vrijdag 2 oktober 2020

lang vrijgezel zijn is helemaal niet zo erg

ik bent alweer een behoorlijk tijdje single en krijgt regelmatig de vraag wanneer je nou eens een leuke lover mee gaat zoeken. 
die vragen en blikken kun soms ontzettend vervelend zijn, ik moet mij soms inhouden om geen tegenvraag te stellen van: wanneer gaan jullie scheiden? 
maar er zit ook een positieve kant aan lang single zijn. het schijnt dat als je voor een lange tijd vrijgezel bent, je volgende relatie alleen maar leuker gaat worden.
en waarom zou dat zo zijn? 

je kent jezelf enorm goed
de valkuil van een relatie is dat je op een gegeven moment niet meer weet wie je bent zonder jouw wederhelft. doordat je al zo’n lange tijd alleen bent weet jij precies wie je bent en wat je wel of niet leuk vindt. kortom je hebt jezelf goed leren kennen in de tijd dat je vrijgezel was en dus weet je heel goed welke types wel of niet bij jou passen. of misschien ben je juist tot de conclusie gekomen dat een relatie voor jouw helemaal niet noodzakelijks is, dat kan natuurlijk ook.


je kunt op jezelf vertrouwen
je kunt prima op eigen benen staan en weet daardoor precies wat wel of niet goed is. 
als jouw gevoel aangeeft dat iets niet goed is, dan is dat het ook niet. en als het goed zit, dan weet je dat meteen.
in de tijd dat je alleen was heb je uitstekend jezelf kunt vermaken, dus jij hebt niet iemand nodig die voor geluk moet zorgen. je kan tenslotte pas gelukkig zijn met iemand anders, als je gelukkig bent met jezelf. toch?
omdat je onafhankelijk bent, weet je wat je waard bent, en weet je nu ook wel of je toe ben aan een partner of niet.

je weet wat je verdient
tuurlijk er lopen genoeg aantrekkelijke vrijgezellen rond en uiteraard staan jouw ogen ook niet stil, maar jij neemt geen genoegen met de eerste die voorbij komt. 
jij gaat alleen een relatie aan met die persoon waarbij jouw gevoel zegt dat hij of zij écht een persoon is die goed bij jou past. 
je bent intussen ook slim genoeg om niet voor de eerste beste te vallen, het lang alleen zijn brengt soms ook je twijfels mee of je je vrijheid wel wil opgegeven, jouw tijd delen met een ander. maar als iemand jouw echt leuk leuk vindt zal hij of zij moeite doen om jouw te veroveren. misschien dat je dan best eens een gokje kan nemen om hem of haar beter te leren kennen.
maar je voelt zelf wel het best wanneer je toe bent aan dat moment.




je bent echt toe aan een relatie
er zijn mensen die van de ene relatie in de ander relatie springen, meestal omdat ze niet alleen kunnen zijn of domweg niet weten wat ze nou eigenlijk willen. 
deze mensen gebruiken een nieuwe relatie als een pleister op de wond. gelukkig heb jij daar geen last van, want jij weet dat wanneer jij aan een relatie begint je er ook echt aan toe bent.
dat je daar misschien je tijd voor neemt is prima. je wil tenslotte niet na een maand weer met lege handen staan en een gebroken hart.


het maakt ook eigenlijk niet zoveel uit of je nou wel of niet een partner hebt.
de grootste kunst is om als single ook gelukkig te zijn. 
ik ben nu ruim 10 jaar single en ik vind het best, ja oke, soms mis ik wel een partner maar dan meer iemand van mijn leeftijd. iemand om eens ander gesprekken te kunnen voeren als met mijn dochter. of gewoon iemand waar je leuk activiteiten kan ondernemen.
wat dat kan natuurlijk ook, je hoeft niet noodzakelijk een relatie aan te gaan. misschien ontmoet je wel iemand die dezelfde dingen leuk vind en niet direct zoekt naar een partner maar een maatje.
en laten we eerlijk zijn: een maatje wil jouw ook best wel eens een knuffel geven en zeggen dat je een topper bent.
voor zo een maatje hou ik me zeker aanbevolen.

tot het volgende blog ... 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ik lees ... Bloed & Honing

Ik lees graag, en in dit blog deel ik boeken die ik heb gelezen en graag als leestip met jullie deel. Mijn smaak in boeken is erg breed, lit...