woensdag 21 september 2022

postcrossing#315

hoi hoi en welkom bij een nieuwe 📬postcrossing.
het is bijna eind september en na een bloedhete zomer hier in Nederland is het weer hier omgeslagen naar regen en veel wind, echt herfst weer.
dat betekent dat het tijd is voor mijn favoriete huispakken, kaarsen aan en met een deken op de bank. 
hier in Europa zijn de energieprijzen torenhoog geworden en je probeer toch wel een beetje te besparen. kachel een graadje lager, deken erbij, warme trui en warme chocomelk (met een scheurtje whiskey).

Word Postcard Day
volgende week is het 1 Oktober, een speciale dag om te vieren: World Posrcard Day!
de afgelopen weken heb je er genoeg over voorbij zien komen maar we komen er nu wel heel dichtbij.
heb jij al een kaartje geprint van World Postcard Day? 
of ga je misschien voor een andere kaart? 
ik heb er eentje geprint en ik heb al even een aantekening gemaakt om volgende week zaterdag, 1 Oktober postcrossing 317 op orde te maken. 
het is de eerste keer dat ik ook echt op World Postcard Day een kaart ga versturen.

gaan we door met de post en er was post aangekomen.
niet geheel verassend maar de kaart van vorige week, postcrossing 314 die naar Duitsland ging heeft zijn bestemming bereikt na een reis van 245 km in 2 dagen. 

en dan de kaart van deze week die ik erop uit heb gestuurd. 
deze kaart is onderweg naar Duitsland en maakt een reisje van 652 km voor het op bestemming is. 
de ontvanger van deze kaart woont in een heel klein stadje in het zuiden van Duitsland, ze is getrouwd en heeft een dochter. 
ze houdt van lezen, koken en nog veel meer. ook heeft ze een interesse in talen. dat kan met postcrossing wel handig zijn als je meerder talen kan lezen en schrijven. 
een voorkeur in kaarten had ze niet, dus heb ik gekozen om haar de letter I uit de reeks alfabet kaarten te sturen.
en de I staat voor deze Iguana, oftewel een leguaan in het Nederlands. 
hier in Nederland, Vlissingen om precies te zijn hebben wij een opvang met de naam Iguana. het is eeen opvangcentrum voor reptielen, amfibieën en geleedpotigen.
dieren die in beslag zijn genomen door de overheid kunnen hier terecht komen maar ook particulieren die hun dieren brengen die om welke reden dan ook niet meer gewenst zijn.
ik heb zelf helemaal niks met dit soort beesten maar het is wel goed dat dit soort opvang er is. we gaan het verder afwachten hoe de reactie op deze kaart zal zijn. 

en meer kan ik deze week weer niet van maken. er was verder deze week geen post van postcrossing voor mij, dus we wachten nog geduldig als de postbode voorbij komt.
ik heb in tussen weer een nieuwe reeks aan postzegels besteld en de logo's voor de laatste 4 weken van postcrossing dit jaar zijn ook al klaar. kleine hint: ijsberen.
dan rest mij alleen nog om jullie weer te bedanken voor jullie aandacht en graag tot het volgende blog ... 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Grote verandering bij PostNL

foto: ? PostNL komt om de dag langs Hoewel het aantal brievenbuspakketjes alleen maar toeneemt, staat PostNL toch op het punt om een grote v...