vrijdag 22 mei 2020

starstable prietpraat #11


StarStable is een online paardenspel voor spelers uit de hele wereld die samen allerlei leuke avonturen beleven. 
elke speler rijdt en verzorgt een eigen paard of meerder, voltooit opdrachten, neemt deel aan competities en maakt deel uit van een episch verhaal.

heel de wereld merkt de gevolgen van het Coronavirus, in sommige landen proberen ze weer het normale leven te gaan starten, wel met de nodige aanpassingen nog. 
de drukte kan dus iets gaan afnemen op Star Stable.

nieuwe Quarter Horses erbij
er weer vier Quarter Horses op de Starshine-hoeve aangekomen. de nieuwe Quarter Horses zijn er in de varianten vliegenschimmel, sooty isabel, zweetvos en grullo en ze kosten 950 Star Coins per stuk.
vergeet niet dat er in de app Horses van Star stable ook nog een Quarter Horse te vinden is. 


rijden met je ziel
ruim 8 weken zijn we nu bezig met het ziel rijden en we willen allemaal zo graag het paard verdienen maar ik beginnen de opdrachten een beetje beu te raken.
ik doe elke dag braaf de opdrachten maar krijg het gevoel als of de opdrachten moeilijker worden. zo als met de schokgolven, komen die golven nou wel of niet snel achter elkaar?
en met schaduw vermijden, lijken ze als je aan de opdracht begint wel gelijk naast je te hangen zodat je wel even snel jezelf uit de voeten moet maken.
nou laten we het beste er maar van maken en nog even vol houden, maar ik krijg het gevoel dat de opdracht eigenlijk iets te lang duurt op deze manier.
maar goed, wat heb je intussen nog aan prijzen kunnen verdienen?
bij 40.000 een storyboek 
bij 45.000 een goodie box
bij 50.000 een noordelijk druïden hoofdstel 
bij 53.000 een goodiebox 
bij 56.000 een storyboek 
dat is er nog iets wat ik ook ervaar, bij opdrachten als paard kalmeren en besmet paard redden of dat met die spion redden, dat ze dwars door rotsen, bomen, muren, over het water of wat voor object gaan. leuk, maar ik kan dat dus echt niet. ik knal er met met kop gewoon recht boven op. het hangt echt wel af van het gebied waar je je missie hebt.
maar misschien dat Star Stable daar wel iets meer rekening mee had kunnen houden.


shellphone horses?
tja, ... ik weet niet zo goed wat ik hier van moet denken. eenhoorns zouden niet kunnen omdat ze niet realistisch zijn maar al we gaan kijken wat voor paarden we al gehad is die tekst allang van de baan. er is genoeg intussen uitgekomen wat ook niet realistisch is en die Pandoria magie valt daar ook onder wat mij betreft. als we dan toch fantasie brengen door magie dan kunnen die eenhoorns ook wel.
binnenkort kunnen we dus een nieuw soort paard verwachten: het shellphone horse, en ze komen voor zover ik weet in twee varianten.
de eerste vind ik een beetje eng om te zien, die tweede doet mijn wel denken aan ze een zeepaard uit tekenfilms ofzo. 
ze zouden ook de mogelijkheid hebben om er mee door water te kunnen gaan, alleen bij Fort Pinta. maar of dit ook klopt weet ik niet 100%.
is dit dan misschien een passend paard voor bij de zeemeerminnen kostuums die we sinds vorige jaar konden kopen? of ik ze zou kopen? nee, ik denk het niet.
maar gelukkig is iedereen daar vrij in om zelf te bepalen.


goudjacht met Scruggs
maak kennis met Scruggs! Scruggs is een kabouter die onlangs ontdekt heeft dat het niet veel zin heeft om aan het einde van de regenboog naar goud te zoeken als je ook in Firgrove met een pikhouweel de frustraties van je af kunt hakken. 
je vindt hem iets ten noorden van de Starshine-hoeve.
mocht je nou net als ik denken dat die gast je bekend voor komt voorkomt kan ik dat geheel begrijpen.
ik dacht dat het de herrieschopper van het kerstdorp was maar die heet Honey.
dus het is nog even een raadsel of hij nou wel of niet uit het kerstdorp komt en een zomer bijbaantje heeft gevonden.

als je Scruggs helpt en elke dag drie goudklompjes in de buurt van Firgrove vindt, verdien je heel veel Jorvik shillings. als je genoeg goud vindt terwijl hij in de buurt is, krijg je ook nog eens een speciale beloning ... de goudjacht blijft tot 3 juni.


nieuwe spullen
een paardenbezitter moet een halster hebben voor hun paarden, of je nu je paard in de wei laat lopen of hem een heerlijke wasbeurt geeft, met een halster houd je je vriend prima onder controle als hij tijdens het borstelen de lokroep van dat heerlijke gras niet kan weerstaan. 

je kunt de halster ook als hoofdstel gebruiken om te laten zien dat je een geweldige ruiter bent die zonder teugels met zijn paard kan communiceren. 
samen met de nieuwe peesbeschermers maken dat de sportieve outfit van je paard helemaal af. of je nu traint in een rijbak of lekker door de bossen raast, deze peesbeschermers zorgen er op een stijlvolle manier voor dat de benen van je paard niets kan overkomen. je kunt de peesbeschermers gebruiken op alle paarden van generatie 3. 
je vindt de halsters en peesbeschermers in vier kleuren in de winkel "hoofdstellen en zo" op de Starshine-hoeve.
het ziet er mooi uit, ik heb er nog niks van gekocht. de peesbeschermers trekken mij niet aan. ik vind ze persoonlijk dan ook niet mooi. over het halster ben ik nog niet uit.
maar ook dit is ieder zijn eigen keuze.

bye bye Internet Explorer 11
binnenkort ondersteunt Starstable.com niet meer het gebruik van Internet Explorer 11 waardoor hun website er vreemd uit zal zien of zelfs helemaal niet meer te zien is. 
ze stoppen met de ondersteuning omdat deze browser best wel oud is. uiteraard kun je Starstable.com nog steeds bezoeken met bijvoorbeeld Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari of Opera.

vanaf 25 mei ondersteunen we Internet Explorer 11 niet meer!

en dat was prietpraat voor de ze keer.
de volgende prietpraat hangt een beetje af van wat voor updates Star Stable doet of heeft.
via de instagram accounts worden foto's geplaatst, je kan ons vinden onder de namen @malin_hawkstorm en @michelle_mousetree.


tot de volgende keer ....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#383

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing. Jaargang 8 alweer, daarmee is postcrossing het langslopende item hier op het blog.  Dat vond ik...