dinsdag 30 juli 2019

Nederlandse gebruiken die andere vreemd vinden

wij Nederlands hebben genoeg dingen die we doen waar mensen uit andere landen heel vreemd van op kijken.
zelfs het niet kunnen begrijpen dat wij dat doen als of het de normaalste zaak is van de wereld.
als een Nederlander je drie keer op de wang kust, krijg dan geen romantische ideeën. het is gewoon hun manier om hallo te zeggen of tot ziens.
Nederlanders houden van mayonaise, we gebruiken het bijna overal wel bij en luiden de lente in met "rokjesdag", maar als het weer om slaat en het een beetje wil gaan vriezen we al staan te dromen over een Elfstedentocht.
vreemde gewoontes voor andere maar ... tja, voor ons Nederlanders is het heel gewoon.


misschien is het fietsen vanaf een zeer jonge leeftijd die Nederlanders erg zelfverzekerd maakt als het gaat om het rijden op twee wielen. ze kunnen niet alleen multitasken tijdens het fietsen, maar ze doen dit ook zonder zelfs fietshelmen te dragen en vinden het vreemd als iemand anders wel zichzelf wil beschermen met een helm.
inmiddels zijn voor dat multitasken op de fiets wat verbodswetten gekomen, denk hierbij aan het gebruiken van je mobieltje.


wanneer het in Nederland feest is, worden de Nederlanders oranje gek. 
het is geen verrassing, want het is de officiële kleur van de Nederlandse koninklijke familie (huis van oranje). 
het moet een zeer verwarrende tijd zijn voor iedereen die lijdt aan kleurenblindheid.
ook verrasend is dat op dit soort moment iedereen een lijn kan vorm, terwijl in andere gevallen we elkaar bijna aanvallen omdat we het eens zijn met elkaars keuzen.


als je zou leven met het constante risico dat je land wordt teruggewonnen door de zee, zou je waarschijnlijk een beetje nerveus zijn. niet de Nederlanders. 
de meesten denken er zelfs niet aan. Nederlanders ligt niet geheel onder het zee niveau  en Nederlandse hebben zich de meesters van het water gemaakt met alle deltawerk voorzieningen. 
trouwens, op de eerste maandag van elke maand, 's middags, piept een nogal eng alarmsignaal over het hele land. Nederlanders negeren het echter omdat ze weten dat het slechts een geplande test is. maar wat gebeurt er als er een echte noodsituatie is op de eerste maandag van de maand om 12.00 uur?


als Nederlanders gaan kamperen, kamperen ze op hun eigen voorwaarden. 
waarom zou je in contact komen met de natuur zonder wat luxe?
een caravan met een koelkast / vriezer, wasmachine, verwarming, een home entertainment-systeem en de andere luxe van thuis?
we zijn denk ik een beetje te veel gehecht aan de gemakken van thuis maar we willen dan toch weer wel kunnen opscheppen dat we met de vakantie zijn gaan kamperen.


de Nederlanders houden van zoete dingen op hun brood als ontbijt. 
Chocoladepasta, hagelslag, chocoladeschilfers en meer. Wat zou er mis kunnen gaan als kinderen en volwassenen niet elke ochtend een enorme suikerstoot binnen krijgen?
kortom: het Nederlandse ontbijt bestaat uit chocolade, voor de meesten dan.


we vieren sinterklaas, die lijkt misschien op de kerstman die op 25 december cadeautjes geeft, maar vergis je niet. 
sinterklaas is voor ons het origineel, santa is het exemplaar, in dit geval, wat wij Nederlanders raar vinden.
de meeste landen hebben een paar veilige vuurwerkshows op oudejaarsavond. 
Holland daarentegen probeert zichzelf juist op te blazen. rond middernacht is het alsof iemand een verlichte lucifer in de hele voorraad vuurwerk van het land gooit en het raakt pas om 2 uur op.
vier verjaardagen door in een cirkel te zitten met thee, koffie en een plakje cake.
gebruik na alles wat we het Nederlandse woord 'dus'. en hebben van bijna elke winkel wel een klantenkaart voor kortingen of spaarkaart om zegels te plakken om ergens voor te sparen met korting of wat we gratis kunnen krijgen.
ja, dat zijn wij Nederlander helemaal.

tot het volgende blog .... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Grote verandering bij PostNL

foto: ? PostNL komt om de dag langs Hoewel het aantal brievenbuspakketjes alleen maar toeneemt, staat PostNL toch op het punt om een grote v...