vrijdag 3 juli 2020

starstable prietpraat #14


StarStable is een online paardenspel voor spelers uit de hele wereld die samen allerlei leuke avonturen beleven. 
elke speler rijdt en verzorgt een eigen paard of meerder, voltooit opdrachten, neemt deel aan competities en maakt deel uit van een episch verhaal.

heel de wereld merkt de gevolgen van het Coronavirus, in sommige landen proberen ze weer het normale leven te gaan starten, wel met de nodige aanpassingen nog. 

de drukte op Star Stable is daarom afgenomen nu we weer naar een "nieuw normaal" zijn gegaan.

Farah
Farah is een jonge vrouw uit Jorvik-stad die zich wil vestigen in Valedale. het lijkt erop dat zij haar tentje heeft ingeruild voor een echt winkelpandje. 
maar dan moet ze haar spullen daar nu ook naar toe gaan brengen.
ze is voor het laatst gezien toen ze uit Fort Pinta vertrok en op weg ging naar de Abdij van Doyle. ik denk dat ze daar jouw hulp al kan gebruiken.

Farahs werkplaats
een werkplaats onderhouden die helemaal is gewijd aan traditioneel ambachtelijk werk op Jorvik is altijd Farah's droom geweest. 
en nu is die droom uitgekomen! 
de jonge druïde heeft zichzelf tot de taak gegeven om de kennis van de oudere ambachtslieden in leven te houden en om de oude herinneringen aan hen nooit te laten vervagen. 
de fakkel van voorouders dragen is een zware last; een leerling kan deze last verlichten.  ben jij die leerling? 
ga naar haar toe in Valedale als je er klaar voor bent. 
het werk van een begaafde leerling begint met een enkel kopje thee.
nadat je de basisbeginselen van Farah hebt geleerd, kun je vlas, meekrap, jute, bergamot, kamille en mos in het wild vinden op Jorvik. 
je kunt deze planten op elk moment van de dag tegenkomen. ze blijven gewoon in je rugzak zitten nadat je bent uitgelogd! 
tja, veel rijden en zoeken zou je denken maar dat heb ik dus niet gedaan, ik ben gewoon gaan rijden en mijn opdrachten gaan doen. en zo kwam ik vanzelf langs plekken waar ik de juiste planten vond.
het is nu in het begin even zoeken maar je zal het snel onder de knie hebben en weten waar je wat kan vinden. je kan je planten en bloemen opstapelen tot 99 dan begint er een nieuwe stapel.
door bestellingen te maken en te bezorgen, ontgrendel je nieuwe recepten! voor je het weet maak je kleurrijke accessoires en kleding voor jezelf en voor je paard. 
zo heb ik al de beanie's, handschoenen en laarsjes en voor je paard de halsters en de beenbeschermers. (deze spullen kan je niet op elke paard leggen, kijk even naar welke generatie je paard is)
meesterlijke ambachtsvrouwen worden misschien wel beloond met een gevleugelde vriend!
en dat verklaard misschien weer waarom Tony de uit op eens eieren ging leggen.

deze missies kun je alleen spelen als je een Star Rider bent van level 10 of hoger. daarnaast moet je de missie hebben voltooid waarin je Farah ontmoet buiten de Abdij van Doyle.


vernieuwde interface
en we blijven maar vernieuwing krijgen in Star Stable.
een daarvan is de interface bij Walter Winterwell in New Hillcrest.
dat ziet er nu dus zo uit als je de gevonden spullen wil gaan ruilen bij hem.
ziet er wel goed uit, toch?
ik blijf het persoonlijk nog wel ongemakkelijk vinden dat je niet twee dezelfde dingen achter elkaar kan ruilen.
als je bijvoorbeeld van dat oud papier 2 hebt klik je, ruilt er een maar kan daarna niet gelijk de tweede ook ruilen, deze staat dan even niet meer in je lijstje. werk niet erg handig. misschien een tipje om wat mee te gaan doen Star Stable. 

de terugkeer van oude vrienden
Mica Stoneground is weer terug. deze jonge ontdekkingsreizigster kennen we allemaal wel  vanwege haar reizen naar het mythische Wolkenrijk en ze weer even terug naar Jorvik gekomen. je kan haar vinden vlakbij de Abdij van Doyle voor een reis naar grote hoogten!
wat kun je allemaal doen in het Wolkenrijk? de leuke en uitdagende Regenboog-race is terug. en Mica heeft een paar belangrijke spullen verloren in de wolken, praat met haar als je alle zeven voorwerpen hebt gevonden en krijg een coole beloning.
(als je deze mini-missie al eerder hebt voltooid, kun je hem niet nog een keer spelen)
heb je dat gouden wolkje gezien aan het begin van het wolkenrijk? dit gouden wolk verspreidt gouden hoefijzers door het gebied die je één keer per dag kunt verzamelen. verzamel ze allemaal en verdien een grote bonus XP voor je paard.
natuurlijk kan je ook gewoon lekker chillen in het wolkenrijk of vrolijk over de wolkjes heen stuiteren.
en in de winkel vind je erg leuke nieuwe regenboog spullen voor jezelf en je paard.
Mica blijft tot 15 juli,  je kunt het Wolkenrijk ook bezoeken als je geen Star Rider bent. je kunt Spirit niet meenemen naar het Wolkenrijk. en als Mica weer weg gaat nemen we voorlopig even afscheid van het wolkenrijk.(!?)

klassiekers!
9 klassieke wilde Jorvik-paarden keren weer even terug! 
Gary Goldtooth heeft nu zijn kamp bij Nilmers Hoogland opgeslagen en heeft negen wilde Jorvik-paarden, zes Shires en drie IJslanders bij zich. 
wil je dus je verzameling wilde Jorvik-paarden aanvullen of compleet maken, dan is dit je kans. de Shires kosten 599 Star Coins per stuk en de IJslanders kosten 399 Star Coins per stuk.

rijden met je ziel
bijna 3 maanden verder zijn we nu met het ziel rijden en het einde is in zicht.  
we komen er steeds dichterbij ... dat paard wat we allemaal zo graag willen hebben.
eerst had ik nog even wat punten te behalen voor het volgende: 
bij 95.000 een goodiebox
en bij 100.000 een storybook.
en dan kreeg je het moment waarop je weet dat dit de laatste loodjes zijn van het ziel rijden.
de laatste 20.000 voor het Runer Renner paard!
ik denk langzaam aan de eerste spelers met dit paard wel online zullen verschijnen.
ik had een paar keer de opdracht niet gehaald en ook een keer gehad dat ik totaal niet had gespeeld.
de opdracht was goed bedoelt maar ik persoonlijk blijf hem toch wel erg lang vinden, het wordt een beetje saai naar al die weken en ik ben blij als ik de eindstreep heb gehaald en van deze opdracht af ben.


paardentrainer
er zijn zeven nieuwe paardentrainers verspreid over heel Jorvik helpen je graag.
dit zijn vanaf nu de locaties van de nieuwe paardentrainers:
★ Dundull
★ Valedale
★ stal het Gulden Blad
★ Firgrove Dorp
★ boerderij van Steve
★ stal Moorland
★ Fort Pinta
je kunt altijd met een paardentrainer praten als je met je actieve paard een level omhoog wil gaan. dat kost je dan wel wat Star Coins. 
let op: hoe hoger het level van het paard, hoe hoger de toeslag.
je kunt pas leren om een paard te leiden als je level 7 hebt bereikt en Star Rider bent. 
voor 135 Star Coins kun je altijd zelf je paard leiden maar dan moet hij wel een halster of hoofdstel dragen.

en dit was prietpraat voor deze keer.
de volgende prietpraat hangt een beetje af van wat voor updates Star Stable doet of heeft. maar de lijn die er momenteel in zit is om de twee weken.
via de instagram accounts worden foto's geplaatst, je kan ons vinden onder de namen @malin_hawkstorm en @michelle_mousetree.

tot het volgende blog ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#383

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing. Jaargang 8 alweer, daarmee is postcrossing het langslopende item hier op het blog.  Dat vond ik...