dinsdag 13 september 2022

Ik lees ... de kronieken van de onderwereld

Ik lees graag, en in dit blog deel ik boeken die ik heb gelezen en graag als leestip met jullie deel.
Mijn smaak in boeken is erg breed, literatuur, romans, crime, fantasie, science fiction, eigenlijk alles wat mijn wel aanspreek wat je op de achterkant leest. 
Boeken van een bepaalde schrijver of schrijfster, boeken die verfilmd zijn of gewoon zo een simpel supermarkt romannetje. 
Boeken die ik gloednieuw koop of ergens op een boekenmarkt of gewone op de rommelmarkt ben tegen gekomen.
Een boekwinkel is voor mij als een snoepwinkel voor kinderen.
Een boek is van papier en hou je in je handen vast, geen apparaat met van die digitale boeken, dat is niks voor mij.
O ja ... ik lees Nederlandse boeken maar ze zullen vast ook in andere talen verkrijgbaar zijn.


de Kronieken van de Onderwereld 
(The Mortal Instruments)
Cassandra Clare

samenvatting:
 
deel 1: Stad van beenderen
De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Ze leidt een heel normaal leven, totdat haar moeder opeens door mysterieuze wezens wordt ontvoerd. Stukje bij beetje ontrafelt zich een groot familiegeheim aan Clary en ontdekt ze dat haar moeder ooit tot een groep demonenjagers behoorde. Clary weet tot de wereld van de demonenjagers door te dringen, maar die wereld is verscheurd. Kunnen Clary en haar vrienden haar moeder redden?
 
taal: Nederland
bindwijze: paperback 
verschijningsdatum: maart 2022
aantal pagina’s: 480  
categorieën: Young Adult, Fantasy, Sciencefiction

deel 2: Stad van vuur
Clary Fray zou willen dat haar leven weer zoals vroeger was. Maar wat is normaal wanneer je een Schaduwjager bent en je plotseling wezens zoals weerwolven, elfjes en vampieren kunt zien?
Clary zou dolgraag meer tijd doorbrengen met haar beste vriend, Simon, maar de Schaduwjagers willen haar niet laten gaan. Vooral haar knappe, maar vervelende broer Jace niet. Clarys enige kans om haar verdwenen moeder te vinden is om de ontspoorde en kwaadaardige Schaduwjager Valentine te pakken te krijgen…
 
taal: Nederland
bindwijze: paperback 
verschijningsdatum: maart 2022
aantal pagina’s: 480  
categorieën: Young Adult, Fantasy, Sciencefiction 
 
deel 3: Stad van glas
Om het leven van haar moeder te redden, moet Clary naar de Stad van Glas, waar de Schaduwjagers oorspronkelijk vandaan komen. De stad betreden zonder toestemming betekent de doodstraf.
Clary's beste vriend Simon wordt gevangen gehouden door de Schaduwjagers, haar broer Jace wil haar uit de weg ruimen en de kwaadaardige Valentine maakt zich klaar om alle Schaduwjagers voorgoed uit te roeien.
 
Clary's enige kans om Valentine te verslaan, is om de hulp in te schakelen van de mysterieuze Sebastian. Maar kunnen Benedelingen en Schaduwjagers hun haat voor elkaar opzij zetten om samen te werken?
 
taal: Nederland
bindwijze: paperback 
verschijningsdatum: oktober 2022
aantal pagina’s: 496 
categorieën: Young Adult, Fantasy, Sciencefiction 
 
deel 4: Stad van gevallen engelen
De oorlog tussen de benedelingen en de Schaduwjagers is voorbij, ze leven nu vredig naast elkaar. Clary is weer thuis in New York, en ze is begonnen met haar opleiding tot schaduwjager. En, misschien nog wel belangrijker: zij en Jace zijn nu echt een stel.
Maar dan wordt de ene na de andere schaduwjager vermoord. Wanneer Jace zich afstandelijk gaat gedragen, wordt Clary geconfronteerd met haar grootste nachtmerrie…
 
taal: Nederland
bindwijze: paperback 
verschijningsdatum: oktober 2022
aantal pagina’s: 400  
categorieën: Young Adult, Fantasy, Sciencefiction 

deel 5: Stad van verloren zielen
Clary ontdekt dat Lilith er op magische wijze voor heeft gezorgd dat Jace samenspant met de boosaardige Sebastian en dat hij nu een dienaar van het kwaad is. Jace en Sebastian zijn zodanig met elkaar verbonden dat het onmogelijk is om de een te vermoorden zonder ook de ander te doden.
Clary is echter vastbesloten Jace te redden, samen met haar goede vrienden Alec, Magnus, Simon en Isabelle. Daarbij zet ze niet alleen haar leven op het spel, maar ook Jace' ziel…
 
taal: Nederland
bindwijze: paperback 
verschijningsdatum: ?
aantal pagina’s: ?  
categorieën: Young Adult, Fantasy, Sciencefiction 
 
deel 6: Stad van hemelse vlammen
Het gevaar ligt weer op de loer. Clary, Jace, Simon en hun vrienden moeten vechten tegen het grootste kwaad dat ze ooit hebben gezien: Clary's eigen broer Sebastian. Niets of niemand in deze wereld kan hem verslaan.
De enige oplossing lijkt te vinden in de onderwereld, waar nog nooit een schaduwjager is geweest en waarvan niemand ooit is teruggekeerd. Maar Clary, Jace en Simon hebben weinig keus en beginnen aan de gevaarlijke tocht naar de diepste krochten van de onderwereld. Terwijl de wereld om hen heen uit elkaar valt, staan ze voor de moeilijkste opdracht in hun leven…
 
taal: Nederland
bindwijze: paperback 
verschijningsdatum: ?
aantal pagina’s: ?  
categorieën: Young Adult, Fantasy, Sciencefiction 
 

Stad van Beenderen (deel 1) en Stad van Vuur (deel 2) van Cassandra Clare's wereldwijde succes serie Kronieken van de Onderwereld weer leverbaar, met nieuw omslag en doorlopende illustratie op de rug.
Stad van Glas (deel 3), Stad van Gevallen Engelen (deel 4) komen uit in Oktober 2022 en Stad van Verloren Zielen (deel 5) en Stad van Hemelse Vlammen (deel 6) daar is nog niks over bekend, ik gok ergens begin 2023.
 
Met haar Kronieken van de Onderwereld-serie (The Mortal Instruments) wist Cassandra Clare een miljoenenpubliek aan zich te binden. 
ShadowHunters is een razend populaire serie op Netflix en Stad van Beenderen, het eerste deel verfilmd met Jamie Campbell Bower, een acteur die opeens weer populair wordt door zijn rol als Vecna in Stranger Things, ook op Netflix te zien. 
Zijn waarschijnlijk de reden dat deze boekenreeks weer verkrijgbaar zijn/worden in deze mooie, nieuwe vormgeving.
Cassandra Clare breide de wereld van de shadowhunters nog verder uit met extra series die zich in dezelfde wereld afspelen: The Infernal Devices (De Helse Creaties trilogie in het Nederlands), de Dark Artifices( Vloeken uit het verleden) en The Last Hours (de laatste uren). 
Deze boeken zijn eventueel te vinden bij Bol.com als je er itresse in mocht hebben.
Ik zelf heb ze op mijn verlanglijst staan, voor de Vloeken uit het verleden serie trekt mijn aandacht. alleen de opening van deze reeks is genoeg om je interesse te wekken: 
“Alles wat Magnus Bane wilde was een vakantie…” 
 
Ik heb de eerste 3 delen van de oude reeks, maar kreeg toen het probleem dat ik de volgende delen niet meer kon vinden of wel te vinden maar voor belachelijk hoge prijs tweedehands werden verkocht. 
Ik lees graag maar om de oude serie compleet te krijgen heb ik er toch echt geen 60 euro voor over om bijvoorbeeld deel 5 te kopen. 
Met de vernieuwde uitgaven ben ik dan ook erg blij. de eerst twee delen staan al in mijn boeken kast. 
In oktober komen de 2 volgende delen uit, en hopelijk hoeven we niet lang te wachten op de laatste 2 delen. 
Mijn dochter en ik zijn voor nu begonnen op de netflix serie Shadowhunter op nieuw te gaan kijken. 
 
waar te koop
bij Bol.com kun je de serie met vernieuwde vormgeving vinden.
de eerste twee delen zijn verkrijgbaar voor 17.50 per boek (daar komen de verzendkosten nog bij.)  
deel 3 en 4 komen uit in oktober 2022 en kosten hetzelfde. 
van de laatste twee delen is nog niks bekend, maar hou de site van bol. com in de gaten voor meer informatie over wanneer ze worden uitgebracht. 


tot het volgende blog .... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Grote verandering bij PostNL

foto: ? PostNL komt om de dag langs Hoewel het aantal brievenbuspakketjes alleen maar toeneemt, staat PostNL toch op het punt om een grote v...