vrijdag 19 juni 2020

starstable prietpraat #13


StarStable is een online paardenspel voor spelers uit de hele wereld die samen allerlei leuke avonturen beleven. 
elke speler rijdt en verzorgt een eigen paard of meerder, voltooit opdrachten, neemt deel aan competities en maakt deel uit van een episch verhaal.

heel de wereld merkt de gevolgen van het Coronavirus, in sommige landen proberen ze weer het normale leven te gaan starten, wel met de nodige aanpassingen nog. 

de drukte op Star Stable is daarom afgenomen nu we weer naar een "nieuw normaal" zijn gegaan.

Midzomerfeest elk jaar organiseren de Jorvik Rangers een traditioneel Jorvegiaans Midzomerfeest naast de boerderij van de oude Jasper in Moorland. ze zijn druk bezig om al het eten, de muziek en de versieringen op tijd klaar te hebben, en zijn vast blij als je ze een handje komt helpen. dit is eigenlijk geen nieuwe opdracht, we kennen deze al en hij is dit jaar niet veel anders als vorige jaren. het is dit jaar wel al een vroege zomerfeest op Jorvik. het Midzomerfeest duurt tot de update van woensdag 24 juni, en iedereen kan aan de festiviteiten meedoen, ook als je geen Star Rider bent.

Midzomerfeest
elk jaar organiseren de Jorvik Rangers een traditioneel Jorvegiaans Midzomerfeest naast de boerderij van de oude Jasper in Moorland. ze zijn dan druk bezig om al het eten, de muziek en de versieringen op tijd klaar te hebben, en zijn vast blij als je ze daar een handje bij komt helpen.
dit is eigenlijk geen nieuwe opdracht, we kennen deze al en hij is dit jaar niet veel anders als vorige jaren. 
we mogen weer de meiboom opzetten, spullen ophalen voor het feest in Moorland en Fort Pinta en hout verzamelen voor het grote kampvuur. doe zeker eens een rondje over het feestterrein, je komt een hoop bekende tegen en misschien ook wel nieuwe gezichten!?
je kan ook weer dagelijks bloemen zoeken voor kransen voor jezelf of je paard.
en vergeet ook geen bloemen te zoeken voor je midzomer-droom. het is dit jaar wel al een vroege zomerfeest op Jorvik. maar laat je dat niet weerhouden om gezellig met je vrienden te komen picknicken, dansen rond de meiboom de kikkerdans of gezellig samen bij het kampvuur te genieten van een mooie avond.
praat eens met de mensen en ontdek wat zij van het evenement vinden. het wemelt van de leuke mensen om mee te praten. en misschien zie je wel een nieuw gezicht.
een van de dingen wat ik wel van vele hoor is dat we dit jaar niet kunnen vissen voor spullen. sommig vinden dat wat tegenvallen maar ik denk dat dit zou kunnen komen omdat we met het zielrijden van Rhiannon ook best veel krijgen. (nou ja krijgen, je moet er wel wat voor doen)
het Midzomerfeest duurt tot de update van woensdag 24 juni, en iedereen kan aan de festiviteiten meedoen, ook als je geen Star Rider bent.

de 3de generatie Engelse volbloed
dit prachtige ras stamt af van hengsten uit het Midden-Oosten en wordt tegenwoordig vooral gebruikt voor races en eventing. 
de Engelse volbloed is rap en elegant en de wedstrijdruiters gebruiken dit paard dan ook heel graag.
deze nieuwe paarden behoren tot de 3de generatie paarden. je vindt twee paarden op Marleys boerderij en eentje in Fort Pinta. 
dit paard is al verkrijgbaar vanaf level 1, je eigen reputatie maakt verder ook niet zoveel uit, maar je moet wel toegang hebben tot de gebieden waar ze het paard verkopen. 
ze zijn verkrijgbaar in 3 kleuren: zwart, donkerbruin en wit, en ze kosten 850sc.
de donkerbruine vind ik persoonlijk wel mooi, maar voor nu heb ik er nog geen gekocht. ik heb er op dit moment ook even geen starcoins voor. die heb ik de vorige keer geïnvesteerd in 2 quarter horses en een pando-rog. dus even wat nieuwe opsparen en misschien dat ik dan die donkerbruine ga kopen maar misschien wacht ik nog wat langer en komen er nog andere kleuren bij die ik net iets mooier vindt.

en verder ...
*Gary Goudtand en de magische paarden Kampos en Tellina zijn inmiddels weer vertrokken. heb jij er eentje of misschien wel alle twee. 
ook de Pando-roggen zijn met hun mee. ik heb de paarse versie genomen en jij?
*vorige week waren er wat problemen in Jarlaheim, misschien heb je het ook gemerkt.
de tweeling wilde geen verstoppertje met je spelen, Jacob is al niet gul met betalen maar deed nu even helemaal niks, Dorith nam ook even geen hulp van je aan en Johanna liet je wel het werk in de stallen uitvoeren maar uitbetalen deed is even niet en Martina liet je naar Edfield rijden die de spullen niet van je aannam. 
gelukkige zijn de problemen opgelost en lijkt iedereen weer gewoon hun taken uit te voeren als zoals we van ze gewend zijn. 

rijden met je ziel
12 weken (3 maanden) zijn we nu bezig met het ziel rijden en we willen allemaal zo graag het paard verdienen. ik doe braaf mijn opdrachten maar ik heb het nu wel een beetje gehad met de opdrachten. 

de bedoeling van Star Stable is goed maar de opdracht is wel erg lang en begint saai te worden. 
dit is wat ik vindt, deze mening hoeft voor jouw niet hetzelfde te zijn.
ik begin nu ook opdrachten over te slaan. 

de hinderniscarrousel is niet mijn ding, springen in een bepaald tempo, nee, niks voor mij. ik doe het niet meer, morgen weer een dag.
wat heb je intussen nog aan prijzen kunnen verdienen?

bij 80.000 een Noordelijk druïde zadeldeken
bij 82.000 een goodie box
bij 85.000 een verhalenboek
bij 90.000 een Noordelijk druïde zadel
we beginnen bij de laatste loodje te komen voor dat fel begeerde paard. we hebben nog 30.000 punten te gaan. als ik het goed heb uitgerekend dan kan ik dus met iets minder dan 4 weken te gaan de boel compleet hebben. en hoever zijn jullie?

en dat was prietpraat voor deze keer.
de volgende prietpraat hangt een beetje af van wat voor updates Star Stable doet of heeft. maar de lijn die er momenteel in zit is om de twee weken.
via de instagram accounts worden foto's geplaatst, je kan ons vinden onder de namen @malin_hawkstorm en @michelle_mousetree.

tot het volgende blog ....



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Scooziemouse GameTalk #4

Verwacht geen high tech gaming van mij, maar er zijn genoeg leuke spelletjes die erg leuk zijn om te spelen.  Sommig via een computer en and...