vrijdag 31 juli 2020

StarStable prietpraat #16


StarStable is een online paardenspel voor spelers uit de hele wereld die samen allerlei leuke avonturen beleven. 
elke speler rijdt en verzorgt een eigen paard of meerder, voltooit opdrachten, neemt deel aan competities en maakt deel uit van een episch verhaal.

rijden met je ziel
ik baalde de vorige keer wel zo dat ik net de boel niet heb kunnen afronden om dat fel begeerde paard te krijgen.
en ik heb het vrijdag ook net niet gehaald, ik miste net 100 punten voor de 120.000 die nodig waren.
maar de volgende dag, zaterdag had ik hem dan eindelijk!
je krijgt dan een soort van ceremonie waarin je wordt gehuldigd als soulrider.
een aantal bekend van de kring zijn hier bij aanwezig.
nadat Rhiannon je heeft toegesproken en je bloemen hebt gehad komt het paard, de Runen Renner naar je toe en vreet je bloemen op die je eerder heb gekregen.
daarna krijg je het standaard gebruik van een naam voor je paard kiezen enzo.
ik zelf ben gegaan voor de naam Dream Fighter, onder deze naam staat deze opdracht ook als voldaan in je boek.
en dit is dan wat je de afgelopen maanden bij elkaar hebt gereden.
kleding voor jezelf:
*hoofdband
*top
*broek
*handschoenen
*laarzen
uitrusting voor je paard:
*zadel
*hoofdstel
*deken
*zadeltas
*beenbeschermers
de beenbeschermers staan er niet op maar dat komt omdat bij dit paard geen beenbeschermers of legwraps gedragen kunnen worden.
het is zeker als de moeite waard geweest, ik persoonlijk vind het een top paard.
maar ben wel blij van de opdrachten af te zijn. deze kan je nog wel spelen voor jorvik shilling en xp voor je paard,maar dat is wat je zelf wild.


de Jorvikstal Open Huis!
Johanna van de Jorvik stal kan geweldig goed organiseren, maar we weten ook dat het Open Huis een enorm evenement is waarbij je altijd wel een paar helpende handen van wat vrienden kan gebruiken. ga jij haar een handje helpen?
de prachtige en populaire rijhal van het Open Huis is ook weer terug. in deze grote rijhal kun je caroussel rijden met je vrienden, fraaie plaatjes schieten of een dressuuroefening doen die je later ook in het echt wilt uitvoeren.
de ervaren dierenarts Hugh van de Dierenopvang op schiereiland Zuiderhoef komt ook langs. hij geeft je paard tijdens het Open Huis één gratis dierenartsconsult per dag.
de populaire kinderboerderij van Andy is er ook weer bij en krijgt bij het Open Huis van dit jaar versterking van een ezel, een uil, een kat en een kip.

drie races
Johanna organiseert tijdens het Open Huis een paar bijzondere races waaraan iedereen kan meedoen, en ze wil graag dat jij ze vast uitprobeert. 
je krijgt ze te zien als je haar bij de klusjes geholpen.
probeer dat fraaie springparcours in de prachtige rijhal of een van de twee leuke crosscountryparcoursen in de omgeving.


schitterende paarden
tijdens deze twee weken zijn er zes fraaie paarden te koop bij Jorvikstal. 
als je vorig jaar ook aan het evenement hebt meegedaan, komen vijf paarden je vast bekend voor. de zesde is een gloednieuwe isabel Andalusiër.
de drie grijze Lipizzaners van generatie 2 kosten 949 Star Coins per stuk.
de Lusitano van generatie 3 is verkrijgbaar als grijze vliegenschimmel en als koffievos, en ze kosten 949 Star Coins per stuk.
en de Andalusiër van generatie 3 is van jou als je 950 Star Coins betaalt.
voor nu zijn ze te koop tijdens de jorvik stallen Open huis maar wie weet .... verschijnen ze ooit nog wel eens ergens anders om te kopen.


accessoires met een barok tintje
de speciale Open Huis-winkel is ook terug, en ze hebben twee nieuwe outfits met een barok tintje. Alle artikelen die ze voorheen verkochten, zijn nu natuurlijk ook weer verkrijgbaar.
we hadden al een zwart/goud en een beige/goud uitvoering en daar komt dus nu een uitvoering bij van rood/zilver en blauw/zilver.
en je kan ook nog gebruiken van 2 codes om bijpassende strikjes en zadeltassen te scoren.
ga naar je account en type de volgende waardecodes in: OPENHOUSEBLUE en OPENHOUSERED.
vergeet niet dat waardecodes maar tijdelijk geldig zijn!

Farah's werkplaats
we verzamelen ons suf aan vlas, meekrap, jute, bergamot, kamille en mos voor de werkplaats van Farah om spullen te maken.
en ik heb inmiddels de kleding afgerond wat ik kon maken in haar werkplaats.
we moesten alleen nog de topjes maken en die heb ik nu.
alle drie hebben wel wat weg van de pastelkleuren, het ziet er opzich wel mooi uit en de waardes zijn niet slecht: alles is volle waarde!
ze zijn best wel mooi vind ik persoonlijk.
dan hebben we inmiddels ook de spullen voor je paard compleet.
daar is wel even een klein dingetje bij wat ik kwijt wil: niet al je paarden kunnen deze spullen dragen! ik wilde heel graag deze pastel kleuren op een van mij lichtere paarden leggen.
een witte Hannoveraan, dat ging dus niet. of dit nu komt omdat ik deze een een update heb gegeven wat zijn manen betreft of dat het met de generatie te maken heeft is mij onduidelijk. maar de bridle kan niet gebruikt worden op dit paardenras.
verder is het zeker ook erg mooi spul, zeker wat zij kleuren betreft maar ik beken dat ik de pastel kleuren altijd wel mooi vindt. we zijn nu de met de laatste ronde bezig voor de uil.


ezels uit het oog
we kennen Mary van de Starshine-hoeve al, ze besloot om eens lekker Jorvik te gaan verkennen met haar nieuwe mini-ezels, maar de kleine deugnieten hadden hele andere plannen! 
Mary maakt zich zorgen over haar nieuwe vriendjes en heeft je hulp nodig om ze terug te vinden.
Praat bij de Jorvik stal met Mary zodat je kunt beginnen met de zoektocht naar de ezels. 
en het is best wel pittig deze zoektocht. 
je moet echt heel goed zoeken om deze beestjes te vinden.
maar op mijn instagram account kun je ook een post vinden met de coördinaten waar je ze kan vinden als je het net iets te lastig vind worden.
maar dan ben je er nog niet, er komende nog een tweede dag. 
de ezels zijn er weer vandoor, je mag ze dus weer gaan zoeken en dat gaat iets minder makkelijk als de dag er voor.
ook daar van heb ik een post op het Instagram staan van de coördinaten en wat je moet doen om ze mee te krijgen naar Mary.
als je ze dan allemaal weer hebt gevonden en teruggebracht krijg je een unieke knuffel voor in je zadeltas als herinnering aan je nieuwe vriendjes.
in je dagboek kun je bijhouden welke mini-ezels je hebt gevonden.

greetings from Jorvik
ik had de vraag naar Star Stable gemailt over de bedoeling van het kaartje in het laadscherm van greetings from jorvik en ik heb antwoord terug gekregen.
er zit helemaal niks achter, het is gewoon een onderdeel van een laadscherm en betekend verder helemaal niks.
laadschermen zijn altijd maar tijdelijk en ze proberen tekens weer een leuk te bedenken voor ons terwijl ons spel aan het opstarten is. nou dan is het mystery van het kaartje ook opgelost: het is gewoon een laadscherm meer niet!


en dit was prietpraat voor deze keer.
van 3 tm 16 augustus 2020 hebben wij even vakantie
de volgende prietpraat hangt een beetje af van wat voor updates Star Stable heeft, meestal hebben we om de twee weken een blog maar de volgende zou dus in onze vakantie vallen.
als het kan schuift deze een weekje op en anders plaatsen we wel op 14 augustus een nieuwe prietpraat. 
via de instagram accounts blijven foto's plaatsen , je kan ons vinden onder de namen @malin_hawkstorm en @michelle_mousetree. (😉al post ik iets meer dan Michelle) 

tot het volgende blog .... 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#383

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing. Jaargang 8 alweer, daarmee is postcrossing het langslopende item hier op het blog.  Dat vond ik...