donderdag 9 mei 2019

Yeti, mythe of niet?

de grote vraagstelling bij dit stukje is toch wel of dit "echt" is?
en ook al beweren mensen  dat ze het bewijs hebben gevonden, wat kunnen we nou echt opmaken uit een foto als dit?
toch was het iets wat voor het Indiase leger nieuwswaardig was, en op hun twitter account werden foto's geplaatst van het team en hun bijzondere vondst.

https://twitter.com/adgpi/status/1122911748829270016

bergbeklimmers van het Indiase leger hebben in het Himalayagebergte een voetafdruk gevonden die afkomstig zou zijn van een yeti, een verschrikkelijke sneeuwman.
de 'voetafdruk' meet 38 bij 81 centimeter, en is gevonden op de Makalu, een van de bergen van het Himalaya-gebied op de grens tussen Nepal en Tibet.
de deelnemers van de expeditie staan trots op de foto's die het Indiase leger heeft verspreid via Twitter.
op sociale media verschijnt meteen commentaar op het feit dat de foto's slechts één voetafdruk laten zien.
de yeti, oftewel de verschrikkelijke sneeuwman, is een groot wezen dat door de wetenschap nog steeds als een mythe wordt beschouwd. 
de lokale bevolking is er echter van overtuigd dat de yeti bestaat.

de Yeti, ook wel verschrikkelijke sneeuwman genoemd, is een vermeend  reusachtige primaat in de Himalaya, zijn uiterlijk lijkt gelijk te zijn aan de hypothetische Bigfoot uit Amerika, en wordt door de wetenschap nog steeds als een mythe beschouwd. 


deze fenomenen lijken dan ook eerder uit de menselijke fantasie te zijn ontstaan dan dat ze zouden bestaan. 
hoewel er door de wetenschap geregeld nieuwe diersoorten worden ontdekt, werden van de yeti tot heden slechts enkel nepyeti's ontdekt. 
toch blijven mensen beweren dat er sterke aanwijzingen dat er iets rondloopt dat de wetenschap nog niet beschreven heeft.
in 2013 werd bekend dat onderzochte haren genetisch verwant zijn aan die van de ijsbeer, waardoor niet uitgesloten kan worden dat het hier om een onbekende berensoort gaat.

de vraag blijft echter staan: bestaat Yeti nu wel of niet?
of we ooit een antwoord vinden op de vraag? ik denk het niet.

tot het volgende blog ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Grote verandering bij PostNL

foto: ? PostNL komt om de dag langs Hoewel het aantal brievenbuspakketjes alleen maar toeneemt, staat PostNL toch op het punt om een grote v...