woensdag 20 mei 2020

postcrossing#201

hallo en welkom bij een nieuwe 📫postcrossing.
de eerste week waarin we wat onze regels met het coronavirus weer iets meer mochten doen, de week dat ook de kringloopwinkel weer open was en ik weer aan het werk mocht.
en des ondanks hou ik het nog even veilig. ik doe mijn boodschappen en ga naar mijn werk en verder probeer ik het lekker thuis te houden.
ik verwacht dat de meeste mensen iets te vrij worden en we straks weer een nieuwe golf krijgen met zieken, en die mening delen nog meer mensen met mij.
ik zie mezelf echt nog niet op een terras zitten of een bezoek aan de bioscoop brengen. 
we houden het hier nog gewoon lekker thuis met de thuisbioscoop van pathe, online een bioscoopfilm kijken op je eigen tv scherm, en we bestellen wel iets wat we dan thuis laten bezorgen zoals bijvoorbeeld sushi. 

het was afgelopen week een vrij rustige week.
ik heb dit keer geen kaartjes ontvangen maar ik had afgelopen week wel wat berichten van mensen die dankzij mij een blije brievenbus hebben.
in postcrossing 198 ging een kaartje naar Duitsland en deze is na een reis van 441 km in 19 dagen op zijn bestemming aangekomen. erg leuk om te lezen dat de ontvanger nieuw is bij postcrossing en dit haar eerste kaart was die ze kreeg. ik hoop dat er nog vele mooie en leuke kaarten mogen volgen.
vorige week hadden we postcrossing 200, en ging er een kaartje naar Polen. deze was na een reis van 999 km er in 5 dagen. 
dan staat er voor nu ook even een kaartje op expired, de kaart uit postcrossing 192 naar Rusland. er is nog een jaar de tijd om deze als nog te registreren. 
dat een kaart niet geregistreerd is hoeft niks te betekenen. laten we dan niet van het ergste uitgaan. door het coronavirus kan er post vertraging zitten.
hoeveel vertraging iets kan oplopen is het volgende kaartje een voorbeeld van, deze komt uit postcrossing 184,dat was ergens in januari 2020. dat kaartje ging naar China en heeft uiteindelijk zijn bestemming bereikt. op 18 mei 2020 (na 120 dagen) werd het kaartje als nog geregistreerd. na een lang tijd thuis te zijn geweest mocht ze weer naar school, ik denk dat ze daar op kamer zit of zo want ze schreef blij te zijn dat er toch kaarten via postcrossing waren aangekomen. 
en dan in alle vroegte deze morgen ontdekte ik nog een bericht in mijn mailbox dat de kaart uit postcrossing 199, naar de USA, ook zijn bestemming heeft bereikt na een reis van 6576 km in 19 dagen.

en dan heb ik deze week zelf ook weer netjes een kaartje geschreven en in de brievenbus gegooid.
dit kaart is onderweg naar Duitsland.
dit kaart je zal een afstand van 448 km gaan reizen voor het op zijn bestemming is.
verder kan ik er dit keer niet veel over vertellen omdat er weinig informatie is was op de homepage van de ontvangster.
oké, het is dus een vrouw waar de kaart naar toe gaat.
verder was er een klein wenslijstje, en ik hoop dat deze molens daar aan gaan voldoen.
we gaan het maar gewoon afwachten tot de kaart zijn bestemming heeft bereikt.


en zo zijn we wederom bijna aan het einde van postcrossing van deze week.
een week waarin we ons leven weer een draai gaan geven met de anderhalve-meter-samenleving zoals we het hier in Nederland noemen. oftewel we proberen het dagelijkse leven door te laten gaan daar waar het kan en met extra maatregelen. en dat zal denk ik voorlopig ook zo blijven.
na al zo lang thuis te zijn geweest is ook de vraag gekomen wat wij met de vakantie gaan doen en om eerlijk te zijn heb ik nog geen idee.
ik twijfel nog, zal ik doorgaan tot december en de de hele maand december vakantie nemen of pak ik toch ergens rond augustus 2 weken ofzo? ik weet het nog niet.
het hangt denk ik ook af van hoe las gaat lopen met alle nieuwe maatregelen en of het ook gaat werken, of zitten we straks weer thuis door een nieuwe golf van zieken?
vakantie is denk ik voor vele dit jaar anders dan ze misschien hadden verwacht. waarschijnlijk thuis in eigen land. dat geld hier ook zeker en ik denk dat echt dagjes weg het ook even niet gaat worden.
ik moet het gewoon nog even aankijken en indien nodig laat ik het zeker tijdig weten op het weblog.
voor nu zeg ik: weer bedankt voor jullie aandacht en graag tot de volgende keer ...










Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#383

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing. Jaargang 8 alweer, daarmee is postcrossing het langslopende item hier op het blog.  Dat vond ik...