dinsdag 9 mei 2023

ik lees …. De prinsessen van Fantasia

Ik lees graag, en in dit blog deel ik boeken die ik heb gelezen en graag als leestip met jullie deel.
Mijn smaak in boeken is erg breed, literatuur, romans, crime, fantasie, science fiction, eigenlijk alles wat mijn wel aanspreek wat je op de achterkant leest. 
Boeken van een bepaalde schrijver of schrijfster, boeken die verfilmd zijn of gewoon zo een simpel supermarkt romannetje. 
Boeken die ik gloednieuw koop of ergens op een boekenmarkt of gewone op de rommelmarkt ben tegen gekomen.
Een boekwinkel is voor mij als een snoepwinkel voor kinderen.
Een boek is van papier en hou je in je handen vast, geen apparaat met van die digitale boeken, dat is niks voor mij.
O ja ... ik lees Nederlandse boeken maar ze zullen vast ook in andere talen verkrijgbaar zijn.

De IJsprinses
De prinsessen van Fantasia
Thea Stilton

samenvatting: 
Dit is het eerste boek in een fantasy-reeks, waarin de avonturen van de Prinsessen van het Fantasierijk worden verteld. Er was een tijd waarin het Grote Rijk bestond, een enorm gebied aan de uiterste grens van het Fantasierijk. Een boosaardige tovenaar heerste over het hele rijk, totdat hij werd verslagen door een dappere ridder. De ridder deed alle tovenarij in de ban en verdeelde het rijk in vijf gebieden die hij toevertrouwde aan zijn dochters: de Prinsessen van het Fantasierijk. Maar nu probeert iemand de Vijf Rijken te herenigen, iemand die het hart wil winnen van Nives, de prinses van het Rijk van het Eeuwige IJs.

Dit is een verhaal dat verdeeld is over 6 boeken. 
De boeken zijn in chronologische volgorde geschreven en zijn niet apart te lezen.

taal: Nederland
bindwijze: hardcover
verschijningsdatum: oktober 2010
aantal pagina’s: 271
categorieën: kinder- jeugdboeken
illustraties: ja

deze serie bestaat uit 6 delen: 
1. De IJsprinses
2. De Koraalprinses
3. De woestijnprinses
4. De Woudprinses
5. De Schaduwprinses
6. De Koningin van de Slaap

Deze keer heb ik wederom boeken uit een reeks van kinderboeken, en ook deze vond ik erg leuk om te lezen.
Deze reeks is rond dezelfde tijd uitgebracht als De kronieken van Fantasia, de reeks uit het vorige blog van ‘ik lees’. 
De verhalen in de reeks Prinsessen van Fantasia gaan over vijf zusjes die ieder een rijk in Fantasia besturen. Vroeger vormden deze samen het Grote Rijk, een enorm gebied in Fantasia, waarover de kwaadwillige Oude Koning regeerde. Een dappere ridder versloeg hem, werd de nieuwe koning en vertrouwde het rijk toe aan zijn dochters: de Prinsessen van Fantasia. Maar nu wil iemand de vijf rijken herenigen en de tijd van de oude tovenarij in ere herstellen. Het is aan de vijf prinsessen van Fantasia om hun rijken te verdedigen.

De IJsprinses vind ik een heel leuk boek en goed geschreven. Ook omdat het ongeveer halverwege ineens een spannende twist krijgt. Niet alles is wat het lijkt! Het is goed geschreven en bevat leuke personages. Het neemt je helemaal mee in de fantasiewereld. Het wordt spannend door het gevecht tussen goed en slecht. Een verhaal vol magie en geheimzinnigheid!
Het boek zelf heeft een prachtige kaft, echt een plaatje om te zien, en mooie tekeningen. Maar dat vond ik ook bij de De kronieken van Fantasia.
Deze serie stopt met een verwijzing naar de Heksen van Fantasia, de vervolgserie van deze reeks. Maar deze heb ik nooit verzameld.
Ik ben ze nog wel aan het zoeken om alsnog de boekenreeks compleet te maken. 

Thea Stilton
Ook deze boeken werden geschreven naar een idee van Elisabetta Dami. De reeks wordt onder andere geïllustreerd door Larry Keys. Deze boeken richten zich ook op kinderen van de leeftijd van 6 tot 12 jaar en zijn in verschillende talen vertaald.
Je kan eigenlijk wel zeggen dat de schrijvers ook Thea Stilton als alias gebruiken.
Het verhaal achter haar is dat zij de zus is van  Geronimo en in alles is tegenpool! Ze is een waaghals, bestuurt alles wat wielen heeft en heeft de zwarte band in karate. Thea Stilton geeft les aan het Topford College.

waar te koop
De boeken zijn te kopen bij Bol.com maar niet meer nieuw. De exemplaren die ik heb gevonden zijn tweedehands en worden dan verkocht voor een prijs die tussen de 10 en 25 euro valt. Het verschilt per boek. Het is echt even kijken waar ze de boeken tweedehands hebben en wat vragen ze er voor. 
maar misschien dat jouw lokale bibliotheek ze ook heeft en je daar de boeken kan lenen. 

tot het volgende blog ... 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Grote verandering bij PostNL

foto: ? PostNL komt om de dag langs Hoewel het aantal brievenbuspakketjes alleen maar toeneemt, staat PostNL toch op het punt om een grote v...