dinsdag 5 mei 2020

stand van zaken: hoe gaat het hier met ons?

de afgelopen weken heb ik regelmatig een 'stand van zaken' rond het coronavirus gedeeld met jullie maar hoe vergaat het ons, met mij en mijn dochter persoonlijk?
tja, we zijn er nog, klinkt cru maar is wel hoe het zit.
we hebben de eerste 3 weken toen dit allemaal begon met het thuis blijven en zo ons er wel aan gehouden.
mede omdat we beiden ons niet lekker voelde, we hadden buiten de koorts alle klachten van corona maar waren er ook best wel zeker van dat we het niet konden hebben.
dus hebben we ons wat afzijdig gehouden van het buiten leven tot we ons wat beter voelden. en ons gevoel was goed, het bleek niet meer dan een griepje te zijn.
maar we konden niet voorzichtig genoeg zijn met alles.
beiden zijn we een risico groep: ik, door mijn medische pakketje van FH (Familiare Hypercholesterolemie) heb ik een hogere kans op hart- en vaatziekten maar ook om het coronavirus op te lopen en omdat mijn longen ook al niet zo lekker meewerken na dat ik was gestopt met roken, kijk ik dus wel even extra goed uit.
en mijn dochter moet ook uitkijken omdat bij haar nog niet alles rond is wat het ziekenhuis betreft. zij moet nu wachten tot ze een hersenscan kunnen laten maken omdat er toch gevreesd wordt dat de nabehandeling van het hoofd na de val van haar paard in 2019 niet goed is gedaan.
maar ja alles is ligt plat, het kan dus allemaal nog wel even duren voor we hier verder in kunnen. het zit allemaal niet echt mee voor haar.

het leven lag letterlijk stil en ik heb momenten gehad dat ik dag en tijd kwijt was. en ik hoorde dit van meer mensen.
hoewel de buren rond mij allemaal aan het verbouw leken te slaan, en ik de zolder wel verder was gaan opruimen, had ik niet het lef om alles naar de storthoop te gaan brengen.
dus dat is iets wat ik nog moet gaan doen, de troep vanuit de schuur naar de stort brengen.
we hebben de kast aan dvd's ook maar weer open getrokken en daar een selectie uit gemaakt om te gaan kijken, ook Netflix heeft wat overuren gedraaid.
de boodschappen deden mijn dochter en ik om de beurt, de ene keer ging zij naar binnen en de volgende keer deed ik het zelf.
het nieuws heb ik ook veel gevolgd, het weblog ben ik wat gaan aanpassen wat posten betreft. omdat veel rond het coronavirus draaide heb ik het weblog aangepast naar minder blogs, vooral de vaste blog bleven en daar naast kwam soms wat anders online.
ik moet eerlijk zeggen dat dit mij zo wel bevalt, ik ga niet zeggen dat dit zo gaat blijven, ik moet het allemaal nog eens onder de loep gaan nemen wat de blogs en dagen betreft.
de vaste blogs blijven, 1x per week postcrossing, 1x per maand kattenstreken, ook de Bol top 3 komt weer 1x per maand terug en Star Stable prietpraat gaat goed, deze kom vaak om de twee weken wel online. maar dit hangt ook echt wel af van wat er aan updates van het spel zijn en of er opdrachten lopen die interessant zijn om te delen.

de kringloopwinkel was dicht dus daar hoefde we niet naar toe. het voelde eerst als of je vakantie hebt maar na 4 weken is dat gevoel ook weg en ga je het missen.
het contact met je collega's en de klanten.
helaas zijn we door omstandigheden wel een keer met gepaste afstand samen gekomen.
dit omdat een collega van ons onverwachts was overleden.
we hadden deze samenkomst even nodig om samen ons respect naar de familie over te brengen en de schok die iedereen had bij zijn overlijden met elkaar te delen.
hij zal zeker gemist worden, daar twijfel ik echt niet aan.
de kringloopwinkel gaat weer open met aanpassingen, het hoe en wat weet ik zelf ook nog niet. ik wacht het wel af en zie wat er gaat gebeuren maar ik denk dat een paar uurtjes werken wel weer goed zal zijn in het levensritme.
verder is het gewoon allemaal kijken hoe het gaat.
je merkt wel dat mensen het een beetje zat zijn en steeds meer risico's gaan nemen. ze willen terug naar het oude leven, hoewel ik vrees dat dat er dus voorlopig niet meer in zit.
hou dus rekening met elkaar! doe voorzichtig en hou je echt aan de regels!
we gaan naar een 1,5 meter samenleving waarin we nog zoeken hoe en wat te doen om die opgang te krijgen.

tot het volgende blog .... 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#383

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing. Jaargang 8 alweer, daarmee is postcrossing het langslopende item hier op het blog.  Dat vond ik...