vrijdag 23 september 2022

StarStable Prietpraat #70


welkom op Jorvik, het betoverende eiland vol eindeloze avonturen.
berijd, verzorg en doe mee aan wedstrijden met je eigen paarden. op Jorvik barst het van de paardenrassen, van prachtige, bestaande rassen tot spectaculaire magische rossen met elk hun unieke uiterlijk en karakter.
word vrienden met spelers van over de hele wereld, ontmoet elkaar en deel je avonturen. je kunt samen rijden, chatten en zelfs je eigen ruiterclub beginnen.
in StarStable komen heel wat interessante personen en spannende mysteries voor. voltooi de missies en beleef samen met de inwoners van Jorvik de spannendste avonturen.

nieuwe opening van dit blog
en met een verandering aan het weblog van StarStable prietpraat hoorde ook een andere openingstekst, dus bij deze. 
de andere tekst gebruikte ik nu al 3 jaar dus we hebben even een andere tekst in elkaar gedraaid. iets langer dan de vorige maar het beschrijft wel het spel in het kort.
en dat zijn niet de enige verandering, in het spel zelf zijn ook wat updates geweest. 

verandering icons
vorige keer zat het al zo vol dat ik dit even heb door geschoven naar nu, maar je hebt het waarschijnlijk zel ook al gezien.
de icons voor de aanduiding van hoeveel starcoins en jorvikshilling je hebt is veranderd. 
de starcoins werden eerst met een blauwe icon aangegeven en nu is dat dus een blauwe ster in een wit rondje geworden.
de jorvik shilling was een muntje en is nu een wit rondje geworden met de letter J er in. 
Michelle Mousetree speelt het spel wel eens via de app en zei dat dit er zo ook in de app uit ziet.
het lijkt er dus op dat bepaalde dingen het zelfde uitelijk gaan krijgen als in de app. 

Happy birthday StarStable!
het was weer tijd voor een feest, we vierde de 11de verjaardag van StarStable.
een feest zonder taart is geen feest, dus Jamie Olivetree was er voor de taart maar ze had wel wat hulp nodig om alle ingrediënten bij elkaar te krijgen.
en dit was zeker een leuke opdracht maar, ja er is een maar, ik weet niet of iedereen daar last van had of alleen ik, maar er waren wat problemen met de kippen. 
als je de 6 kippen had gevonden en je bracht ze terug leken ze erg gehecht te zijn aan jouw. er bleef er minstens een je achtervolgen. 
ook vond ik dat het aanklikken van de grond als je mais moest laten groeien voor je kippen erg moeilijk ging. 
op deze minpuntjes na was het verder wel een hele leuke omdarcht om te doen.

gouden hoefijzers
als je bij de feestplanner op het feestterrein was geweest kon je een leuke jacht naar gouden hoefijzers door heel Jorvik doen. 
als je er voldoende hoefijzers had verzameld kon je deze bij haar inwisselen voor leuke spullen voor jezelf en je paard met voorwerpen van het verjaardags zomerse set. 
op zicht was dit niet heel nieuw maar een nadeel vond ik wel dat je deze opdracht al je hoefijzer moest zien te vinden omdat je de volgende dag echt geen hoefijzers meer terug kon vinden. dus als je een deel had gedaan en je dacht morgen verder te gaan had je pech. 
alle hoefijzers die over zijn en die je nog kan verdienen met de verjaardagrace leveren je 20 Jorvik shiling op.  

en verder ...
★ je kunt weer mee doen aan het vragenpaden. 
de vragen van vorig jaar waren aangepast en er waren ook nieuwe vragen toegevoegd. 
voor elke rit verdien je 150 paarden-XP plus kleding en accessoires.
dit heb je eruit kunnen halen: 2 jasjes, helm, handschoen, laarzen, deken en legwraps. 
er waren twee vragenpaden, een voor de spelers met een gratis account (niet betaald lid) zodat deze hem ook konden rijden en een voor de StarRider.
★theaterliefhebber Thalia wil graag nieuwe talenten opleiden. 
tijdens een training van zeven dagen leert ze je wat je moet aantrekken en hoe je moet acteren op het toneel. je kon een flinke berg XP als je de training hebt afgerond.
★elke dag  was er een verjaardagsrace met een en daarmee extra XP verdienen, 60 Jovik shilling en 2 gouden hoefijzers. 
op verschillende race kon je de wedstrijdleider vinden, elke dag op een andere plek.
helaas was hetwel zo dat met bepaalde wedstrijden je alleen kon meedoen als je StarRider was.
★de zielros was er ook. tijdens het10de jubileum hebben de spelers dit paard gekregen. maar mocht je dat hebben gemist, dan kon je hem nu alsnog kopen. je kon hem vinden op het hoofdterrein van het feest en voor 600 Star Coins kon jij als nog de trotse eigenaar worden van de jubileum zielros. 
★ verder waren er ook nog een paar cadeautjes die je kon verzamellen met een code.
hiermee kreeg je een keizerlijke pracht set + 150 star coins (alleen voor StarRiders).
voor iedereen was er een code met een verjaardagsmuts en een paar schattige oren +  100 star coins.
en voor wie nog nooit eerder een betaald StarRider is geweest kon een code invoeren om 11 dagen lang gratis StarRider te zijn.

maar er was nog veel meer te beleven:
dansen met dj Kai, vuurwerk afsteken, gezellig picknicken met je vrienden.
in de gloednieuwe jubileumwinkel was een nieuwe jubileumsets en artikelen van vorige jubilea te vinden. en je kon weer lekker bijkletsen met je favoriete Jorvekianen.

de bonuswinkel
laten we met al dat feesten niet vergeten dat er in de bonuswinkel nog een nieuw item beschikbaar was voor iedereen die Star Rider is.
en zo als verwachten waren dit de legwarps voor je paard, hiermee was de set voor je paard compleet. 
dat betekent dat we de volgende keer waarschijnlijk aan een nieuwe set gaan beginnen voor jouw en je paard. ik benbenieuwd, ik hoop alleen dat het eens een andere kleur wordt als blauw. we hebben al zoveel blauwe spullen. 



prijsverhoging
de prijs van Star Coins en van het lidmaatschap StarRider via eenmalige betaling worden verhogen. een korte uitleg waarom dat is. 
ze werken voortdurend aan het spel en het verhaal van StarStable en geven je elke week nieuwe content. de prijzen van StarStable zijn sinds 2016 niet meer verhoogd. 
sinds die tijd hebben ze veel verbeteringen doorgevoerd, soms met nog wat foutjes maar ze doen hun best. 
ze kunnen meer content leveren, hun technologie is vernieuwen en de enthousiaste community ondersteunen ze en ze communiceren met ons!
naast de groei in de afgelopen jaren heeft de hoge wereldwijde inflatie veel branches onder druk gezet, en de videogamebranche is daarop geen uitzondering. 
ze hebben nog veel ambitieuze plannen om SSO spel nog beter te maken. ze hebben de situatie zorgvuldig bekeken en besloten dat een prijsverhoging de juiste stap is voor StarStable. prijsverhogingen zijn nooit leuk, en ze begrijpen dat dit voor sommigen van jullie binnen hun community een teleurstelling is. maar het verhogen van de prijzen zorgt ervoor dat ze meer spelcontent voor ons kunnen maken!
de reden is zeker begrijpelijk maar ik denk dat ze bij StarStable ook zeker de schoonheidsfoutjes en bugs moeten gaan oplossen willen spelers van elke speel-platform echt begrip opbrengen voor deze prijsverhogingen. 

Meer jubileumplezier!
★ zin om op schattenjacht te gaan? verjaardagbot had aanwijzingen die je kon volgen om het spoor te voltooien. voltooi alle sporen en je kreeg een beloning.
en dit was zeker een hele leuke omdracht om te doen. even graven in je kennis van jorvik en zijn bewoners. vele waren misschien niet heel blij met al dat paarden-lekkers, maar vergeet niet dat je de week er voor al heel veel leuk spullen hebt verdient met dit verjaardagsfeestje.
★ er was ook een gloednieuwe jubileumballonnenrace in de Everwindvelden. 
grijp de vlaggen die aan de ballonnen hangen en keer zo snel mogelijk terug naar de finish. je kon racen tegen je vrienden of hem alleen spelen.
je kreeg er 500 XP voor je paard voor. je moest wel StarRider zijn om deze race te kunnen doen.

nieuwe paarden
in de app StarStable Horses, heeft een speciale verrassing aangeboden voor het jubileum! 
er zijn twee paarden naar Jorvik gekomen die voor altijd gaan blijven. 
de Connemara en Paso Fino die je eerst in de app vond, zijn nu beschikbaar op het jubileumterrein. 
als je deze paarden in StarStable Online koopt, krijg je ze als paarden van level 1. als je ze als level 10 wilt hebben, moet je ze zoals normaal verzorgen in de app en dan pas overzet naar je stal in het spel.
de Connemara kost 810 Star Coins en voor de Paso Fino betaal je 950 Star Coins. 
na afloop van het feest vertrekken ze van het jubileumterrein en gaan ze naar hun vriendjes van hetzelfde ras. dat zou betekenen dat de Connemara bij Brik's boerderij (mistfall) komt te staan en de Paso Fino zal bij Steve's boerderij (Silverglade).

over Star Stable Horses gesproken...
de app heeft een gloednieuwe update gehad. 
er worden meer decoraties voor je paddock en stal geïntroduceerd. je kunt nieuwe stylingopties kopen met goudstukken of edelstenen en je kunt ze mixen en matchen om te kijken welke je echt mooi vindt!

de volgende serie magische paarden
Gary Goudtand heeft de afgelopen maanden veel magische bezoekers heeft gehad. 
ongeveer een keer per maand krijgt hij twee (of meer) magische paardenvrienden op bezoek die al een tijdje niet op Jorvik zijn geweest. 
deze maand kwamen er drie Nixies op bezoek. deze paarden zijn lange tijd blootgesteld aan Pandoriaanse magie en zijn daardoor wat kleurrijker dan de meeste paarden op Jorvik. 
je vindt ze in het kamp van Gary in Moorland, vlak bij de boerderij van de oude Jasper. 
ze komen voor 399 Star Coins per stuk naar je stal. haal ze voordat ze weer vertrekken tijdens de update van woensdag 5 oktober.


hoe goed ken jij Jorvik?
met de 11de verjaardag van Jorvik net achter de rug lijkt mij dat een mooi moment om een nieuw onderdeel met jullie te delen.
dit komt op het Instagram account te staan van @malin_hawkstorm. 
je kan er niks mee winnen, het is voor de lol, dat even voorop gesteld. 
ik ga een keer in de maand mimimaal van dit soort plaatjes uploaden. 
als je weet waar het is mag je onder de post reageren. ik geef jullie een week om de locatie te vinden. als de week voorbij is post ik de zelfde afbeelding maar dan met de naam van de locatie en de coördinaten van de locatie.
de coördinaten kunnen iets afwijken maar ik weet zeker dat je vanaf dat punt de locatie wel gaat herkennen. 
het leek mij wel grappig om er een spelletje in te brengen en met de coördinaten bij de hand kan je misschien een trip naar de locatie plannen met je vrienden.

de eerste opgave komt vanavond online op het Instagram account van @malin_hawkstorm.

een bonusverhaal van mevrouw Holdsworth
er zijn heel veel spannende verhalen over het leven op Jorvik die ze graag met ons willen delen. deze verhalen hebben niet altijd iets te maken met de verhalenlijn van een missie, maar ze verdienen het toch om gehoord te worden. 
soms zijn kunnen verhalen zelfs belangrijk voor komende missies. 
de verhalen van Jorvik kennen geen grenzen! terwijl je wacht tot de verhalenlijn verdergaat kunje af en toe een bonusverhaal krijgen. 
toch wel handig die grote bibliotheek in Fort Maria.
het eerste verhaal kwam van mevrouw Holdsworth die een boek over heel bijzondere bomen vond. deze week heeft ze een oud dagboek gevonden dat van Galloper Thompson is geweest! 
ben je al in de bibliotheek van Fort Maria geweest? dan hoop ik dat jullie er zin in hebben om er terug naar toe te gaan voor een verhaal van mevrouw Holdsworth. 
haar onderzoek kan je helpen bij de volgende missie!

je moet Star Rider zijn en bij zijn met alle hoofdverhaalmissies om de bonusverhalen te horen.

mooie halsters
ze hebben nieuwe varianten van de populaire nylonhalsters gemaakt! 
nu kun je kiezen uit 6 extra kleuren, zodat je de kleur kan kiezen die bij je favoriete kleding en accessoires past. 
je vindt ze in wijngaard Silverglade of in de Totaalwinkel.

de Appaloosa is verhuist!
de Appaloosa heeft een nieuw thuis gekregen op de Starshine-hoeve naast het Quarter Horse. 
de Appaloosa zal het vast wel naar z'n zin hebben op deze hoeve met westernthema.

er is slechts één kleurvariant zichtbaar! als je de andere kleurvarianten wilt zien, kun je ze bekijken in het aankoopscherm voor paarden door op het paard te klikken! 
ze testen dit nieuwe onderdeel voorlopig alleen met de Appaloosa en het Quarter Horse van de 3de generatie.
en ik snap de bedoeling wel. op deze manier kunnen ze meer paarden onder gaan brengen maar voor nu ziet het er een beetje triest uit met twee paarden. 

en wat is er verder nog ...
* voor wie zijn geselecteerd voor de bètatest van de verbeterde spelerspersonages konden vanaf afgelopen woensdag beginnen met testen! 
de testers mogen hun ervaringen te delen met de hashtag #NewPlayerNewMe
ik kan niet wachten om te zien hoe het gaat worden en nog meer kijk ik uit naar et moment waarop ok wij zelf deze vernieuwingen gaan krijgen. 
* de Appaloosa, Paint en Percheron van de 3de generatie zijn uitgerust met nieuwe accessoires. 
doe ze de mooie halsters om uit deze release of andere accessoires uit recente releases.
ze werken voortdurend hard om bestaande rassen nieuwe accessoires te geven. het is alleen wel een tijdrovend en lastig klusje om een passende uitrusting te maken voor de paarden die we al in het spel hebben. We doen het daarom steeds bij slechts een paar rassen tegelijk.
* er gaat weer een paard met pensioen, dit keer gaat de Morab van generatie 1.5 van zijn rust genieten. hij verlaat Jorvik tijdens de update van woensdag 12 oktober en is daarna niet meer verkrijgbaar. je vindt hem nog op de paardenmarkt van Ferdinand voordat hij van zijn welverdiende pensioen gaat genieten.

wat kun je komende maand verwachten bij StarStable? 
★ deze week een vervolg op de meest recente missie: Mevrouw Holdsworth heeft het dagboek van Galloper Thompson in de bibliotheek gevonden en deelt haar bevindingen. 
★ Mevrouw Holdsworth duikt verder het verleden in. help haar bij haar onderzoek.maar wees bereid op een paar droevige verhalen.
★ de Bobcats komen bij elkaar om te trainen en zich voor te bereiden op het aankomende paardenwedstrijd. Loretta is duidelijk van slag. 
na je laatste ontmoeting met mevrouw Holdsworth denken zij en Beatrix dat ze een geheimzinnige brief hebben gevonden. in het verhaal van deze week kom je erachter wat dit allemaal betekent.
de magische paarden van deze maand: Faramawr en Aldrach

en dit is de planning voor de komende tijd. 
dat betekend dat het volgende blog van StarStable prietpraat 71 zal zijn op 14 Oktober
dat is dus over vier weken en ik durf het niet met zekerheid te zeggen maar ik gok, afgaande op deze planning dat we 12 oktober Halloween gaat losbarsten op Jorvik. 
we gaan het afwachten voor het volgende blog. 

en verder ...
dit komt eraan vóór het einde van het jaar:
★ 4 weken lang Halloween-festiviteiten
★ 5 weken lang ons winterfestival
★ een nieuwe verhaalmissie!

hier werken we aan voor volgend jaar:
★ nog meer festivalverbeteringen
★ nieuwe spelmechanismen
★ een update voor je spelerspersonage
★ meer nieuwe missies!
vergeet niet dat ze er hard aan werken om te zorgen dat Android-gebruikers SSO als spel app ook kunnen gaan spelen. 

via de Instagram accounts blijven we foto's plaatsen, je kan ons vinden onder de namen @malin_hawkstorm en @michelle_mousetree. 

tot het volgende blog ... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Grote verandering bij PostNL

foto: ? PostNL komt om de dag langs Hoewel het aantal brievenbuspakketjes alleen maar toeneemt, staat PostNL toch op het punt om een grote v...