donderdag 4 juli 2024

Scooziemouse GameTalk #7

Verwacht geen high tech gaming van mij, maar er zijn genoeg leuke spelletjes die erg leuk zijn om te spelen. 
Sommige via een computer en andere via een app op mijn tablet. 
Misschien ken je StarStable prietpraat nog wel, dit is een blog wat je daar mee kan vergelijken. Alleen dan een verzameling van meerdere spelletjes die ik speel. 
Zoals StarStable, Disney Dreamlight Valley, Sims 4, Hogwarts Mystery en Lily’s Garden.
StarStable: een online paardenspel, geen onbekende hier op het weblog. 
Disney Dreamlight Valley: een online spel waar jij een nieuw thuis kan bouwen voor jouw favoriete Disney karakters.
Sims4:  simulatie game waarin jij bepaalt hoe je leven kan verlopen.
Hogwarts Mystery: ga naar de bekendste toverschool ter wereld. 
Lily ‘s Garden: renoveren de tuin van haar tante door uitdagende puzzels op te lossen en volg interessante verhalen en personages. 
Voor nu een leuke basis en wie weet wat er nog voor verrassingen komen.

Hogwarts Legacy #1
Hogwarts Legacy is een meeslepende actie-RPG in een open wereld. 
Hierin ben jij het middelpunt van de actie en beleef je je eigen avontuur in de tovenaarswereld.
Het ziet er allemaal erg mooi uit, ik kijk wel eens mee met mijn dochter* die het spel heeft. Maar met zo een controller in je handen en alle handeling die je moet doen zag ik mijzelf dat niet spelen. Ik heb reuma en dat maakt het niet altijd makkelijk om te spelen. 
Maar mijn dochter heeft mij overgehaald het eens te proberen en dus heb ik een karakter aan gemaakt. Ik zeg jullie wel eerlijk dat ik samen met mijn dochter speel, de storyline speel ik, de gevechten doet zij. 

Ik heb mijn karakter de naam CeCe Pearl gegeven. Ik ben een boek aan het lezen met de titel Parel, Pearl in het Engels en de naam van het hoofdpersonage is CeCe, dus zo ben ik aan de naam gekomen.
Mijn basis in het spel is Gryffindor . Ik ben zeker een Harry Potter fan en Gryffindor is zeker altijd wel mijn voorkeur geweest. We zijn een lekker stel mijn dochter en ik, zij is Slytherin en ik ben Gryffindor, maar Ravenclaw en Hufflepuff zijn ook prima huizen. 
Wat betreft het verhaal hoef ik denk ik niet veel kwijt, je komt als vijfdejaars op Hogwarts en valt gelijk met je neus in de raadsels. Hoe alles verloopt hangt af van de keuzes die je maakt in het spel. 
Zover ben ik nog lang niet, nog maar net begonnen en ik speel niet elke dag. Nog niet eens elke week. 
Voor nu heb ik mijn thuisbasis gevonden en is er iets met dat figuur Ranrok en oude magie. En die oude magie heeft geloof ik ook weer wat met mijn personage te maken, die zou het ook hebben. 
Ik zie wel hoe het spel gaat verlopen en welke keuzes ik krijg. Ik probeer foto’s te maken en ze met jullie te delen via Instagram of in een blog van GameTalk. 
Hoe de boel dus in de gaten, Hogwarts Legacy kan er ook in voorbij komen. 

Het instagram account van mijn dochter met haar foto’s van Hogwarts legacy kun je vinden onder de naam @MagicallyLegacy 


LEGO Harry Potter Collection: Jaren 1-7
Het is jullie vast niet ontgaan dat wat betreft de Harry Potter spelen ik een fan ben van Harry Potter. Jullie hebben er al genoeg van voorbij zien komen. 
LEGO Harry Potter is zeker geen nieuw spel voor mij, ik heb de versie voor de Wii, de Nintendo DS en nu ook hebben we er een voor de Switch.
Een Wizarding World voor een spannend verhaal vol spreuken, toverdranken en puzzels. Spelers beleven het volledige avontuur van Harry Potter, met de inhoud uit de acht films. 
Deze collectie bundelt de twee eerder uitgebrachte LEGO Harry Potter Jaren games bij elkaar. Het bevat dus twee complete games, namelijk LEGO Harry Potter Jaren 1-4 en LEGO Harry Potter Jaren 5-7. 
Speel meer dan 200 favoriete personages vrij, verken Zweinstein en gebruik toverspreuken met een vriend. 

Kenmerken:
* Remaster exclusief voor de Nintendo Switch.
* Twee games op 1 disc (LEGO: Harry Potter Jaren 1-4 & LEGO: Harry Potter Jaren 5-7).
* Verbeterde graphics, omgevingen, belichting en visuele effecten.
Let op! Dit is een spel met een Engels menu. Ondertiteling is niet van toepassing aangezien de er niet wordt gesproken door de LEGO poppetjes, echter alleen door middel van non-verbale communicatie.

En omdat ik het spel al kende van de DS en de Wii zou je denken dat speelt lekker makkelijk. Maar daar is toch wat onderschat, met de controller voor de Switch speelt het toch weer anders. Het is even zoeken hoe en wat alles werkt maar verder is het spel net zo leuk. 
Wij hebben het spel in de uitverkoop gekocht van de Switch online shop voor nog geen 10 euro maar als je hem koopt bij Bol.com of een speelgoedzaak ligt de prijs rond de 30 euro. 


foto: NPO
Habbo Hotel Origins
Ergens in een ver verleden was er een website die Hyves heten. 
Via deze site kon je Habbo hotel spelen. 
Habbo was een klassieke online community in pixel-art-stijl waarin je eigen avatars kon creëren, vrienden kon maken, kon chatten, kamers kon bouwen, games kon spelen en ontwerpen en nog veel meer! 
Bijna alles was mogelijk op deze geweldige plaats vol waanzinnig leuke mensen…
Maar Hyves verdween … Habbo ging door, maar rond 2016 waren er enkele landen waar Habbo stopte door problemen.
Maar hoeveel mensen kennen het deze dagen nog? 

Het klassieke Habbo-ontwerp uit 2005 keert nu terug in de vorm van Habbo Hotel Origins. 
Op 18 juni 2024 verschijnt het spel weer en is te spelen in drie verschillende talen: Engels, Spaans en Portugees. De versie is ontwikkeld door Macklebee, een van de ontwikkelaars van Habbo.
Macklebee heeft een oude server met verloren bestanden gevonden en heeft de oude Habbo-versie uit 2005 weten terug te brengen. 
Het zal wel een 18+-spel worden. En vanaf 18 juni kan je pas weer een account aanmaken van Habbo hotel. 
Dit is de link naar de site: 

Habbo is een gratis spel, dus je kunt een enorme wereld vol kamers ontdekken, quests voltooien, chatten en prijzen winnen zonder dat je er ooit voor hoeft te betalen!
Sommige extra's in het spel zoals huisdieren, Habbo Club-lidmaatschap, Builders Club-lidmaatschap en meubilair kunnen worden aangeschaft met Habbo Credits. Voor meer informatie over deze in-game extra's kun je vinden in de Shop.
Het Hotel wordt 24 uur per dag, zeven dagen per week gemodereerd. 

Toen had ik wel een Habbo spel, maar of ik dit nu weer ga doen? Ik denk het niet, er zijn genoeg andere games die ik nu liever speel dan Habbo hotel. 
Maar het is aan iedereen vrij om het zelf wel eens een keer uit te proberen. 

Dreamlight Valley: De Lucky Dragon-update
Een nieuwe Realm-deur Kan geopend worden in Disney Dreamlight Valley: "The Lucky Dragon"-update 
Verzamel je Dreamlight, eet een stevige portie Mushu's Congee en bereid je voor om de moedige Mulan en charismatische Mushu te verwelkomen in je Valley.

Zodra je een huis voor ze hebt gebouwd in jouw vallei, iets wat net iets leukers is dan de tenten van het trainingskamp, kun je weer verschillende individuele vriendschap missies voor ze regelen en daar toffe beloningen voor ontvangen. Mushu heeft genoeg Guardian-zaken te regelen en kan jouw hulp gebruiken bij het opzetten van zijn Drakentempel. 
Mulan ontdekt daarentegen een kernfout in jouw vallei: een aanzienlijk gebrek aan thee! Via haar vriendschap missies kun je een theekraam opzetten waar je nieuwe recept ingrediënten kunt verkrijgen.

Majesteit en Magnolia's Sterrenpad
En met de komst van Mulan en Mushu kregen we ook weer een nieuwe Star Path, geheel geïnspireerde items en accessoires van Mulan. 
Kleurrijke kleding wachten op je, van een Hanfu top en bottom set tot Plum Blossom Make Up en elegante nieuwe kapsels. 
The Star Path heeft je gedacht aan interieur- en exterieur meubel opties zoals een nieuwe Mulan Crafting Table, Floating Kites en een interactieve Gong.

Dan is er ook nieuws rond Remy, hij kan je hulp gebruiken met het plaatsen van een prachtige terras en we hebben een nieuwe bundel geïnspireerde op Lilo en Stitch. 
Speel prachtige spullen vrij en creëer je eigen Hawaiiaanse eiland.
Meer daarover  vind je op de website van Dreamlight Valley: 


Vier jouw Pride in de vallei!
Toon wat liefde voor de Pride Month door een of meer van de onderstaande collecties items te claimen, en vergeet niet om op de website van Dreamlight Valley ook een T-shirt met Pride-thema uit de collectie van vorig jaar te claimen.
Deze codes vervallen niet.
Elke code kan worden ingewisseld voor 1 ballonboog, 1 ballonboeket, 1 oorhoofdband en 1 popcorn emmer in een kleurstelling die representatief is voor verschillende groepen die Pride vieren. 
Wissel de volgende codes in via het menu Instellingen>Helpt om je gratis te claimen. 
Eenmaal geclaimd, worden items naar je in-game mailbox gestuurd.


StarStable
We gaan weer aan een nieuwe reeks avonturen beginnen.
De week kwamen er bekende rassen met nieuwe vachtvarianten naar de Starshine-hoeve. en kan je unieke beloningen verdienen tijdens het Klassement der Kampioenen. 
* Op de hoeve is het niet alleen maar keihard werken. Ontspan in de paddock en doe een wedstrijd met typische attributen uit het Wilde Westen, zoals een barrel- of slalomrace. En er komen schitterende dansoutfits aan voor onze discodiva’s. 
* Overal op Jorvik komen geheimzinnige poppen tevoorschijn en Sive heeft een donkerbruin vermoeden wie er achter deze rare verschijningen zit. Pas goed op, want de dreiging lijkt steeds sterker te worden.
* Er zijn op de hoeve elke dag wel klusjes en opdrachten waarbij Josh je hulp goed kan gebruiken. Verder zijn er nog meer nieuwe outfits, en er komt een tweede lading met paarden en nieuwe vachtvarianten naar de Starshine-hoeve toe. 
* Het is tijd om weer bliksemsnel te gaan oefenen en je voor te bereiden op wat er komen gaat met de Dark Core. Durf jij deze uitdaging aan te gaan?

Dan nog even het volgende: als jij een life-time Star Rider bent, dan krijg je elke week 100 Star coins. Dit gebeurde op zaterdag.
Hier is nu een verandering in gekomen, je krijgt nog steeds je Star Coins, alleen nu een dag eerder, op vrijdag. 
Het moment wanneer je ze ontvangt kan nog even verschillen, maar je krijgt ze echt die dag. 


Vakantie 2024
En dat brengt mij bij het volgende … de vakantie!
De gehele maand augustus zijn er geen blogs online, met uitzondering van postcrossing. 7 en 28 augustus zal daar wel een blog van zijn.
Dat betekent dat het eerstvolgende GameTalk in september zal zijn, en dat zal zijn op donderdag 5 september. 
We slaan dus zo en zo een keertje over met StarStable, maar ik zal wel via het instagram account en facebook delen wat jullie kunnen verwachten van de komende periode van StarStable. 
Verder zullen er vast foto’s voorbij komen op deze pagina’s van bijvoorbeeld Harry Potter Mystery of Hogwarts Legacy. 
Mogelijk dat ik tijdens de vakantie weer verder ga met mijn verhalenlijn in de Sims 4, Daisy en Jim wonen nu samen, maar wat gaat er verder gebeuren met die twee? 
Natuurlijk bestaat mijn vakantie niet alleen uit spelletjes spelen, we hebben hier Meppel Dagen, elke week een nieuw thema waarin we dan live muziek hebben en de stad vol staat met kraampjes en dat dan elke donderdag in augustus. 
Maar misschien dat ik erop uit trek en een dagje weg ga naar bijvoorbeeld een dierentuin of winkelen. 
Hoe dan ook, ik ga zeker genieten van mijn vakantie. 
Ik wens jullie ook allen een fijne vakantie en graag tot september bij een nieuwe  level van GameTalk.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#402

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing.  Wat een omslag in het weer deze week, het was koud en nat, echt herfstweer. Voor nu lijken we ...