dinsdag 23 juli 2024

🌈Pride Amsterdam 2024

foto: Pride Amsterdam
De deelnemers voor de 27e editie van de Canal Parade zijn geselecteerd. 
De zes nieuwe Pride Ambassadeurs zijn bekend, Nickie Nicole, Inge Lamboo, Karen de Lathouder, Rikkie Kollé, André Donker en Haroon Ali. 
Hun uiteenlopende verhalen inspireren de hele regenboogfamilie dat jezelf kunnen zijn, houden van wie je wilt, en er zijn voor iedereen die belangrijk is. 
Het thema is “TOGETHER” en er zijn 80 boten geselecteerd die dit jaar gaan meevaren. 
Toegankelijkheid voor iedereen is dit jaar een belangrijk onderwerp. Zo varen onder meer een boot mee voor doven en slechthorenden, mensen met een licht verstandelijke beperking, jongeren en ouderen.
Pride Amsterdam vindt plaats van 27 juli t/m 4 augustus 2024.

Thema
Sinds 2014 organiseert Stichting Pride Amsterdam met veel succes de jaarlijkse Pride in Amsterdam. Daarbij is het programma een spiegel van de huidige maatschappij en verandert en breidt de programmering ieder jaar uit.
In 2024 zal Pride Amsterdam in het teken staan van verbinding met als thema TOGETHER. 
In een samenleving waar spanningen en tegenstellingen tussen personen of groepen vergroten, komt de lhbtiqa+ community regelmatig onbedoeld tegenover elkaar te staan, in plaats van naast elkaar. Juist in een tijd waar regenboog-identiteiten internationaal vaker onder druk staan en mensen vrijheden verliezen, is het belangrijk dat iedereen elkaar weer weet te vinden. Samen sterker, ondanks onze verschillen. We hebben elkaar nodig; ongeacht of iemand nu lhbtiqa+ of bondgenoot is.

foto: bootuitjes.nl

Tijdens de Pride vinden er zo’n 300 evenementen plaats, voor ieder wat wils en aan elke community is gedacht. 
Bekijk in de agenda op de website van Pride Amsterdam: 


De wereldberoemde botenparade vaart op zaterdag 3 augustus 2024 door de Amsterdamse grachten. Dit evenement start om 12 uur.
Via NPO1 kun je thuis de parade ook volgen. 

'Ik wens iedereen fijne dagen en wees trots op wie je bent, wie je wilt zijn en hoe je dit laat zien. Niemand heeft het recht om je dat te ontnemen omdat hij/zij die mening niet deelt'.
                                                                                                            
                                                                           -Scooziemouse🐭-

Tot het volgende blog … 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#402

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing.  Wat een omslag in het weer deze week, het was koud en nat, echt herfstweer. Voor nu lijken we ...