vrijdag 5 mei 2023

StarStable Prietpraat #78


welkom op Jorvik, het betoverende eiland vol eindeloze avonturen.
berijd, verzorg en doe mee aan wedstrijden met je eigen paarden. op Jorvik barst het van de paardenrassen, van prachtige, bestaande rassen tot spectaculaire magische rossen met elk hun unieke uiterlijk en karakter.
word vrienden met spelers van over de hele wereld, ontmoet elkaar en deel je avonturen. je kunt samen rijden, chatten en zelfs je eigen ruiterclub beginnen.
in StarStable komen heel wat interessante personen en spannende mysteries voor. voltooi de missies en beleef samen met de inwoners van Jorvik de spannendste avonturen.

dressuurproeven
tijdens het Ruiterfestival werdt een nieuw spelonderdeel geintroduceerd: dressuur! 
bij dit onderdeel moeten ruiter en paard een aantal van tevoren bepaalde passen uit het hoofd uitvoeren. bobcat Chloé organiseert tijdens het Ruiterfestival een speciaal evenement waarbij je een dressuurproef kon rijden.

het is een eenvoudige proef waarbij je instructies kreeg van Chloé wat je moest doen. 
na de inleiding had je 2 missies vrijgespeeld: dressuurtraining en Dressuur onder de knie/wedstrijd (dagelijks). 
je kunt de trainingsmissie oneindig vaak doen. 
het schema hiervoor was hetzelfde als de dagelijkse wedstrijden. voor de training kreeg je geen punten.
je kreeg wel munten en 600 paarden-XP voor de inleiding en de dagelijkse dressuurproef. 
dit was de eerste keer dat dressuur een officieel spelonderdeel op Jorvik is geworden.
en persoonlijk vond ik het echt helemaal niks! het lukt mij gewoon weg niet om deze opdracht goed te spelen. ik rij nog liever een kampioenschap dan dat ik dressuur rij.
en die mij al langer volgen die weten dat ik ook geen fan ben van kampioenschappen, maar dat ik liever dat verkies zegt denk ik al genoeg. 
ik heb deze hele opdracht links laten liggen, het is echt niet mijn ding. 
voor de punten hoefde ik het zeker niet te doen, want ik heb genoeg andere dingen kunnen doen om de punten te behalen voor de spullen die ik wilde halen. 

de Lipizzaner
de prachtige Lipizzaner wordt vaak de witte ster uit de Spaanse Rijschool genoemd, maar is ook een echte krachtpatser. 
de familie Von Blyssen werd tijdens een reis naar Wenen helemaal verliefd op het ras en bracht de eerste Lipizzaners naar Jorvik. 
de Lipizzaner is gevoelig, zowel slim als brutaal en is echt een paard voor ambitieuze en toegewijde ruiters die zijn talent kunnen ontwikkelen.
1 Lipizzaner staat in Fort Pinta en de anderen bij de Jorvikstal, en ze kosten 950 StarCoins.
de kleurvariant in Fort Pinta is voor iedereen verkrijgbaar. voor andere variaties op Jorvik moet je minstens level 12 hebben. er is keuze uit 7 verschillende vachtkleuren.
zijn bijzondere truc is de capriool en zijn specialiteitspas is de passage.

nieuw zadels
en bij deze prachtige vernieuwde paarden kun je nu een van de 8 nieuwe Iberische zadels en 8 nieuwe algemene sjabrakken koop, je vind ze in de Totaalwinkel. 
Iberische zadels zijn geliefd voor buitenritten en trainingen omdat ze een juiste rijhouding ondersteunen en uitermate comfortabel zijn voor zowel paard als ruiter. 

je kunt deze nieuwe accessoires gebruiken op de Lipizzaner, Andalusiër, Paso Fino en toekomstige rassen. ze gaan nieuwe accessoires in de toekomst ook beschikbaar maken voor eerdere paarden van de 3e generatie.



Scott Buttergood
Scott Buttergood was er dit jaar ook weer te vinden bij het festival terrein bij Moorland. hij had een aantal boerderijdieren naar het Ruiterfestival meegenomen, maar hij heeft ze totaal niet in de hand. dus hij kon wel een beetje hulp gebruiken van ons.
help hem om zijn dieren te vinden en terug bij hem te brengen.
er liepen elke dag 4 dieren ergens in de buurt van het festivalterrein in Moorland. 
elk dier dat je terugbracht, leverde je 4 lentemunten op. je kon dus elke dag 16 lentemunten verdienen!
raad eens wie er terug is?
niet heel moeilijk om deze te raden, want we hebben haar eigenlijk al gezien met haar race die ze vorige jaar ook had voor ons.
het was een rommel op bij Ruiterfestival. en wie had de varkens van de boerderij van Sunfield losgelaten? die zorgden nu voor problemen bij de Jorvikstal. een beetje hulp van jouw konden ze wel gebruiken.
misschien weet je het nog van vorige jaar toen de varkens ook los waren gelaten, toen zat Sabine er achter.
Sabine houdt ook nu alles weer goed in de gaten. 

als je de missies van dit jaar wilt spelen en de Jorvikstal wilt bereiken, moet je de missie van vorig jaar hebben afgerond.

de barones
de barones had gehoord hoe geweldig het Ruiterfestival is, en had wat tijd vrij gemaakt voor een bezoekje. 
ze volgde elke deelnemer aan het Ruiterfestival op de voet en gaf je de kans om een prestigieus lint te winnen. 
als je indruk wilt maken op de barones, moet je 80 keer meedoen aan de kampioenschappen en/of de wedstrijden van het Ruiterfestival. zodra de barones je goed genoeg vondt, beloonde ze je met een zeer prestigieus lint, het klassieke Silverglade-lint 2023.

en dit is zeker een leuk onderdeel maar ook een onderdeel waarbij ik mij kan ergeren.
je kan ook punten verdienen door in een groep aan dit onderdeel mee te doen, maar als je alleen de eerste 3 races doet en verder niks dan kom je ook aan genoeg punten voor je lintje.
helaas zijn er wat personen nog al opdringerig zijn om jouw bijna te verplichten een groep-race met hun te doen voor die punten.
ik heb daar totaal geen zin en weiger elke uitnodiging. helaas zijn de reacties soms nog al grof en ik vind het beschamend dat mensen zo op hun medespelers durven te reageren.
het is een spel en iedereen wil graag het lintje verdienen, maar iedereen speelt op zijn eigen manier. 

Het Pad van het Rode Lint
het is inmiddels een traditie om over een pad in de bergen van Firgrove te rijden en aan het eind een rood lint op te hangen. 
dit evenement symboliseert de hechte band tussen vrienden of tussen ruiter en paard. 
deze traditie staat bekend als het Pad van het Rode Lint en is een geliefd evenement onder ruiters uit Jorvik.
Tan op het festivalterrein in Moorland vertelde je graag meer over deze populaire traditie. 
en ze hadden daar ook snelvervoer tussen het festivalterrein en het pad bij Firgrove . 
je kon daarna bij het bord van het ruiterpad jezelf aanmelden, het pad rijden en aan het einde het lint vastmaken.
onderweg kon er van alles gebeuren. als je het pad als groep rijdt, kwam je waarschijnlijk dezelfde verrassingen tegen. 
je verdiende XP voor je paard, 100 Jorvik Shilling en lentemunten als je de top bereikt en je rode lint vastmaakt. 
dit is een tocht die je meerdere keren kunt maken maar je krijgt er maar één keer punten voor.

je kon het Pad van het Rode Lint tot aan het einde van het festival rijden. het pad is wel exclusief voor Star Riders.
het pad is ook te berijden buiten het festival om maar dan is het gewoon voor de lol, je krijgt niks en je komt geen verrassingen tegen. 

een verrassende wending
Sabine is weer terug bij de Jorvikstal. voert ze echt iets in haar schild of heeft ze gewoon je hulp nodig? het valt niet mee om iemand om hulp te vragen, maar heeft ze echt geen bijbedoelingen? 
met Sabine weet je het nooit en is het ook niet een hele grote verrassing dat we worden gebruikt als werktuig voor één van haar duistere plannen.
helaas moet ik eerlijk zeggen dat deze opdracht naar mijn idee iets te moeilijk in elkaar is gezet voor de jongere spelers onder ons. 
als je kijkt hoe dicht de mannen van de G.E.D op elkaar staan is dat toch wel een hele klus om er langs te komen. en dan de race met Sabine ... die was zeker ook geen gemakkelijke om te doen. het idee is zeker goed maar de uitvoering is wat lastig.
en dan wil ik het nog niet hebben over het probleem van een spel wat telkens afsluit door de drukte die online is.

deze missie is exclusief voor Star Riders.

een fris uiterlijk
ze hebben mevrouw Holdsworth en Grote Bonny in een nieuw jasje gestoken.
Grote Bonny ziet er zeker een stuk moderner uit en is ook zeker nog wel herkenbaar.
mevrouw Holdsworth lijkt op eens ook een verjongingskuur te hebben gehad en staat ook gelijk een stuk rechts al eerst en heeft blijkbaar ook haar wandelstok niet meer nodig.
begrijp mij niet verkeerd, het ziet er erg mooi uit maar het verschil met de ouder versie is wel heel groot.
ze passen beiden beter bij de nieuwe stijl die langzaam wordt door gevoerd in het spel. 
mocht je ze ergens op Jorvik tegenkomen, laat Starstable dan weten wat je ervan vindt.
ik kan niet wachten tot we ons zelf ook kunnen gaan aanpassen naar een modernere look zodat wij ook beter gaan passen bij de rest van het spel. en dat is al sneller als dat ik had verwacht. 

en verder ...
* bezoekers van het Ruiterfestival hadden door heel Moorland afval achtergelaten. Tan kon je hulp gebruiken om Jorvik er tijdens de lente weer tiptop uit te laten zien. 
* in de laatste week van het festival kreeg je dubbele paarden-XP bij alle festivalwedstrijden!
* veel bezoekers zorgen voor veel afval, uiteraard heeft Grote Bonny hier iets op bedacht. haar uitvinding, P.A.A.R.D, kon namelijk lentemunten van afval laten maken. 
* een aantal spelers merkte onlangs dat hun Star Coins-saldo in het startprogramma niet klopte. dat heeft voor wat verwarring gezorgd. 
dit werd veroorzaakt door problemen met de synchronisatie waardoor sommige spelers een onjuist saldo kregen te zien. StarStable verzekeren dat je huidige Star Coins-saldo wat je nu ziet juist en ongewijzigd is. 
als je dus nu inlogt bij het spel, zie je het juiste saldo. ze hebben dit foutje hersteld en gaan kijken hoe ze de synchronisatie van het Star Coins-saldo op verschillende kanalen beter kunnen laten werken.
Zodra ze klaar zijn met het vernieuwde spelerspersonage bij StarStable gaan ze verder om bestaande paarden rassen nieuwe accessoires te geven. 
de nieuwe beenbeschermers van deze week zijn voorlopig de laatste nieuwe accessoires. 
ze weten dat jullie heel graag nieuwe accessoires voor meer paarden willen. dat willen zij ook! maar ze moeten het project voor nieuwe accessoires op bestaande paarden even stilzetten, anders krijgen ze het nieuwe spelerspersonage nooit af. 
zodra ze daarmee klaar zijn, gaan ze weer volop aan de slag met de accessoires!
* er is weer een nieuwe serie magische paarden: Ayla en Umbra zijn terug en blijven 4 weken.
je kunt op de vaste plek vinden in Moorland bij Gary. ook hebben ze hun lieve vriendjes meegenomen, ga jij voor een schattige vos of een trotse kat? 

vals spelen
Starstable is momenteel bezig met de ontwikkeling van verschillende initiatieven om valsspelen aan te pakken. in de eerste instantie richten ze zich op kampioenschappen en races met hoge scores, maar zoek ook naar game-modificatie wat betreft het vals spelen. 
ze hebben al een aantal initiatieven als test uitgerold, en zelfs als valsspelers een manier hebben gevonden om ze te omzeilen, hebben ze genoeg informatie kunnen verzameld om het in de nabije toekomst eindelijk op te gaan lossen.
laten we op de eerst plaats even duidelijk zijn dat vals spelen gewoon iets is wat je niet moet doen, het is een spel, laten we het leuk houden. 
helaas zitten er in dit proces om vals spelers aan te pakken nog wat schoonheidsfoutjes die ten kosten gaan van spelers die door bugs in het spel ten onrecht als vals spelers worden bestempeld en van Starstable worden verwijderd. 
een strijd waarbij Starstable niet lijkt te willen toegeven dat ze fouten hebben gemaakt, dat is erg jammer. ik hoop dat het zeker opgelost gaat worden en de betrokken hun account terug krijgen. 

hoe goed ken jij Jorvik?
dit komt op het Instagram account te staan van @malin_hawkstorm. 
je kan er niks mee winnen, het is voor de lol, dat even voorop gesteld. 
een keer in de maand komt mimimaal van dit soort plaatjes uploaden.
voor nu is de planning dat op de dag van een blog er ook een nieuwe opgave* online gaat komen.
als je weet waar het is mag je onder de post op Instagram reageren. ik geef jullie een week om de locatie te vinden. als de week voorbij is post ik de zelfde afbeelding maar dan met de naam van de locatie en de coördinaten van de locatie.
de coördinaten kunnen iets afwijken maar ik weet zeker dat je vanaf dat punt de locatie wel gaat herkennen. 
het leek mij wel grappig om er een spelletje in te brengen en met de coördinaten bij de hand kan je misschien een trip naar de locatie plannen met je vrienden.

*de nieuwe opgave komt vanavond online op het Instagram account van @malin_hawkstorm.
het antwoord van de vorige opgave kun je ook terug vinden op het Instagram account. 

working equitation
ranger Luïs in Mistfall heeft iets nieuws voor ons, een working equitation-proef van de Jorvik Rangers uit. 
dit is een nieuwe dagelijkse opdracht die te vinden in de paddock van Dundull. 
je krijgt 150 paarden-XP als je de wedstrijd voltooit.
en laat ik maar gelijk zeggen dat het geen onaardig parcour is wat je moet doen voor ranger Luïs, maar persoonlijk voegt het weinig waarde toe voor het spel.
ik krijg ook een beetje het idee dat ze dit hebben toegevoegd om de spelers meer naar de hoek van Misfall te trekken. want laten we eerlijk zijn: ga jij er vaak naar toe als je geen missie hebt om daar te spelen? 

als je aan deze opdracht mee wilt doen, moet je toegang tot Mistfall hebben vrijgespeeld en de missie 'fotografeer een konijn'voor ranger Violet in Dundull hebben afgerond.


het vernieuwde menu van de schoonheidsboetiek
ter voorbereiding op het vernieuwde spelerspersonage hebben ze het menu van de schoonheidsboetiek aangepast met 2 nieuwe onderdelen. 
als je een schoonheidsboetiek bezoekt, kun je nu het uiterlijk van je spelerspersonage aanpassen en ook al je opties voor je kapsel en make-up bekijken. 
hierdoor hoef je dus niet eerst helemaal terug naar je thuisstal om deze opties te gebruiken. op de kaart in het spel zie je nu schaartjes* op heel Jorvik die de locatie van alle schoonheidsboetieken aangeven. 

*deze optie kan je ook uitschakelen, net als alle andere icontjes.

lederen beenbeschermers
beenbeschermers zijn een fraaie accessoire die je paard op een modieuze manier beschermen. 
in de Totaalwinkel vind je nu 6 nieuwe lederen beenbeschermers in schemerzwart, walnootbruin, hazelnootbruin, porseleinwit en kastanjebruin. Deze beenbeschermers zijn er in de volgende soorten:
★ beenbeschermers met voering
★ beenbeschermers zonder voering
★ beenbeschermers met voering en springschoenen voor de voorbenen
★ beenbeschermers zonder voering met springschoenen voor de voorbenen
★ beenbeschermers met voering en springschoenen voor alle benen
★ alleen springschoenen.

op dit moment kunnen alleen de Lipizzaner, Morgan, Paso Fino en de Andalusiër de beenbeschermers dragen.

bonusshop
er is een nieuw item beschikbaar in de bonuswinkel in Moorland voor iedereen die Star Rider.
we hadden al de laarzen, jas en de broek van de Nachtruiter- serie en daar komen nu de vingerloze handschoenen Nachtruiter.
het begint al een hele stoere look te worden met de spullen die we hebben. 

als Lifetime Star Rider heb je elke maand een gift die je kan ophalen in de bonusshop in Moorland. ook krijg je elke zaterdag StarCoins en je heb altijd overal toegaan tot alle gebieden. bij een maandelijkse of betaling per 3 maanden krijg je iets minder aan StarCoins en heb je ook overal toegaan maar je krijgt geen gift uit de bonusshop.

en dit is de planning voor de komende tijd. 
★ deze week dus de nieuwe Jorvik Ranger Luïs. en in aanloop naar het vernieuwde spelerspersonage, hebben de schoonheidssalons mogelijkheden erbij gekregen. 
en er is weer een nieuwe serie magische paarden: Ayla en Umbra zijn terug!
★ wat krijg je als je een Arabier met een Paint kruist? dan krijg je een Pinto-Arabier!
ze hebben ook nog schitterende Morgan-varianten erbij gedaan. 
en het is duidelijk lente, en dus mag je volop pasteltinten dragen! er komen 5 nieuwe sets met westernaccessoires aan.
★ Soul Riders het is tijd om op zoek te gaan naar onze verdwenen vrienden! beleef het avontuur met Lisa en Linda en stap door de doorgang in de bibliotheek van Fort Maria. 
kom je inderdaad bij Anne, Alex, mevrouw Holdsworth en de Vala-heks terecht?
en de komende 3 weken kun je weer shoppen op de markt in Moorland.
★versterk de band met je paarden. er komen nog meer manieren waarop je paarden-XP kunt verdienen. bovendien speel je talenten en vaardigheden vrij en leren jij en je paard elkaar beter kennen. 
daarnaast komen er 2 veelgevraagde opties in het spel: roep je paard en volgen. 
★Guillermo is terug in de grote paddock van de Starshine-hoeve met een nieuwe westernwedstrijd. breng je Quarter Horse, Morgan of Pinto-Arabier mee en laat je westernkunsten zien. 
en de volgende serie magische paarden zijn er, Faramawr en Aldrach zijn terug en blijven 4 weken.

het volgende blog van StarStable prietpraat 79 zal zijn op 9 Juni 2023.
de banner foto deze maand is gemaakt door @wibbly_wobbly_gamey_stuff (Ms-Callowynn, Michelle Mousetree op StarStable.

via de Instagram accounts blijven ik foto's plaatsen, je kan mij vinden onder de naam @malin_hawkstorm.

tot het volgende blog ... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Grote verandering bij PostNL

foto: ? PostNL komt om de dag langs Hoewel het aantal brievenbuspakketjes alleen maar toeneemt, staat PostNL toch op het punt om een grote v...