt altijd nieuwe gerechten op het menu te vermijden, omdat hij liever ”bij de basis blijft” van de fastfoodketen.
in de loop der jaren speelt McDonald’s steeds meer in op vragen als veggie producten of glutenvrije broodjes, ook zien we steeds meer ice coffee's en smoothie's in de plaats van  frisdrank.
maar of al die nieuwe producten ook het halen als blijvertje is nog maar de grote vraag.

mukbang
omdat wij, ik en mijn dochter zelf de test wel eens wilde nemen over deze producten, gaan we binnenkort een video opnemen voor het you tube kanaal van mijn dochter waarin wij de 
filet o fish, een salade, de mcchicken en iets nieuws (waarschijnlijk de veggie kipnuggets) gaan proberen om te proeven of wij de mening delen van het personeel.

wordt vervolg ....

tot het volgende blog ....









Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#383

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing. Jaargang 8 alweer, daarmee is postcrossing het langslopende item hier op het blog.  Dat vond ik...