vrijdag 13 mei 2022

StarStable Prietpraat #62


StarStable is een online paardenspel voor spelers uit de hele wereld die samen allerlei leuke avonturen beleven. elke speler rijdt en verzorgt een eigen paard of meerder, voltooit opdrachten, neemt deel aan competities en maakt deel uit van een episch verhaal. 

bugs
ik ga gelijk beginnen met bugs in het spel.
en een van die bugs is het water probleem. je logt in en je hebt water maar naar 5 minuten ongeveer is het water verdwenen. dit probleem is nu al ruim 2 maanden aan de gang. Starstable weet er van maar lijkt de oorzaak niet echt te kunnen vinden om het te kunnen oplossen. 
alle begrip voor de mensen, ze doen vast en zeker hun best maar na 2 maanden begint het toch erg vervelend te worden dat dit gebeurd en maakt dit het spelen iets minder leuk. 
de app van StarStable lijkt dit probleem niet te hebben, die werkt prima.
het probleem zal zeker niet in jouw besturingsysteem zitten of videokaart, je hebt water als je online komt maar het verdwijnt na een paar minuten.
dan is er een ander bug die ik niet zo leuk is. 
na het doen van archeologie in Epona kun je armbanden, flesjes garum of rare objecten verdien met de gouden stenen uit dit gebied en verkopen. tijdens het verkopen doet zich het probleem 'netwerkfout' voor en sluit de game af. na een herstart ben je wel de spullen kwijt en heb je geen jorvik shilling gekregen. tot nu toe gebeurd het alleen met deze spullen, bij de paardenspullen of kleding die je krijgt en verkoopt lijkt het goed te gaan. 
maar dat is bij mij, misschien dat andere een andere ervaring hebben.
StarStable weet ook van dit probleem af en proberen dit zo snel mogelijk op te lossen. (net als het water zeker)
verder dan een excuses voor het ongemak zit er niet in. als dit gebeurd ben je gewoon je punten kwijt. 
StarStable is zeker heel leuk maar op deze punten ben ik toch even kritisch naar StarStable toe, en moet ik zeggen dat dit toch even minpunten zijn voor het spel. 

de Paso Fino
de Paso Fino wordt veel gebruikt voor lange ritten, plezierritten, mounted games en paardenshows. 
dit fraaie en sterke paard is verwant aan de paarden die Christopher Columbus vanuit Spanje meenam naar de Dominicaanse Republiek. 
de Paso Fino, Spaans voor 'mooie stap', is een atleet met een unieke tölt in twee snelheden en twee verzamelingsvormen: de classic fino en de paso largo.
de classic fino is de speciale pas, een snelle, volledig verzamelde gang met nauwelijks voorwaartse beweging. druk op de spatiebalk als het paard stilstaat als je hem deze pas wilt zien maken. 
de paso largo is de speciale gang, de snelste gang, die het paard ook langer kan uitvoeren. zo laat je ze in die speciale gang lopen: geef in normale pas aan dat je paard moet versnellen en hou Shift ingedrukt.
er zijn Paso Fino's in elke basiskleur, zonder en met markeringen en patronen. je hebt de keuze uit zeven mooie vachtkleuren.
je vindt 1 Paso Fino in Fort Pinta en de anderen 6 staan op de boerderij van Steve.
ze kosten 950 Star Coins.
en ik heb er een gekocht, ik heb de grijze vanuit Fort Pinta gekozen. bij Steve stonden er ook twee die ik mooie vond, de variant met de blonde manen en die daar naast stond met de zwarte manen, maar die deed mij ook erg denken aan de Lustiano die met het afgelopenfestival te koop was. 
uiteindelijk heb ik dus voor de grijze gekozen en de naam GrayPhoenix gegeven. 

nieuwe dekens en zadels
je kunt uit 6 nieuw kleuren in de dekens om uit te kiezen. er is er dus altijd eentje die bij je lievelingsaccessoires past. 
het vernieuwde dressuurzadel is er in 4 kleuren met zilveren of gouden onderdelen. je vindt de deken en het zadel in de uitrustingswinkel in het ruitercentrum Silverglade bij de wijngaard of in de Totaalwinkel. 
je kunt ze gebruiken op de Paso Fino, de Engelse volbloed, de Lusitano en de Arabier en op de toekomstige paarden die nog gaan komen. 

het is een tijdrovend en lastig klusje om passende uitrustingen te maken voor de paarden die er al in het spel hebben. daarom kiezen ze bij StarStable voorlopig voor om kun deze zadels en deze dekens op de Paso Fino, de Engelse volbloed, de Lusitano, de Arabier en alle toekomstige paarden gebruiken. 
maar ondertussen zijn ze wel bezig om ze ook passend te krijgen voor alle paarden van generatie 3.

deze items zijn voor spelers van level 12 en hoger.

StaStable Horses App: de Paso Fino 
in de Horses app hebben ze sabino koffievos van de Paso Fino toegevoegd.
in de app voed je je paard op van veulen tot een paard van level 10, dan is je paard klaar om met jou Jorvik te verkennen. 
je kan je Paso Fino voor 950 Star Coins naar Star Stable Online overzetten.

StarStable Horses is zowel in de App Store als in Google Play verkrijgbaar en kan gratis worden gedownload.



de bonusshop
er is een weer nieuw item beschikbaar in de Moorland bonusshop voor iedereen die Star Rider. 
het dressuurhoofdstel van de admiraal zijn geïnspireerd op het uniform van de laatste Jorvegiaanse admiraal.
en het halter is zeker mooi maar ik vond persoonlijk dat de anitmatie van het halter op een paard niet zo geweldig er uit zag. dit omdat het halster dwars de hals van het paard gaat. 
of dit nu komt door het ras paard, de nieuwe Paso Fino of dat elke ras dat probleem heeft weet ik niet. 
maar zoals ik al zei, dit is mijn persoonlijke mening. 


en verder .... 
★ Gary Goldtooth is in Moorland met de Whinfells. deze magische paarden staan onder grote invloed van golven Pandoriaanse energie waarmee ze van kleur kunnen veranderen. 
Ze vertrekken pas weer tijdens de update van woensdag 1 juni, want dan komen er andere magische vrienden op bezoek. 
je vindt ze bij de vuurtoren van Moorland en ze kosten 599 Star Coins. 
★ de komende vier weken krijg je korting op de Fries, de Clydesdale en de Fjord. 
de Fries kost nu 760 Star Coins, de Clydesdale is 450 Star Coins en voor de Fjord betaal je 550 Star Coins.
deze prijzen gelden tot de update van woensdag 8 juni. dit is alleen van toepassing op paarden van de derde generatie en geldt niet voor paarden die je in de app Star Stable Horses koopt. 
★ Haflingers zijn klein, stevig en vriendelijk en deze zachtaardige schepsels zijn in prijs verlaagt. je hebt er al eentje voor 405 Star Coins. 
★ de Chincoteague van generatie 1 en de Westfaal van generatie 1.5 gaan met pensioen.
tijdens de update van woensdag 8 juni gaan ze Jorvik verlaten en zijn dan ook niet meer verkrijgbaar. je kunt ze nu nog op de paardenmarkt van Ferdinand voordat ze hun hoeven aan de wilgen hangen. 
mocht je een van deze paarden hebben gekocht of al in het bezit hebben hoef je je geen zorgen te maken. zolang je ze bezit, verandert er niets met de paarden. 
ze nemen ze alleen niet mee bij foutoplossingen, updates of nieuwe accessoires.

★ oké, dit was wel grappig en wilde ik zeker even met jullie delen.
er rijden hier zekere mogelijke saboteurs rond. tijdens het Equestrian Festival kon je ervoor kiezen om Sabine te helpen het festival te saboteren door de varkens los te laten of je kon ze in de varkensstal laten.
59,8% koos er voor om de varkens los te laten. het maakte voor de opdracht niet zoveel uit, beiden optie's konden worden gedaan zonder gevolgen van je opdracht. 
maar het is zeker wel grappig dat 59,8% Sabine volgde als een ware Dark Core rider. 
oké, ik geef het eerlijk toe: ik heb ze ook los gelaten. 


nieuw kampioenschap
nu de geliefde renbaan van de Barones is opgeknapt wil zij deze graag verder uitbreiden. 
de Barones heeft een mooie uitbreiding georganiseerd in de vorm van een gloednieuw kampioenschap! dit kampioenschap is een blijvertje en je kunt er vanaf nu aan meedoen.
in de eerste paar weken vindt het kampioenschap vaker plaats, zodat je nog een beetje kan oefenen. hou het schema dus even in de gaten voor het hoe en wat van de kampioenschappen.
ik kan verder nog niks zeggen over dit kampioenschap, ik heb deze nog niet gereden. ik weet ook niet wanneer ik de gelegenheid heb om deze uit te proberen.
maar ik wens jullie veel plezier en succes met dit kampioenschap. 

om mee te kunnen doen, moet je de missie hebben afgerond waarin je de renbaan van de Barones opknapt.

paarden van Jorvik
Guillermo Gadea vertegenwoordigt de organisatie Paarden van Jorvik (PvJ). 
hij laat graag aan paardenliefhebbers op Jorvik zien wat eigenaren allemaal met hun paard kunnen doen, en steeds met andere rassen. 
je kan hem dit keer vinden in de Dinovallei, hoewel hij dit toch wel een erg koude plek vind.
de enige paarden die eraan mee mogen doen zijn Friezen/Friese sportpaarden van elke generatie, Clydesdales, Erinys en Petra, Faramawr en Aldrach, Fjorden van elke generatie en Woodear en Pepita.
als je met een ander paard naar de wedstrijd komt, vragen we je vriendelijk of je met een ander ras wil terugkomen.
ik was op de Paso Fino gegaan en daar kan je dus niet op rijden om aan deze race mee te doen.  dan word je netjes vertelt dat je met dit paardras niet mee kan doen en terug te komen met een van de genoemde rassen. 
Guillermo geeft je 4 weken om aan deze leuke crosscountryrace mee te doen. dat is tot aan de update van woensdag 8 juni. 
en je verdient 500XP met deze race voor je paard. 

je moet een Star Rider zijn, een van de genoemde paarden van een willekeurige generatie hebben, level 15 hebben bereikt en de Dinovallei hebben vrijgespeeld.


scrapboek#48
en met dit scrapbook komen we weer aan het einde van deze StarStable prietpraat.
de racebaan van de Barones is al een geweldige plek maar het kan nog beter.
heer Tarik Modde wil de renbaan van de Barones nog spectaculairder te maken!
ik ben benieuwd wat ze nog meer hebben bedacht voor de racebaan. 
en mocht je deze week iets minder tijd hebben voor StarStable bijvoorbeeld omdat je eindexamens hebt voor school of te druk met je werk, geen nood. tot aan de nieuwe update van woensdag 18 mei hebben we gratis stalhulp, het is namelijk de vrolijke paardenweek bij StarStable. 
via de Instagram accounts blijven we foto's plaatsen, je kan ons vinden onder de namen @malin_hawkstorm en @michelle_mousetree. 

tot het volgende blog ... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Grote verandering bij PostNL

foto: ? PostNL komt om de dag langs Hoewel het aantal brievenbuspakketjes alleen maar toeneemt, staat PostNL toch op het punt om een grote v...