vrijdag 2 september 2022

StarStable Prietpraat #69


StarStable is een online paardenspel voor spelers uit de hele wereld die samen allerlei leuke avonturen beleven. elke speler rijdt en verzorgt een eigen paard of meerder, voltooit opdrachten, neemt deel aan competities en maakt deel uit van een episch verhaal.

laatste keer
oké, dit klinkt heel dramatisch, dat is het niet.
vandaag de laatste keer StarStable prietpraat in de vorm zoals ik het de afgelopen 3 jaar heb gedaan. 
deze week deel ik voor de laatste keer een scrapbook met jullie. via het Instagram account blijft het scrapbook nog tot het einde van 2022 verschijnen, op de zondag maar vanaf het volgende blog niet meer op dit weblog. 
het hele blog gaat anders worden. 
zo zal er niet meer om de twee weken een blog komen, maar minimaal één keer per maand. 
vanaf vandaag eindige wel met wat je de komende maand kan verwachten op Starstable. 
afhankelijk van tot wanneer dit schema is komt er pas een nieuwe StarStable prietpraat. dat kan dus om de 4 á 5 weken zijn. 
het blog gaat dan beginnen met wat jullie de afgelopen tijd hebben gehad. en we eindige dan met het nieuwe schema wat jullie kunnen verwachten. dat is de planning maar het kan natuurlijk ook best wel eens anders lopen dan wat we eigenlijk hadden bedoelt. 
ik ga dus een beetje werken zoals ik meestal met de vakantie doe, eerst spelen en dan pas een schrijven wat er allemaal was en hoe ik het vond. 
het zal mogelijk dan ook best voor komen dat bepaalde dingen geweest zijn (speciale evenementen) en niet meer te doen zijn of bijna zijn afgelopen, maar dat is dan niet anders. 
je hebt dan wel een review over hoe de ervaring van dat evenement was.
of misschien een quest vanuit de verhalenlijn van Jorvik. zo als het volgende stukje van de soulriders en hun missie met de heksen. 

vervolg: een van onze heksen!
de Soul Riders ontdekken dat er een duistere kracht is Pi de stuipen op het lijf jaagt. 
maar al snel hebben ze ontdekt dat er meer achter zit dan dat ze hadden verwacht. 
de Valla heksen is een heel nieuw terrein voor de soulriders. zelfs mevrouw Holdsworth.
lijkt een beetje bang te zijn voor deze heksen. 
op onze missie hebben we Beatrix leren kennen, zijn heeft even wat extra tijd nodig om ons te leren kennen, maar als ze ons vertrouwd dan helpt ze ons ook graag.
Ze verwijst naar mevrouw Holdsworth als oma, wat mevrouw Holdsworth niet echt is van haar. 
op deze missie komen we naast de Valla heks ook een oude bekende tegen: Jessica. 
maar ze heeft nu een nieuwe naam gekregen: Jay.
ze is nog steeds een van Dark Core's Dark Riders, dus nog net zo slecht en dat ondervinden we ook al heel snel.
de race die we daarna krijgen is best even een lastig en hierbij bewijst Jay/Jessica maar weer dat een Dark Riders nooit eerlijk speelt. 
ik ben dan ook benieuwd wanneer we haar en de Valla heksen weer terug gaan zien? 
wel vind ik persoonlijk dat StarStable bij dit stuk een waarschuwing had moet geven. voor de jongere spelers kan dit stuk best eng zijn. 

vernieuwd spelerspersonage
het is nog even geduld hebben maar achter de schermen wordt hard gewerkt aan de vernieuwing van onze personages. ze zijn al een heel eind gevorderd met het vernieuwde spelerspersonage. 
bovendien hebben ze duidelijk voor ogen wat ze de komende jaren willen bereiken, maar ook wat er haalbaar is.
hoewel ze nog een aantal technische hobbels moeten overwinnen voordat alle opties van de personages klaar zijn, vinden ze dat wij lang genoeg hebben gewacht op nieuwe huidtinten en soorten lichaamsbouw, kapsels enz. 
ze hebben een stabiele basis die toekomstbestendig is en dat betekent dat ze door kunnen gaan met de aanpassingen van de personages.
dus! wat kunnen wij binnenkort verwachten? 
in september komen ze met een gesloten bètaversie waarin bepaalde spelers de nieuwe personages mogen uitproberen. 
binnenkort laten ze ons weten hoe je je hiervoor kunt aanmelden. 
ik ben benieuwd hoe en wat dat verder zal gaan. maar het lijkt erop dat we dichtbij een update zitten van onze personages in het spel. 

Hemera en Antheia
de druïden die over deze magische wezens waken en opzich toch bekend staan als de personen die veel weten, weten niet waar deze herfst-eenhoorns vandaan komen. 
ze denken dat de magie van feeën, druïden en de natuur samen de inheemse wilde paarden in iets mystieks hebben veranderd. 
hoe het ook zit, ze verschijnen nu als teken dat de herfst er aan komt. ze rijden net als de Haflingers, waarop ze lijken.
beide paarden kosten 900 Star Coins en ze zijn er voor 3 weken.
tijdens de update van woensdag 14 september vertrekken ze weer. je kunt ze vinden bij Gary Goudtand op zijn bekende plek in Moorland, vlak bij de boerderij van de oude Jasper.
en ik was best benieuwd naar deze paarden. ik had ook best interesse in deze paarden, maar toen ze eenmaal in het spel waren viel het mij toch iets tegen. 
de paarden in hun nomale uitelijk vind ik nog wel oké, maar de paarden in hun magische eenhoorn-uitelijk vallen mij toch een beetje tegen. 
persoonlijke smaak en mening, daar hoeven jullie niet het zelfde over te denken. 
het komt er dus op neer dat ik geen van deze paarden hebben gekocht. 

★als de zomerwarmte verdwijnt en de dagen korter worden, beginnen de bladeren goudgeel, oranje en rood te kleuren. zodra de eerste bladeren goudgeel kleuren, verlaat de Hemera zijn oude bossen in het noordwesten van Jorvik. 
tijdens de Rit naar het Licht in de Goudenheuvelvallei heeft menig ruiter deze eenhoorn tussen de gevallen bladeren kunnen spotten. 
de Hemera straalt warmte en positieve energie uit en kijkt uit naar elke nieuwe dag. 
hij past zich goed aan en houdt van nieuwe ervaringen met zijn vrienden.
★als regenachtige herfstdagen plaats maken voor vochtige en koude nachten, dat is wanneer de Antheia zijn oude bossen in het noordwesten van Jorvik verlaat en als een paddenstoel tevoorschijn komt. 
de Antheia is letterlijk een ijskoude die rustig en oplettend afwacht wat er gebeurt. ondanks zijn koude verschijning is hij een warme persoonlijkheid die van gezelligheid met vrienden houdt.

herfstvosjes
deze paarden hebbehun eigen vriendjes die je bij deze paarden kan kopen.
Knisper maakt het liefst stapels bladeren om erop te springen. hij kan eindeloos met de bladeren spelen tot hij een flink dutje in de zon gaat doen. maar hij vindt het ook heerlijk om over het eiland te rennen, helemaal als hij over knisperende bladeren kan lopen. 
Truffel gaat vrolijk met je mee naar moerassen en grotten. dit vosje verkent graag donkere en vochtige plaatsen, zeker als er paddenstoelen zijn die hij kan eten.
de diertjes kosten elk 350 Star Coins. en je kan ze ook bij Gary Goudtand vinden. 

gamemasters
gamemaster is een term die gebruikt wordt in veel role-playing games, zoals StarStable.
in dit soort spellen hebben we dus vele spelers en de gamemaster is zo een speler die je dan online kan vinden en die in de fictieve wereld rond rijden. 
wat de gamemaster onderscheidt van de andere spelers is dat hij of zij andere taken heeft en een zeker macht om jouw bijvoorbeeld van het spel te verwijderen als jij je niet aan de regels houdt of eventueel andere spelers lastig valt met pesten of op andere wijze. 
elk land heeft zij eigen gamemasters en zijn te herkennen en de outfit zoals op de foto. 
natuurlijk zullen ze ook best gewoon een vriendelijk praatje met je houden, dus hou je ogen goed open en kijk rond of jij de gamemasters van jouw land kan spotten. 

update StarStable Horses
de Akhal-Teke heeft een gestroomlijnd lichaam en een prachtige, glanzende vacht, en is daardoor een van de bekendste en opvallendste paardenrassen ter wereld. hij stond al in de app maar ze hebben een fraaie nieuwe kleur voor dit atletische ras aan het spel toegevoegd: zwart. 
de warmbloedige Akhal-Teke is de ideale metgezel om door rotsige woestijnlandschappen te rijden of over de dressuurbaan te paraderen.

in de app voed je je eigen paard op van veulen tot een paard met level 10 dat klaar is om met jou als ruiter Jorvik te verkennen. 
wanneer je Akhal-Teke level 10 in de app bereikt, kun je hem voor 850 Star Coins naar StarStable Online overzetten.

StarStable Horses is zowel in de App Store als in Google Play verkrijgbaar en kan gratis worden gedownload.

paarden van Jorvik
Guillermo Gadea is terug en wat ziet hij er lekker hip uit! voor de nieuwe spelersonder ons stellen we je graag nog een keer voor aan Guillermo. hij vertegenwoordigt de organisatie Paarden van Jorvik (of kortweg PvJ). hij komt om de paar maanden naar Jorvik en organiseert dan bijzondere wedstrijden. 
in deze wedstrijden laten eigenaren met trots hun paarden aan paardenliefhebbers op Jorvik zien, steeds met andere rassen. 
hij houdt zijn crosscountryrace tijdelijk op het Sequoiaplateau. en deze race is exclusief voor de Shire, het wilde Jorvik-paard en het Noord-Zweedse paard en al hun magische variaties (de Brinicle, het Zielros, de Schemerschim en het Treurwezen). 
je kunt ook meedoen met de exclusieve variaties Runenrenner, de Embermane en de Texas Bluebell. als je met een ander paard naar de wedstrijd komt, vragen hij je vriendelijk of je met een ander ras wil terugkomen.
ik persoonlijk heb niet zo veel met de races die Guillermo meeneemt. het onderdeel is zeker erg leuk en goed bedacht maar het minpunt zit bij mijn in de paardenrassen.
erg zie ik het al een manier om je over te halen die paarden die je daarvoor nodig hebt te kopen, andere kan je niet mee doen. en dan toevallig zijn die rassen net die weken met als hij er is ook nog eens te koop met korting! maar goed, dat is mijn persoonlijke mening, jullie kunnen daar anders over denken. 
Guillermo heeft 4 weken voor deze leuke wedstrijd ingepland, tot de update van woensdag 28 september. met de race kun je 500 XP voor je paard verdienen.

je moet een Star Rider zijn, een van de genoemde paarden van een willekeurige generatie hebben en het Sequoiaplateau hebben vrijgespeeld anders kan je dez race niet doen. 

paarden met korting
de komende vier weken krijg je korting op een aantal paarden die centraal staan bij Guillermo. 
het wilde Jorvik-paard en de Embermane kosten nu 665 Star Coins, je vindt ze in Valedale, op het Sequoiaplateau of in Fort Pinta. 
het Noord-Zweedse paard kost nu nog maar 450 Star Coins, je vindt deze in Dundull.
deze prijzen gelden tot de update van woensdag 28 september. 
deze actie is alleen van toepassing op paarden van de derde generatie en geldt niet voor paarden die je in de app StarStable Horses koopt. 

en verder ...
* als je wat meer over de Jorvegiaanse geschiedenis wilt weten, dan heeft mevrouw Holdsworth iets voor je. ze heeft wat boeken gelezen in de bibliotheek van Fort Maria en wil graag haar onderzoek delen. 
als je zin hebt in een gezellig verhaal, ga dan bij haar langs in de bibliotheek.
je kunt deze missie spelen als je een Star Rider bent, de verhaalmissie 'Een van onze heksen' hebt afgerond en de bibliotheek van Fort Maria hebt vrijgespeeld.
* er is een unieke Appaloosa die heet Galaxy heet en is de ster in ons nieuwe boek 'Moorland Stables'. Galaxy is een Appaloosa met gevlekt schabrakbont en een geheimzinnig verleden. Galaxy is in het begin wat terughoudend en onervaren, maar dit paard is een snelle leerling en een geduldige ruiter wordt beloond met een trouwe en dappere metgezel die elke uitdaging aangaat. Je vindt Galaxy bij in Fort Pinta en voor 900 Star Coins is hij van jou.

waterprobleem
ik kan er nog steeds niks anders van maken maar het probleem van het water is nog steeds niet opgelost.
het begonnen in februari 2022, en inmiddels 7 maanden verder is het nog niet 100% opgelost.
er is verbetering dat geef ik toe. net als dinsdag, woensdag, (ook na de update) en donderdag is er geen water en dan op eens heb je weer wel een paar dagen water. 
het blijft dus allemaal tegen zitten. 
ik heb wederom naar StarStable een email gedaan om te kijken of ze al meer kunnen vertellen over het probleem en de oplossing. 

dit was wat ik terug kreeg als antwoord: 

Bedankt dat je contact hebt opgenomen met Star Stable!
Dit probleem is bij ons bekend en wij werken momenteel aan een oplossing en wij doen ons best om dit zo snel mogelijk op te lossen voor je.
Onze excuses voor het ongemak

we zijn dus nog niks wijzer en krijgen dus geen antwoord over wat het probleem veroorzaakt en hoe het met de oplossing zit. we zullen het er mee moeten doen.

scrapbook#56
en dit was dan het laatste scrapbook voor het weblog.
zoals ik al eerder zei zal het scrapbook nog door gaan op het Instagram account @malin_hawkstorm tot aan het einde van het jaar.
elke zondag zal ik, zoals altijd, een pagina van het boek plaatsen. 
in het volgende blog ga ik jullie ook wat meer vertellen over iets nieuws wat gaat komen op het Instagram account. 

wat kun je komende maand verwachten bij StarStable? 
★ deze week dus Guillermo Gadea is terug met een crosscountryrace.
★ vanaf 7 september is het weer feest bij StarStable, 2 weken lang vieren wij de 11de verjaardag van Star Stable. Jamie Olivetree heeft dringend hulp nodig bij de bereiding van de taart voor het feest en Het magische paard van deze maand: de Nixie.
★ we feesten nog vrolijk een weekje door en dat betekent ook nieuwe activiteiten! 
deze week kun je meedoen aan een schattenjacht. 

het is een korte planning voor de komende tijd. 
dat betekend dat het volgende blog van StarStable prietpraat 70 zal zijn op 23 september, dat is dus over drie weken. 
veranderingen zijn altijd even wennen, maar het gaat helemaal goed komen. 

via de Instagram accounts blijven we foto's plaatsen, je kan ons vinden onder de namen @malin_hawkstorm en @michelle_mousetree. 

tot het volgende blog ... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Grote verandering bij PostNL

foto: ? PostNL komt om de dag langs Hoewel het aantal brievenbuspakketjes alleen maar toeneemt, staat PostNL toch op het punt om een grote v...