woensdag 25 mei 2022

postcrossing#300

halllo en welkom bij een nieuwe 📬postcrossing.
het lijkt deze week wel een sprookje, wat de kaarten dan.
ik kreeg een kaart van de Bremers stadsmuziekanten en ik verstuur een kaart van de Efteling, ons Nederlandse pretpark met als thema sprookjes. 
we gaan dus maar gelijk door met de ontvangen post van deze week. 

en dit is dat kaartje die ik deze week bij de post had.
dit kaartje komt uit Duitsland en heeft een reisje van 349 km gemaakt in 3 dagen voor dat ik hem had.
de afbeelding is zeker heel herkenbaar. wie kent niet het sproookje van de Bremers stadsmuziekanten?
een sprookje van de gebroeders Grimm.
een ezel ontsnapt aan zijn baas, als hij hoort dat hij wegens zijn ouderdom zal worden gedood en besluit stadsmuzikant in Bremen te worden. tijdens zijn vlucht sluit een hond, die te oud is om aan de jacht deel te nemen, zich bij hem aan. zijn baas wilde hem doodslaan en daarom is hij gevlucht. 
een kat met een slechte tanden, en hij zit liever bij de haard dan op muizen te jagen, sluit bij hun aan als de vrouw des huizes de kat wil verzuipen. en als laatste een haan die zit te kraaien, maar de vrouw des huizes wil de haan in de soep doen omdat er op zondag gasten komen.
dat is in het kort hoe dit stel samen zijn gekomen. 
hoe het precies ging weet ik niet meer zo goed, iets met een rover en een huis. maar goole het anders even. en misschien staat er wel een sprookjesboek in je kast waar het ook in staat. 
ik vind het een super leuke kaart. 

dan was er deze week ook post die zijn bestemming heeft bereikt.
in postcrossing 296 ging er een kaart naar Rusland en deze heeft na een reis van 3390 km in 23 dagen zijn bestemming bereikt. 
en de kaart van vorige week, postcrossing 299, een kaart naar Duitslland, ook deze heeft zijn bestemming bereikt na een reisje van 2 dagen over 396 km. 

vorige week zei ik het al dat we de komende 4 weken kaarten versturen van de Efteling waar ik een dagje naar toe ben geweest.
en dit is de kaart van deze week, deze kaart gaat naar de USA en zal een reisje gaan maken van 7835 km.
op deze kaart staan afbeeldingen van kleine boodschap: bekende van de toiletten in de Efteling. holle bolle Gijs: grote afvalbakken die praat en roept. het ganzenhoedertje: sprookjes van moeder de gans. en tenslotte Langnek: van het sprookje de 6 dienaren, te vinden in het sprookjebos. 
de ontvanger van deze kaart is gepensioneerd, zijn baan was databasebeheerder voor een grote bank. hij is getrouwd en heeft twee kinderen en een beagle. 
zijn motto is 'elk kaart is een cadeautje'. en dat vind ik een hele mooie gedachten. 
er staat wel een lijstje met tips maar elke kaart is welkom.
we gaan het afwachten hoe lang het duurt voor deze kaart zijn bestemming heeft bereikt en hoe de reactie zal zijn. 

Europa postzegelwedstrijd 2022
er kan dit jaar weer getemd worden op de Europa postzegel van het jaar.
het thema dit jaar is "Verhalen & Mythen", wat gewoon een briljant onderwerp is. 
elk land heeft zijn eigen mythische wezens, legendes of sagen verbonden met hun eigen geschiedenis die deel uitmaken van het DNA van dat land. soms zijn ze gebaseerd op historische gebeurtenissen of geografische eigenaardigheden, en soms zijn het gewoon fantastische avonturen die zich ontwikkelen bij elke hervertelling, vaak doordrenkt met magische tonen om het onverklaarbare te verklaren.
via de onderstaande link kom je bij het blog van postcrossingen en daar vinden je weer een link om te stemmen. 


en zo komen we aan het einde van deze sprookjesachtige postcrossing.
zelf de Europa postzegelwedstrijd past nog in het blog van deze week met allemaal sprookjes. 
dan wil ik jullie weer bedanken voor jullie aandacht deze week, deze heks vliegt er even weer op uit en graag tot het volgende blog .... 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Grote verandering bij PostNL

foto: ? PostNL komt om de dag langs Hoewel het aantal brievenbuspakketjes alleen maar toeneemt, staat PostNL toch op het punt om een grote v...