donderdag 12 mei 2022

ik lees ... de Thunder Point serie

Ik lees graag, en in dit blog deel ik boeken die ik heb gelezen en graag als leestip met jullie deel.
Mijn smaak in boeken is erg breed, literatuur, romans, crime, fantasie, science fiction, eigenlijk alles wat mijn wel aanspreek wat je op de achterkant leest. 
Boeken van een bepaalde schrijver of schrijfster, boeken die verfilmd zijn of gewoon zo een simpel supermarkt romannetje. 
Boeken die ik gloednieuw koop of ergens op een boekenmarkt of gewone op de rommelmarkt ben tegen gekomen.
Een boekwinkel is voor mij als een snoepwinkel voor kinderen.
Een boek is van papier en hou je in je handen vast, geen apparaat met van die digitale boeken, dat is niks voor mij.
O ja ... ik lees Nederlandse boeken maar ze zullen vast ook in andere talen verkrijgbaar zijn.





de Thunder Point serie
dl.1 Vaste grond
Robyn Carr 

samenvatting
Cooper is niet het type man dat lang op één plek blijft; settelen is niets voor hem. Nadat zijn goede vriend Ben onverwacht overlijdt, ziet hij zich echter genoodzaakt om voor langere tijd in het kustplaatsje Thunder Point te blijven. Ben heeft hem namelijk een prachtig gelegen stuk grond nagelaten. Het liefst zou Cooper zo snel mogelijk weer vertrekken, maar dan ontmoet hij Sarah…Sarah is helemaal klaar met mannen. Ze wil absoluut geen relatie meer. Als Cooper haar pad kruist en ze moet toegeven dat de aantrekkingskracht tussen hen tweeën overweldigend sterk is, is ze dan ook niet blij. Cooper wil niets liever dan verder reizen, en Sarah blijft het liefst veilig in haar eigen wereldje. Waarom kunnen ze elkaar dan niet loslaten?

taal: Nederland
bindwijze: paperback 
verschijningsdatum: Mei 2012
aantal pagina’s: 526
categorieën:  literatuur en roman 

Robyn Carr, ze was van plan verpleegster te worden, maar aangezien ze met haar man, die bij de luchtmacht diende, van basis naar basis reisde, was werken voor haar nogal lastig. Om zichzelf af te leiden tijdens een problematische zwangerschap, begon Carr romans te lezen tot ze besloot dat ze zelf ook wilde schrijven.
En de rest is, zoals men zegt geschiedenis. Ze is een New York Times Bestseller van ruim 50 boeken, waaronder de veelgeroemde Virgin River Serie.
Meer dan 7,5 miljoen exemplaren zijn van haar Virgin River-romans verkocht!
Maar ze schreef ook andere serie’s als Sullivan's Crossing en Thunder Piont. 

De serie bevat 9 boeken: 
1.Vaste grond 
2.Een nieuwe start
3.Met open armen
4.Twee werelden 
5.Belofte voor later 
6.Terug naar jou - 
7.Goud voor het leven 
8.Vol van vertrouwen
9.Droom van verlangen

Als je de beschrijving van het boek leest geeft dat de indruk dat het om Cooper en Sarah gaat. maar het verhaal laat je ook kennis maken met andere bewoners van het dorpje Thunder Piont.
De gemoedelijke sfeer van dit kuststadje en het feit dat de bewoners meer doen als elkaar herkennen is de toon van deze verhalenreeks.
Men helpt en begrijpt elkaar. Maar verwelkomt ook buitenstaanders zodat deze binnen de kortste keren deel uitmaakt van hun gemeenschap. 
De hoofdpersonen zijn allemaal zo sympathiek dat de paar slechte of domme mensen die in het verhaal voorkomen gelijk opvallen.
Aan het eind van het boek wilde ik graag weten hoe het verder zou gaan. 
En gelukkig zijn er nog meer delen van deze serie.  

Het dorpje is heel herkenbaar en zit heeft een aantal kleine zaken waar je vaak andere bewoners kan tegen komen. Het aanbod is beperkt van een kruidenier, een bakker, een benzinestation tot het eetcafé waar de bediening alles van iedereen lijkt te weten,  
Er is een school en naast football lijkt een bezoekje aan de bar of een kampvuur aan het strand, het enige entertainment te zijn voor de bewoners van Thunder Point. 
Toch lijkt iedereen daar tevreden over te zijn. 

Ik vond het persoonlijk een hele leuke serie om te lezen.
Bij het eerste deel was ik al verkocht, ik hou wel van dit soort boeken.
Je leert mensen kennen die geleidelijke aan ontwikkeling in de verhalen wat aangenaam is om te lezen. Mede omdat hun problemen of levensgebeurtenissen herkenbaar zijn.
Je leert een complete gemeenschap kennen maar niet iedereen heeft een beschreven levens verhaal.
De focus ligt dan ook op enkele op personages, maar is mooi verdeeld over de verschillende karakters die in de boeken aanbod komen. 

waar te koop
De boeken zijn o.a te koop bij harlequin.nl. 
de oude versie zo als ik ze hier heb kosten 7.50 (+verzendkosten) maar ze zijn de boek aan het her-uitgeven in luxe formaat (groter) en dan kosten de boeken tussen de 12.50 tot 19.99 (+verzendkosten)
de eerste 3 delen zijn ook verkrijgbaar als bookazine, een boek in tijdschrift vorm, voor deze betaal je ca. 3.00 (+verzendkosten).

tot het volgende blog .... 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Grote verandering bij PostNL

foto: ? PostNL komt om de dag langs Hoewel het aantal brievenbuspakketjes alleen maar toeneemt, staat PostNL toch op het punt om een grote v...