vrijdag 31 mei 2019

de nacht van het kind

wereldwijd liggen miljoenen kinderen wakker. 
vanwege hun handicap, omdat het thuis niet veilig is, omdat ze ernstig ziek zijn of omdat ze niet naar school kunnen. 
op 1 juni blijft Nederland tijdens de nacht van het kind massaal wakker om op alle mogelijke manieren geld op te halen voor kinderen in nood. 
om al die kinderen weer een goede nachtrust te geven en ze kind te laten zijn.



WIE ZIJN WIj
KiKa, Edukans, Liliane Fonds en Het Vergeten Kind. 
Vier goede doelen die zich elke dag, ieder voor zich, inzetten voor kinderen en hun problemen. 
om één keer per jaar iets extra’s te doen voor al die kinderen die wereldwijd wakker liggen om hun problemen, hebben ze hun krachten gebundeld, hun dekbedden verstopt en hun wekkers gezet. 
want met zijn vieren organiseren ze op 1 juni de nacht van het kind. 
een uniek evenement en een unieke samenwerking. 
ze blijven wakker en halen geld op om zoveel mogelijk kinderen gewoon kind te laten zijn.

Het Liliane Fonds draagt bij aan een wereld die openstaat voor iedereen en waarin ook kinderen met een handicap die opgroeien in extreme armoede, al hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten. 
samen met lokale organisaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika maakt het Liliane Fonds kinderen sterker en hun omgeving toegankelijker. 

KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. 
jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. op dit moment geneest 75% van deze kinderen. dat moet en dat kán beter. het doel van KiKa is om dit percentage te verhogen naar 95%. 

Edukans zorgt onder andere voor een veilige leeromgeving, goed opgeleide docenten en betrokken ouders. Allemaal succesfactoren om een kind te laten slagen op school! 
250 miljoen kinderen gaan wel naar school, maar leren daar veel te weinig. 
overvolle klaslokalen en slecht opgeleide docenten zorgen voor onderwijs van lage kwaliteit. veel kinderen maken om die reden hun school nooit af.

Het Vergeten Kind is er voor kwetsbare kinderen in Nederland die niet de kans krijgen kind te zijn, omdat ze worden ingesloten door problemen in de thuissituatie (door psychische problemen, verslavingen, schulden of onvermogen van ouders). in ruim 50.000 gevallen is de situatie zo onveilig dat ze niet meer thuis kunnen wonen. de stichting strijdt ervoor dat deze kinderen zich veilig kunnen ontwikkelen en dat ze hun eigen plek vinden in de maatschappij.


ZO KOM JE IN ACTIE
je kunt de Nacht van het Kind op drie manieren steunen:
1. haal met jouw actie geld op voorafgaand aan of tijdens de nacht van het kind.
2. steun iemand die je kent of een van de vele originele acties.
3. doe een eenmalige donatie.

je kunt natuurlijk ook iedereen die je kent vertellen over dit energieke en noodzakelijke evenement. film jezelf en zet het met #nachtvanhetkind en @nachtvanhetkind op al je op social media kanalen. Want hoe meer lawaai we met elkaar maken, hoe meer mensen in actie komen.
meer over de nacht van het kind kun je lezen op:
(BRON: NACHTVANHETKIND.NL)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Grote verandering bij PostNL

foto: ? PostNL komt om de dag langs Hoewel het aantal brievenbuspakketjes alleen maar toeneemt, staat PostNL toch op het punt om een grote v...