woensdag 31 juli 2024

postcrossing#397

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing.
Ik ga gelijk van start met nieuwe kaarten die ik nog had besteld bij 

Ik ben echt dol op deze zaak en ook deze keer was er weer genoeg leuks om uit te kiezen. Letterlijk kiezen, er was zoveel dat ik zelf dingen weg heb gehaald omdat ik anders toch wel voor een redelijk hoog bedrag aan kaarten had besteld. 
Ik heb deze keer een aantal kunstkaarten erbij zitten met werk van Vincent van Gogh. Maar ook afbeeldingen van Hollandse steden in de stijl van hem. 
Nee, ik ben geen kunstkenner en ook geen liefhebber, maar bepaalde werken zijn zeker mooi om eens van dichtbij te bekijken in een museum of zo. 
Verder heb ik er ook een paar leuke en grappige kaarten bij zoals de kat en de vos, mijn dochter noemde de kat Harry Potter en ik kan haar geen ongelijk geven. 
Er is ook met het thema brievenbus en Nederlands voedsel. 
Weer genoeg waar de voorraad kaarten mee is aangevuld, helaas kun je ze niet allemaal goed op een foto zichtbaar maken. 
Dat wordt dus postcrossing hier volgen om te zien of er eentje voorbij komt. 😉
Deze week is het nog even postzegels bestellen, ik heb echt een hele leuke afbeelding gevonden die prima past bij de vakantie die eraan komt. 
Maar daar volgende week meer over. 

En de klacht die ik had gemaakt bij ons postbedrijf heeft zeker gewerkt.
Alles wordt weer netjes bezorgd, ook deze week had ik weer een happy mailbox dankzij postcrossing. 
Deze kaart mocht ik afgelopen week ontvangen, de kaart komt uit de USA en heeft een reis van 6815 km gemaakt in 20 dagen. 
Mayberry is een fictieve gemeenschap die ooit het decor was voor twee populaire Amerikaanse televisie sitcoms , The Andy Griffith Show (1960-1968) en Mayberry RFD (1968-1971).
Mayberry zou gebaseerd zijn op Andy Griffiths geboorteplaats Mount Airy, North Carolina. Mount Airy staat ook bekend als Mayberry en wordt door de inwoners bij beide namen genoemd.
Je raad het al … Google! Ik heb het opgezocht. 
De afzendster woont in North Carolina op een kleine boerderij met geiten, kippen en honden. Het lijkt mij heerlijk genieten als ik het zo lees.
Ik vind het echt een hele leuke kaart. 

En vorige week hadden we een kaart die weer een aardig reisje mocht gaan maken, deze week hebben we er weer eentje die een verre reis mag maken.
Dat is deze kaart en deze is onderweg naar China en maakt een reisje van 9036 km voor het zijn bestemming heeft bereikt. 
De ontvangster van deze kaart kan zeggen dat ze haar droombaan heeft waargemaakt. Ze wilde als kind advocaat worden en dat heeft ze ook bereikt. 
Super tof, ze kan met een gerust haar naar een reünie en zeggen dat het niet bij een droom is gebleven. 
Wat betreft kaarten is het weer lastig, een behoorlijke voorkeurslijst en ook nog de voorkeur aan echte, auteursrechtelijk beschermde ansichtkaart (geen eigen gemaakte kaarten enzo). De vraag voor leuke stempels of andere leuke dingen om op de kaart te plakken is geen probleem, dat heb ik genoeg. 
Ik ben een beetje blijven steken op ‘schattige geïllustreerde kaarten’, ik gok dat daar deze kaart wel onder gerekend mag worden. 
Ik ga het afwachten hoe de reactie is op dit konijn.

*Ik wil nogmaals benadrukken dat voorkeurslijsten leuk bedacht zijn maar zeker geen verplichting is om je aan te houden als je wat verstuurd. 

Dan nog even het volgende: 
Het weblog heeft vanaf morgen vakantie! De hele maand geen blogs met uitzondering van postcrossing. 
Dat kan gewoon niet, een maand geen postcrossing is gewoon te lang. Oké, de verhuizing was toen even een uitzondering wat betreft postcrossing.
Dus dat blijft zoals altijd hetzelfde, 2 weken geen postcrossing en dan ervoor en erna twee kaarten die erop uit worden gestuurd. De vaste volgers kennen het systeem hiervan intussen wel.
De vakantie loopt dus de hele maand augustus en op 7 en 28 augustus komt er wel een postcrossing online. 
Er zijn genoeg dingen te doen de komende tijd hier in Drenthe en wie weet gaan we er nog dagjes op uit. Misschien dat ik dan nog leuke kaarten kan vinden. 
De Efteling staat dit jaar niet op de bezoeklijst dus daar zullen geen kaarten meer van komen voorlopig. 


Dan zijn we nu echt aan het einde van dit blog gekomen. 
Als jij ook nog vakantie bent of op vakantie gaat, dan wens ik je een fijne vakantie.
Voor nu bedankt voor jullie aandacht en graag tot het volgende blog …  











  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#402

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing.  Wat een omslag in het weer deze week, het was koud en nat, echt herfstweer. Voor nu lijken we ...