donderdag 6 juni 2019

10 soort bioscoopbezoekers

wie houdt er niet van een bioscoopbezoekje? de perfecte twee uur durende getaway, of langer. tenminste, als er niet een extreem irritante stoorzender naast je zit.
want hoe je het ook wendt of keert: die zaal moet je delen met anderen.
hier even de tien grootste droeftoeters op een rij.


1. het groepje
lachen joh, met z’n allen naar de bioscoop. super vet ook als jullie niks geven om je omgeving en gewoon lekker je ding doen. moet kunnen toch?
lekker lachen, haha! doe alsof je thuis bent.
de rest van je bioscoop kijkend Nederland zie je toch nooit weer.

2. de stoelendrukker
HAAL JE VOETEN VAN MIJN RUGLEUNING!

3. de prater
wat zullen we hier eens over zeggen behalve: Shut-The -Fuck-Up!

4. De commentator (ook een soort prater)
een onsympathieker versie van de prater.
deze debiel vindt het nodig om de film (nog voor de dvd-release) van audiocommentaar te voorzien.
spoiler ze het verhaal ook nog eens voor de rest van het publiek, dan mogen ze wat mij betreft linea recta de zaal verlaten.


5. De ‘op een stil moment bierflesje open plopper’
in 2006 besloot iemand tijdens een muisstille scène zijn bierflesje van de dop te ontdoen. de toen nog onbekende geluidscombinatie werd beantwoord met een vrolijk lachsalvo. wat hadden we een lol.
nu, 13 jaar later, is de grap afgezaagder dan een plaatje pershout.

6. de luide popcornvreter
bij een goed stukje beeldmateriaal, hoort een verdienstelijke hoeveelheid popcorn. de gefrituurde mais is niet voor niets mateloos populair, dat snappen ik ook wel.
maar er is altijd die ene persoon die luid een handenvol popcorn uit een rammelende bak z’n muil binnen schuift.

7. de altijd plasser
Van te veel drankjes opslurpen moet je plassen. kan gebeuren natuurlijk, maar wanneer je meer dan twee keer per zit naar de wc moet en je je krampachtig langs de rest van je rij moet wringen, begint het irritant te worden.

8. de apper
hoe moeilijk is het om twee uur lang niet op WhatsApp te kijken? tenzij je kat op sterven ligt, is er vrij weinig reden om nu direct je vriend of vriendin te appen.

9. de stinker
een lastige. iemand is zich meestal niet van zijn eigen lucht bewust.
commentaar leveren kan daarom lullig zijn. maar twee uur naast een lekkende vuilniszak zitten is ook geen pretje. misschien subtiel een flesje deo overhandigen?

10. de veelhoester
iemand de toegang ontzeggen omdat ‘ie wat ziekjes is, kan natuurlijk niet. dan neemt niet weg dat sommige mensen het er gewoon om doen. en dan zijn er nog die hoestsalvo’s. je kent ze wel, iemand zet in en wat volgt is een canon van kuchjes.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

kattenstreken#79

Welkom bij kattenstreken! Een blog waarin ik de foto’s deel met jullie van mijn 3 kleine monsters en het verhaal achter de foto’s. Soms grap...