vrijdag 23 oktober 2020

StarStable prietpraat #22


StarStable is een online paardenspel voor spelers uit de hele wereld die samen allerlei leuke avonturen beleven. 
elke speler rijdt en verzorgt een eigen paard of meerder, voltooit opdrachten, neemt deel aan competities en maakt deel uit van een episch verhaal.


de soul riders - de legende ontwaakt
in het vorige blog had ik jullie beloofd nog terug te komen op het tweede boek van de soul riders serie.
dus bij deze .....
de legende ontwaakt is het tweede deel in de spannende fantasy-trilogie Soul Riders, gebaseerd op de wereld van de online paardengame Star Stable. het eerste boek, het eiland van de paarden, eindigde superspannend, we kunnen niet wachten om te weten hoe het verdergaat met de Soul Riders.                                                      
het verhaal:Lisa, Anne, Linda en Alex zijn ieder hun eigen weg gegaan in de strijd tegen het kwaad. Maar ze komen er achter dat ze in groot gevaar zijn. ze moeten hun magische krachten meer onder controle krijgen en beter gaan samenwerken om de strijd tegen het kwaad te kunnen winnen. de vriendinnen gaan hiervoor in training bij de druïden en leren wat het werkelijk betekent om een Soul Rider te zijn.

ik heb het boek dus nu al een tijdje weekje of twee in huis maar ben er nog niet in begonnen om te lezen. ben nog even met een andere boek bezig om te lezen.
maar dit is zeker het volgende boek wat ik ga lezen, ben erg benieuwd naar hoe het de meiden verder zal afgaan in hun avontuur.
het boek is te koop bij Bol.com en kost 14.95( +verzendkosten kom je ongeveer rond de 18 euro uit). 

de Grote Prijs van H&M
als je ooit de Sweden International Horse Show hebt gezien, heb je misschien ook wel de springwedstrijd om de Grote Prijs van H&M gezien. 
ik moet eerlijk bekennen dat ik er nog niet van had gehoord, maar mijn sportkennis is niet zo groot.
voor wie het wel kent, je hebt daar vast de beste ruiters ter wereld gezien, maar het wordt nu allemaal nog leuker: je kunt namelijk zelf meedoen!
ga eens een praatje met paardenliefhebber Zuri bij de Arena van de Jorvikstal maken, dan kun je Jorvegiaanse editie van de Grote Prijs van H&M rijden.
en ik heb deze dus ook gereden, ik persoonlijk ben al geen springheld en heb deze rustig aan gereden. hij is wel erg leuk en zeker net iets anders als wat we kennen met de springconcours van StarStable.
wel vond ik dat het niet heel overzichtelijk was waar je naar toe moet, het loopt wel iets door elkaar heen. maar het is zeker een heel leuk parcour voor een keertje.

als je tussen beroemde ruiters gaat rijden, moet je er wel een beetje op gekleed zijn. 
met de kortingscode WELOVEHORSES krijg je je eigen jasje van H&M.
vergeet hem dus niet in te wisselen!

je kunt de Grote Prijs van H&M in de Arena van de Jorvikstal rijden tot de update van woensdag 4 november.

een uniek Halloween
het is Halloween, alleen wel met een Pandoriaans tintje. 
meestal waart Galloper Thompson, het spook uit de Jorvegiaanse legendes, rond in Gallopers Bolwerk maar dit jaar is er een andere ongenode gast, Ydris kon het weer niet laten om zich te bemoeien met Halloween dit jaar!
Ydris ontdekte bij toeval de zwevende eilanden en organiseerde een feest dat elke dag steeds meer spoken trekt.

wat kun je allemaal doen in Gallopers Bolwerk?
★ je kunt zielscherven in de ketel van het Bolwerk gooien en daarmee beloningen verdienen.
je verzamelt zielscherven door spooktornado's te zoeken die elk uur op Jorvik verschijnen. 
als je bij een tornado komt, verspreidt deze een aantal scherfjes waarmee je uiteindelijk één zielscherf kunt maken. 
de tornado's verschijnen elk heel uur, dus zorg dat je dan op Jorvik bent. 
wacht niet te lang, want je weet nooit hoelang de tornado blijft.
in totaal bevat de ketel 12 beloningen die je kunt verzamelen.
de tornado's verschijnen niet echt in een bepaalde volgorde. waar je hem gisteren rond 3 uur had, hoeft hij morgen niet te zijn.
★ je kunt tijdens een griezelrace momenten uit het leven van Galloper Thompson beleven.
echte mazzelaars vinden zelfs zielscherven tijdens de Spookrit.
★ ook de populaire race over de Vogelverschrikkersheuvel is weer terug.
door ze één keer per dag te spelen kun je er zielscherven mee verdienen.
★ je kunt via een magisch portaal een gloednieuwe Spookrit uitproberen.
of ga naar kasteel Silverglade en ga een van de kamers binnen voor een ouderwets ritje met onze trein.
★ je kunt verschillende leuke Halloween-winkels bezoeken.
★ er zijn vier magische paarden die hopen op een vaste plek in jouw stal.
er is een spiksplinternieuw magisch paard dat ook naar een warm thuis verlangt. 
de Tombhoof is de geest van een paard dat lang geleden leefde. dit paard zoekt een nieuwe tweebenige vriend(in) waarmee het een band kan opbouwen en avonturen kan beleven.
de Tombhoof kost 950 Star Coins. net als een Quarter Horse kan de Tombhoof een draai maken als je op de spatiebalk drukt wanneer het paard stilstaat. 
je kunt het kapsel van de Tombhoof niet aanpassen.
★ we hebben tijdelijk twee griezelige huisdieren voor je.
in Gallopers Bolwerk vind je ook deze coole Karkaskat, die bevriend is met de Tombhoof, en het schattige pompoendiertje dat vorig jaar menig hart veroverde.
★ er zijn magische poeders waarmee je je startpaard kunt transformeren.
een van de winkels verkoopt ook geniale magische poeders. als je je startpaard ermee besprenkelt terwijl je voor hem staat, krijgt je paard tijdelijk een echte Halloween-look.
★ we hebben een spiksplinternieuwe bewaarpompoen toegevoegd. Zo kun je via de enorme pompoen in het midden van het Bolwerk gemakkelijk naar je kledingkast.

en toen ging het mis ... 
en dan is eindelijk de update online en gaat het mis. dat kan gebeuren maar voor de spelers minder leuk.
de een had last van een zwart scherm en andere, zo als ik, van paarden die helemaal zwart waren.
tegen het eind van de middag leek dit te zijn opgelost maar hadden we een ander probleem dat de game telkens afsloot, eerst leek dit te gebeuren met een Halloween opdracht maar later gebeurde het ook als je midden in een race zat bijvoorbeeld bij Steve.
oké, dit maakte het spelen echt niet leuk. bij Starstable doen ze natuurlijk hun best dit op te lossen maar dat heeft ook wel tijd nodig. 
op donderdag lijkt het probleem nog niet weg te zijn. na ruim 24 uur is het probleem nog niet opgelost. ik was maar begonnen om te proberen rond de 20 á 25 minuten te spelen en dan even zelf uit te loggen en weer terug te gaan.
dat leek mij voor de laptop iets beter als het spel iedere keer laten crashen.
en vandaag, vrijdag, hopen ze het probleem opgelost te krijgen maar dat is nog even afwachten wat er vandaag nog gaat gebeuren wat het crashen betreft.

de nieuwe Spookrit
een heel nieuw buitenparcours! als je door een van de portalen bij Gallopers Bolwerk gaat, ga je iets heel nieuws beleven. 
dit griezelige parcours begint op dezelfde plek als de Rit naar het Licht bij stal het Gulden Blad en heeft een paar verrassingen voor je in petto. op de berg vind je meerdere paden. 
probeer ze allemaal, want je weet maar nooit wat je er allemaal tegenkomt...
en deze is inderdaad wat griezelig voor de jonge spelers onder ons. ik moet eerlijk bekennen dat het goed in elkaar zit maar ik er zelf niet gelijk elk dag de rit zou willen doen. 

let op: dit griezelige pad heeft heel wat verrassingen voor je in petto, maar weet wel dat je ook slangen en spinnen kunt tegenkomen, mocht je die willen vermijden kun je via een andere weg naar het eindpunt rijden. 

de pompoenen zijn (weer) ontsnapt!
de oude Jasper Holbrook heeft een probleempje op zijn boerderij in de Goudenheuvelvallei. het water waarmee hij zijn pompoenvelden besproeit, is besmet met Pandoriaanse magie. hierdoor heeft hij niet alleen met levende vogelverschrikkers te maken maar komen ook de pompoenen tot leven. Jasper heeft dan ook dringend hulp nodig!
talloze pompoenen zijn namelijk ontsnapt en spelen nu verstoppertje in de vallei. 
als je een bezeten pompoen benadert, weet je nooit of je iets lekkers krijgt of dat hij een grap met je gaat uithalen. wat het ook wordt, wanneer je je missie hebt voltooid, ontvang je gouden mini-pompoentjes. 
deze gouden pompoentjes kun je naast het pompoenenveld van Jasper of bij Gallopers Bolwerk inruilen tegen echte beloningen.
je kunt net zo veel pompoenen verzamelen als je wilt. er is geen limiet. 
★ de eerste vijf pompoenen verschijnen om de acht seconden. je moet een hele pompoenenfamilie verzamelen (drie pompoentjes terugbrengen naar de grote pompoen) voordat de volgende familie verschijnt.
★ alle pompoenen die je daarna moet zoeken, verschijnen om de twintig minuten. als je het spel verlaat en uitlogt, wordt de timer gereset. op het bord naast de grote pompoen (waar je ook je beloningen ophaalt) kun je zien wanneer de volgende pompoenen verschijnen.

scrapbook #7
het scrapbook is intussen iets wat elke zondag wel een upload heeft op de Instagram pagina van Malin Hackstorm en ik vind het ook zeker heel leuk dat sommige van jullie zo positief kunnen reageren. dankjewel hier voor.
dit keer een kijkje terug naar de nieuwe Jorvik Wild paarden en natuurlijk de H&M springwedstrijd. 
ik denk dat jullie wel kunnen raden wat er de volgende keer in het scrapbook komt te staan. yup, we gaan weer naar een van de leukste evenementen op StarStable: Halloween!! 🎃

en dit was prietpraat voor deze keer.
de volgende prietpraat hangt een beetje af van wat voor updates Star Stable heeft, meestal hebben we om de twee weken een blog. 
via de instagram accounts blijven we foto's plaatsen , je kan ons vinden onder de namen @malin_hawkstorm en @michelle_mousetree.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ik lees ... Bloed & Honing

Ik lees graag, en in dit blog deel ik boeken die ik heb gelezen en graag als leestip met jullie deel. Mijn smaak in boeken is erg breed, lit...