vrijdag 9 juni 2023

StarStable Prietpraat #79


welkom op Jorvik, het betoverende eiland vol eindeloze avonturen.
berijd, verzorg en doe mee aan wedstrijden met je eigen paarden. op Jorvik barst het van de paardenrassen, van prachtige, bestaande rassen tot spectaculaire magische rossen met elk hun unieke uiterlijk en karakter.
word vrienden met spelers van over de hele wereld, ontmoet elkaar en deel je avonturen. je kunt samen rijden, chatten en zelfs je eigen ruiterclub beginnen.
in StarStable komen heel wat interessante personen en spannende mysteries voor. voltooi de missies en beleef samen met de inwoners van Jorvik de spannendste avonturen.

telefoon gecrasht
de nachtmerrie van ons allemaal: je telefoon, laptop/pc of tablet die het begeeft.
ik heb het dus gehad, nou ja, begeven ook weer niet, maar een flinke vastloper en daardoor was ik genoodzaakt om mijn telefoon te resetten. met als gevolg dat ik alles kwijt ben wat erop stond, ook heel veel foto’s om te plaatsen op het Instagram account. 
het is helaas niet anders, hoe erg ik het ook vind, ik kan er niks aan veranderen. ik heb inmiddels mijn telefoon weer werkend en gebruik hem nu niet meer als mijn mobiele laptop. 
ik heb een tablet gekocht en vanaf hier doe ik nu al mijn dingen als Instagram, Facebook en nog veel meer die ik eerst via mijn telefoon deed. 
ook heb ik hier bewerkingsprogramma’s opgezet, eigenlijk zo een beetje alles wat ik eerst op mijn telefoon had. 
helaas zijn niet alle programma meer beschikbaar, dus kan het zijn dat bepaalde bewerkingen er anders uit komen te zien zoals bij de zondag-post van de karakters uit StarStable. 
de serie van West Cape was af dus die is nog in de oude stijl, maar daarna gaan we dus over op de nieuwe stijl. 

de Pinto-Arabier is een blijvertje
er zijn nieuwe paardenvrienden op Jorvik aangekomen, het zijn een 5 Pinto-Arabieren en 2 Morgans.  
★ de nieuwe Pinto-Arabieren staan op boerderij Goldspur en kosten elk 950 Star Coins. 
je kunt ze vanaf level 7 kopen.
★ de nieuwe Morgans staan in Firgrove en kosten elk 850 Star Coins. 
deze kun je vanaf level 9 kopen.
binnenkort komt er 1 Pinto-Arabier die alleen in de app van StarStable Horses beschikbaar zal zijn. 

nieuwe kleuren westernsets
met nieuwe paarden komen er ook nieuwe spulen mee, nieuwe kleuren van westernsets. 
deze sets is er in 5 verschillende kleuren van heerlijke ijssmaken: blauwe bes, framboos, citroen, pistache en koffie. (??) 
je vindt nieuwe kleuren in een winkel op de Starshine-hoeve en in de Totaalwinkel.
en smaken verschillen, maar ik persoonlijk heb niks met deze kleuren. ik vind ze te licht om als paarden spullen te hebben, vooral de zadels en hoofdstellen dan. ik ben vast gebrand op zwart of bruin. voor de dekens en wraps kijk ik meer naar welke paard en wat zijn de vachtkleuren.
maar iedereen denk daar anders over, ik loop niet warm voor deze kleuren.

je kunt deze set pas dragen als je level 14 hebt bereikt.

storm boven de Duivelskloof
en dit was een missie waar we allemaal volverwachting naar hebben uit gekeken: het vervolg van de missie bij de bibliotheek van Fort Maria en de poort die we daar onder hebben gevonden. 
een ontspannen dagje op de Starshine-hoeve met Lisa verandert in een spannend avontuur.
de doorgang  onder Fort Maria gaat steeds verder open naarmate de jonge broederboom volwassen wordt. 
tijd voor een nieuwe avontuur samen met de Soul Riders en ontdek wat voor geheimen achter deze doorgang verborgen liggen. 
let goed op, volg de aanwijzingen, gebruik je toverkracht, rij zo snel als je kunt en ga onderweg allerlei uitdagingen aan en zo ontdek je wat er zich achter de Duivelskloof bevindt.

en het was zeker een hele spannende missie om te spelen! 
ik weet niet hoe jullie het hebben ervaren, maar ik vond het allemaal erg heftig wat op ons pad kwam tijdens deze missie. 
en dan het einde, serieus!? worden we hier door de Dark Core gebruikt voor hun doel? en die hamer die Sabine nu heeft, had die ook niet iets te maken met Galloper Thompson? 
ik denk dat we met Halloween hier nog wel eens meer over gaan ontdekken. (of misschien al eerder)

je moet Star Rider zijn en alle eerdere verhaalmissies hebben afgerond om aan deze missie te kunnen beginnen.

een markt vol met korting
de mobiele markt was ook weer terug op Jorvik met talloze geweldige kortingen op paarden, diertjes en accessoires. 
wat kon je dit keer kopen met korting: 
★ kortingen op paardenrassen
3 weken lang kon je jezelf trakteren op een nieuw paard, dankzij de kortingen op 2 paardenrassen. elke week gaven ze kortingen op 2 verschillende paardenrassen die op de markt te koop waren. 
★ diertjes in de aanbieding
in een van de marktkraampjes waren ook een aantal terriërs met 40% korting verkrijgbaar.
als je deze heb gemist wees dan gerust: de korting is blijvend, de prijs van deze hondjes zijn verlaagd. 
★ korting op talloze artikelen
ook de prijzen van unieke kledingstukken, accessoires en uitrustingen voor paarden zijn definitief verlaagd. dit geldt voor talloze artikelen en je kon ze allemaal op de markt op het festivalterrein in Moorland vinden. 
niet alles kunnen halen wat je wilde hebben? je vind ze ook gewoon in de Totaalshop en/of winkel waar ze anders waren te vinden en als nog kopen. 


ontwikkeling van het paard
de nieuwe interface bevat een nieuw menu voor je paard, met linksboven mooiere icoontjes voor de speler en het paard, dat je kunt gebruiken als je op je paard zit of bent afgestegen. ook hebben ze de vensters voor de chat, de rugzak en de paardentaxi vernieuwd. 
de kaart hebben ze naar de rechterbovenhoek verplaatst.  en onder 'instellingen' zie je nu nieuwe aanwijzers voor de gang en je status. deze kun je hier ook aan- en uitzetten. 
ze weten dat veel spelers, net als hun, de oude gebruikersomgeving prettig vonden, maar toch moesten ze een nieuwe bouwen voor de nieuwe optie Ontwikkeling van het paard en voor toekomstige opties maken. 
en ik geloof best dat het iets is wat nodig is geweest, maar ik sluit mij aan bij wat ik al meer heb voorbij zien komen: het is bagger! 
misschien dat we naar een tijdje genoeg er aan gewent zijn maar voor nu vind ik het onhandig en onoverzichtelijk in gebruik. 

wijzigingen in de paardenniveaus
verbeter je paard in de nieuwe optie voor het paardenniveau! 
jij bepaalt wanneer je paard een niveau omhoog kan gaan. je zult ook zien dat er een klein verschil is als je personage te voet is of op het paard zit. ontdek de mooie, nieuwe effecten als je paarden XP verdienen of ze een niveau omhooggaan. 
het is niet erg als je een keer niet ziet dat je paard een niveau omhoog kan gaan. alle XP gaat over naar het volgende niveau en je raakt niets kwijt. 
leer nieuwe vaardigheden met beloningen bij nieuwe niveaus. zo is er een nieuwe gouden naamplaat die je aan je paard kunt geven als je niveau 15 bereikt. de waarden van je paard gaan niet steeds kleine beetjes omhoog bij elk niveau, maar maken juist grote sprongen na een paar niveaus. 
een paard bereikt nu complete rijwaarden bij niveau 13, zodat ze aan wedstrijden mee kunnen doen en toch XP blijven verdienen.

alle huidige paarden kunnen de nieuwe beloningen vrijspelen, en je getrainde paarden spelen automatisch beloningen vrij die bij hun niveau horen. als je al een speciale pas of truc voor je paard had gekocht, kan je paard deze ongeacht het niveau gewoon uitvoeren.
* als je al een leidtouw hebt gekocht, kun je dit nog steeds voor al je paarden gebruiken, ongeacht het niveau. als je nog geen leidtouw hebt, kun je dit voor elk afzonderlijk paard vrijspelen door je paard op niveau 3 te krijgen.

nieuwe opties voor paarden
vanaf niveau 7 kun je het commando volgen leren en vanaf 11 leer je het commando roep je paard. verder is er de optie gedeeld moment waarmee je paarden-XP kunt verdienen als je samen met je paard een moment beleeft. 
paarden die je na de introductie van de Ontwikkeling van het paard koopt, spelen deze unieke vaardigheden vrij op niveau 7. 
op die manier kun je de band en het vertrouwen tussen jou en je paard versterken.

en verder ... 
* ze hebben veel nieuwe sneltoetsen toegevoegd voor zowel pc- als Mac-gebruikers. 
zo open je het cirkelmenu voor je paard via Q en het venster voor het paardenniveau bereikt je door op TAB te drukken. 
je vindt alle nieuwe sneltoetsen door onder het hoofdmenu op besturing te klikken.
* verzorg elke dag je paarden en verdien paarden-XP.
* als je vroeger een training kocht, ging je paard naar het volgende niveau met precies het juist aantal paarden-XP voor dat niveau. vanaf nu blijft al je paarden-XP behouden in het nieuwe niveau.

het is allemaal erg nieuw en ik persoonlijk is het mij nog wat onduidelijk. ik speel maar gewoon en zie wel hoe het gaat. 
ik snapt dat met de tijd dingen moeten vernieuwen maar waarom moet dat zo ingewikkeld worden gedaan? 

StarStable voor Android
woon je in Zweden en heb je een Android? dan kun je toegang krijgen tot de open bèta van StarStable Online op Android! 
je download het gewoon naar je telefoon of tablet vanuit de Google Play Store.
StarStable Online voor Android is nog in ontwikkeling en als jij die toegang hebt tot de bèta kun je bugs en technische problemen tegenkomen. meld deze problemen die je ondervindt in de Google Play Store.
je kan er meer over lezen op de website van StatStable, het artikel is wel in het Zweeds.
ze hebben nog geen officiële releasedatum om het wereldwijd uitbrengen, maar ze ergens tegen het einde van 2023 alles rond te hebben. 
en daar ben ik heel blij mee, de telefoon ellende was minder, maar daar door heb ik nu wel een tablet die draait op Android. 
we zullen dus nog even geduldig moete afwachten.

releasedag voor het bijgewerkte personage! 
Releasedag voor het bijgewerkte personage zal op DINSDAG 20 juni zijn! 
je kan nu al een kijkje nemen bij de Character Creation Tool. 


probeer kleding, make-up en kapsels. 
let op: niet alles staat er in! het is een manier zodat je een idee kan krijgen wat je kan verwachten en hoe je er eventueel zal gaan uit zien. 

voel het Wilde Westen tijdens de nieuwe PvJ-wedstrijd
Guillermo Gadea organiseert weer een unieke wedstrijd op de Starshine-hoeve.
tijdens zijn komende wedstrijd gebruikt Guillermo de 2e en 3e generaties van de Quarter Horse, de Pinto-Arabier, de Morgan en zelfs de Tombhoof mag mee doen.
hij houdt zijn nieuwe westernwedstrijd tijdelijk op de Starshine-hoeve en je kan 500 XP voor je paard verdienen. 
Guillermo heeft 4 weken voor deze leuke wedstrijd ingepland. zorg dat je hem in ieder geval vóór de update van woensdag 28 juni hebt geprobeerd.
je kunt alleen meedoen met de genoemde paarden en hun magische tegenhangers. als je met een ander paard naar de wedstrijd komt, vragen we je vriendelijk of je met een ander ras wil terugkomen.
ook moet je een Star Rider zijn,  en natuurlijk de Starshine-hoeve al hebben vrijgespeeld.

Faramawr en Aldrach
deze keer komen Faramawr en Aldrach even terug. 
deze geschubde paarden zijn ontstaan uit edelstenen die in de Vulkaan van Garnok lagen. de groene Faramawr belichaamt de overvloed en het leven na een ramp, zoals vruchtbare grond en eilanden ontstaan na een vulkaanuitbarsting. 
de rode Aldrach belichaamt de vernietigende, maar noodzakelijke krachten van de natuur, zoals vulkaanuitbarstingen.
in een gewone omgeving lijken Faramawr en Aldrach op een Fries. 
je vindt ze in het kamp van Gary Goudtand in Moorland waar je ze voor 950 Star Coins per stuk aan je paardenfamilie kunt toevoegen.
ook hun vriendjes zijn erbij, de wyverns Happandi en Kolandi nooit ver weg. deze magische vliegende maatjes willen graag samen met jou Jorvik verkennen en kosten 400 Star Coins per stuk.
Faramawr, Aldrach en hun vriendjes blijven 3 weken, ze verlaten Jorvik weer tijdens de update van woensdag 28 juni.

hoe goed ken jij Jorvik?
dit komt op het Instagram account te staan van @malin_hawkstorm. 
je kan er niks mee winnen, het is voor de lol, dat even voorop gesteld. 
een keer in de maand komt mimimaal van dit soort plaatjes uploaden.
voor nu is de planning dat op de dag van een blog er ook een nieuwe opgave* online gaat komen.
als je weet waar het is mag je onder de post op Instagram reageren. ik geef jullie een week om de locatie te vinden. als de week voorbij is post ik de zelfde afbeelding maar dan met de naam van de locatie en de coördinaten van de locatie.
de coördinaten kunnen iets afwijken maar ik weet zeker dat je vanaf dat punt de locatie wel gaat herkennen. 
het leek mij wel grappig om er een spelletje in te brengen en met de coördinaten bij de hand kan je misschien een trip naar de locatie plannen met je vrienden.

*de nieuwe opgave komt vanavond online op het Instagram account van @malin_hawkstorm.
het antwoord van de vorige opgave kun je ook terug vinden op het Instagram account. 

het Regenboogfestival in het Wolkenrijk
Mica Stoneground is terug met haar heteluchtballon. 
en het is niet allemaal rozengeur en maneschijn in het Wolkenrijk. de vrolijke kleuren verdwenen. wat is de oorzaakt deze geheimzinnige verandering? 
er gaan geruchten dat een Dark Rider alle kleuren uit de regenboog heeft verwijderd. 
Mica heeft een aanwijzing die ons op weg kon helpen: volg de muziek…

* deze missie is toegankelijk voor alle spelers. je moet de inleidende missie voor het Wolkenrijk hebben afgerond voordat je de kleuren kunt herstellen.
en het is een herhaling van de opdrachten van vorig jaar! 


wat kun je allemaal doen in het Wolkenrijk?
★de leuke en uitdagende Regenboograce is terug.
★wil je er als een echte avonturier uitzien? in de winkel van het Wolkenrijk vind je regenboogaccessoires van vorige Regenboogfestivals, maar ook 2 sets die je (ook) met zomermunten kunt kopen plus een set die je kunt verzamelen als je op regenbogen jaagt.
★Mica is wat belangrijke spullen kwijtgeraakt in de wolken. Pico wil je graag helpen om de spullen te zoeken. als je hem laat helpen, geeft hij het aan als je in de buurt van een voorwerp bent. praat met Mica als je alle 7 voorwerpen hebt gevonden. dan krijg je een regenboogfragment. maar Mica is nog meer kwijt. vind 2 dagboekartikelen van Mica die verborgen liggen in het kamp.
★heb je dat gouden wolkje gezien bij een van de regenboogbruggen? De gouden wolk verspreidt gouden hoefijzers door het gebied die je één keer per dag kunt verzamelen. Verzamel ze allemaal en verdien flink wat extra paarden-XP.
★elke dag is er een verdrietig regenwolkje dat zijn vrienden weer terug moet krijgen naar het Wolkenrijk. Je vindt dit wolkje naast de rots buiten het Wolkenrijk vlak bij de heteluchtballon van Mica.
★wil je even chillen met je vrienden bij het mooiste uitzicht ooit? Neem wat vrienden mee naar de nieuwe picknickplaatsen op de wolken!

Mica Stoneground blijft tot 5 juli, en wanneer ze in haar heteluchtballon Jorvik verlaat, nemen we voorlopig even afscheid van het Wolkenrijk.
je kunt het Wolkenrijk ook bezoeken als je geen Star Rider bent.

de Regenboogparade en de stranddisco
de Bobcat Girls vieren dit kleurige regenboog festijn met een parade van Moorland naar het strand van Fort Pinta. 
ze vertrekken elk uur en blijven een tijdje op het strand rondhangen om te dansen op nieuwe en oude hits. beide locaties zijn feestelijk versierd en jij kunt met verschillende strikken laten zien hoe trots jij bent. 

regenboogjacht
kijk, er verschijnt een regenboog! en wie staat er aan het einde ervan? Chaun de kabouter. 
dit spelletje kun je meerdere keren spelen en vindt elke 30 minuten ergens op Jorvik plaats.
je moet een stapel schatten in de buurt van de kabouter vinden. hoe beter je dit doet, hoe meer prijzen je in de wacht kunt slepen! 
je kunt de goudmunten inruilen tegen prijzen, maar je kunt ze ook 1x per dag inwisselen tegen zomermunt.
* de regenboog verschijnt maar in één gebied dat voor alle spelers toegankelijk is. de andere gebieden zijn alleen voor Star Riders.

en ik neem mijn tijd hier voor. ik ga niet als een idioot alle regenbogen jagen. 
ik heb mij voorgenomen om elke dag de zomermunten en een cadeau er uit te halen en meer niet. we hebben 4 weken de tijd om Chaun en en regenbogen te vinden. 

magische paarden - de Prisma en de Tenebri
deze fraaie, kleurrijke wezens zijn dankzij jullie spelers in Jorvik aangekomen. 
we mochten in 2022 allemaal je eigen regenboogpaard naar het STarStable team sturen, en deze magische paarden zijn het resultaat van jullie inzendingen. 
★ de Prisma is de opvallendste van de twee, een warm en uitgelaten wezen dat ruiters en artiesten met dezelfde hartstocht en naastenliefde zoekt. dit paard doet zich voor als een fraaie Appaloosa tot ze zeker weet dat ze een betrouwbare zielsverwant heeft gevonden. 
ze laat haar echte vacht van bleek ivoorwit met een vleugje regenboog alleen zien als ze je wil opvrolijken.
★ de Tenebri is de rustigste van de twee, een griezelig mooi en wijs wezen dat van creatieve ruiters houdt, die alles rustig overdenken en weloverwogen besluiten nemen. 
dit paard reist het liefste incognito als een wild Jorvik-paard en laat zijn echte vacht met wervelende kleuren alleen zien als hij je hiervoor waardig genoeg acht. 

en ze zijn zeker niet onaardig, vooral de kleuren van de Prisma is mooi. toch ga ik er geen kopen. daar vind ik deze dan net weer niet leuk genoeg voor.
de Prisma kost 900 Star Coins en de Tenebri 975 Star Coins. 
beide zijn slechts tijdelijk in het Wolkenrijk.  ze blijven tot de update van woensdag 5 juli.

de raven
★ Cirrus en Stratus zijn raven die van mooie, glimmende dingen houden. 
de witte veren van Cirrus zijn bedekt met een schitterende regenboogglans. je ziet haar vaak vlak voordat een regenboog verschijnt. 
de paarse veren van Stratus hebben zachte, wervelende kleuren. je ziet hem vaak vlak nadat een regenboog is verdwenen.

en in tegenstelling tot het paard, ga ik wel voor Cirrus de raaf. deze heeft de zelfde kleuring als het paard. deze raaf krijgt van mij wel een plekje in mijn stal. 
deze kleurrijke raven kosten elk 300 Star Coins. en ze blijven ook tot de update van woensdag 5 juli.


 bonuswinkel
er is weer een nieuw item beschikbaar in de Moorland bonuswinkel voor iedereen die Star Rider.
Met het sjabrak Nachtruiter beginnen we dus deze keer aan de spullen te verzamelen van de nachtruiter voor je paard. 







en dit is de planning voor de komende tijd. 
★deze week is het Regenboogfestival weer van start gegaan, Mica is met haar heteluchtballon bij de Abdij van Doyle geland. het Regenboogfestival is dit jaar extra leuk en duurt ook nog eens langer dan anders, namelijk niet 2 maar 4 weken! 
helaas is Katja dit jaar er ook weer die de boel moet verpesten.
★Katja maakt het ons niet makkelijk, ze geeft ook niet snel op. ze heeft een aantal nieuwe uitdagingen voor ons. geef je ogen goed de kost, want de weg is verraderlijk en bovendien ligt er zelden ijs in Fort Pinta. 
★dit is het moment waar we op hebben gewacht en het is ook wel een beetje bijzonder, want dit is de allereerste nieuwe update op een dinsdag en gelijk is dat de vernieuwde spelerspersonage.
ho! wacht even!? nieuwe update dag? 
★Jorvik Ranger Luïs heeft de smaak van wedstrijden organiseren te pakken. hij heeft nog een wedstrijd in working equitation bedacht en ook attributen voor de paddock toegevoegd. 
de volgende serie magische paarden zijnTellina en Kampos. 


het volgende blog van StarStable prietpraat 80 zal zijn op 7 juli 2023.
en we beginnen hier langzaam al in de buurt te komen van onze vakantie.
het weblog gaat van 5 tot 20 augustus er even van tussen voor de zomervakantie.
maar voor het zover is kijken we uit naar de nieuwe updates van onze karakters in StarStable.

via de Instagram accounts blijven ik foto's plaatsen, je kan mij vinden onder de naam @malin_hawkstorm.

tot het volgende blog ... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Scooziemouse GameTalk #4

Verwacht geen high tech gaming van mij, maar er zijn genoeg leuke spelletjes die erg leuk zijn om te spelen.  Sommig via een computer en and...