dinsdag 6 juni 2023

ik lees …. Heks & Jager

Ik lees graag, en in dit blog deel ik boeken die ik heb gelezen en graag als leestip met jullie deel.
Mijn smaak in boeken is erg breed, literatuur, romans, crime, fantasie, science fiction, eigenlijk alles wat mijn wel aanspreek wat je op de achterkant leest. 
Boeken van een bepaalde schrijver of schrijfster, boeken die verfilmd zijn of gewoon zo een simpel supermarkt romannetje. 
Boeken die ik gloednieuw koop of ergens op een boekenmarkt of gewone op de rommelmarkt ben tegen gekomen.
Een boekwinkel is voor mij als een snoepwinkel voor kinderen.
Een boek is van papier en hou je in je handen vast, geen apparaat met van die digitale boeken, dat is niks voor mij.
O ja ... ik lees Nederlandse boeken maar ze zullen vast ook in andere talen verkrijgbaar zijn.

Heks & Jager
Shelby Mahurin

samenvatting:
Er is een lot dat erger is dan de brandstapel Twee jaar geleden ontvluchtte Louise le Blanc haar heksenkring en vestigde zich in de stad Cesarine. Omdat niemand mag weten wie ze is, laat ze sindsdien alle magie achterwege en leeft ze van wat ze kan stelen. Want in Cesarine worden heksen als Lou opgejaagd. Ze worden gevreesd. En verbrand… Reid Diggory, een beëdigd heksenjager van de kerk, heeft altijd maar één principe gehad: gij zult geen heks in leven laten. Het is puur toeval dat zijn pad dat van Lou kruist, maar nadat Lou hem een gemene streek heeft geleverd, dwingt de kerk hen tot iets wat ze geen van beiden voor mogelijk hadden gehouden: ze moeten trouwen. Lou is doodsbang dat men erachter zal komen wie ze werkelijk is, en ondertussen heeft ze nóg een probleem: haar groeiende gevoelens voor Reid…

taal: Nederland
bindwijze: paperback
verschijningsdatum: 21 januari 2020
aantal pagina’s:   448
categorieën: Young Adult, Fantasy & Sciencefiction
illustraties: nee

deze serie bestaat uit 3 delen: 
1. Heks & Jager 
2. Bloed & Honing
3. Goden & Monsters

Heks & Jager is een verhaal dat zich afspeelt in Cerasine. Een wereld waar heksen en de kerk oorlog voeren met elkaar.
Het verhaal draait om de hoofdpersonages Louise Le Blanc en Reid Diggory. Lou is een heks, Reid is een heksenjager. Niet de meest ideale combinatie want Reid doodt alle heksen die hij tegenkomt. 
Het verhaal is zeker erg goed, maar het begin is wat warrig, je valt letterlijk midden in het verhaal en het is wat warrig. Het duurt even voordat je doorhebt wat er nou eigenlijk speelt en hoe meer je leest, hoe meer er duidelijk wordt. 

Lou is geweldig. Ze is zo sarcastisch dat het mij vaak heeft doen lachen omdat het zo gevat is. het is in een perfecte balans aanwezig. Plus, Lou is ook een sterk vrouwelijk personage dat haar mannetje kan staan en zich helemaal niet de wet laat voorschrijven door Reid, tot diens ergernis. 
Het liefdesverhaal in dit boek vond ik goed beschreven en ik leefde mee met Lou in al haar emoties. De dynamiek tussen Lou en Reid is zo leuk, een sarcastische, maar ook kwetsbare band tussen hen.
Het verhaal heeft zeker een paar verrassingselementen, van die momenten dat je denkt ‘wat!’, maar het past prima in het verhaal waardoor het nog spannender wordt.

Het is even zoeken in het begin zoals ik al eerder zei, maar het wordt spannender en spannender en dan kan je gewoon niet stoppen met lezen. 
Er zijn nog twee delen van dit verhaal. Ik heb ze nog niet gelezen, maar ik heb goede hoop dat die nog meer verrassende wendingen gaan brengen in dit verhaal. 

Shelby Mahurin
Shelby Mahurin is de bestsellerauteur van de Heks & Jager trilogie.
Ze groeide op op een kleine boerderij op het platteland van Indiana, waar stokken toverstokken werden en koeien draken werden. Haar ongebreidelde verbeeldingskracht vervaagde niet naarmate ze ouder werd, nu met woorden in plaats van met koeien. 
Ze woont nog steeds in de buurt van die boerderij met haar man en kinderen, drie honden en een kat.


waar te koop
De boeken zijn te kopen bij Bol.com voor 20,99 euro (+verzendkosten).
Ik had ze gekocht via Harlequin boeken, maar daar kosten ze hetzelfde. 
Dus in dit geval maakt het niet zoveel uit waar je ze besteld, de prijs blijft gelijk. 

tot het volgende blog ... 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Scooziemouse GameTalk #4

Verwacht geen high tech gaming van mij, maar er zijn genoeg leuke spelletjes die erg leuk zijn om te spelen.  Sommig via een computer en and...