vrijdag 10 februari 2023

StarStable Prietpraat #75


welkom op Jorvik, het betoverende eiland vol eindeloze avonturen.
berijd, verzorg en doe mee aan wedstrijden met je eigen paarden. op Jorvik barst het van de paardenrassen, van prachtige, bestaande rassen tot spectaculaire magische rossen met elk hun unieke uiterlijk en karakter.
word vrienden met spelers van over de hele wereld, ontmoet elkaar en deel je avonturen. je kunt samen rijden, chatten en zelfs je eigen ruiterclub beginnen.
in StarStable komen heel wat interessante personen en spannende mysteries voor. voltooi de missies en beleef samen met de inwoners van Jorvik de spannendste avonturen.

kort verhaal: vervolg de zaailing ...  
ze hebben bij StarStable weer extra korte verhalen ontwikkeld die we dit jaar kunnen verwachten. 
in de laatste hoofdverhaalmissie werd de zaailing van de Levensredder in de Vergeten Velden geplant. je moest samen met Lisa en Linda de zaailing verzorgen. de komende 4 weken komt er eenmaal per week wat magie bij de verzorging kijken om de zaailing te laten groeien. 
ga naar de Vergeten Velden om je taak uit te voeren.

*hiervoor moet je Star Rider zijn en alle hoofdverhaalmissies hebben afgerond.



paardenverhuizing!
zee hebben de boel op Jorvik een beetje anders ingedeeld.
de paarden in Firgrove hebben nu een aantal nieuwe vachtvariaties. elk ras heeft 3 zichtbare vachtvariaties, maar je kunt op elk paard klikken om alle beschikbare vachtkleuren te bekijken. 
het Fins paard heeft als enige paard 4 zichtbare vachtvariaties, inclusief het paard uit de update van 18 januari. 
daarnaast hebben ze Morgans verplaatst van generatie, 2 Morgan uit Firgrove en 1 Morgan uit het Dorp van de Halve Maan.
deze zijn naar de paardenmarkt van Ferdinand.
een Arabier van generatie 2 uit Firgrove is verhuist naar Paddockeiland, zodat ook deze samen kan zijn met zijn rasgenoten. deze Arabieren hebben ook 4 zichtbare vachtvariaties. 

6 nieuwe paarden
er zijn 6 paarden gloednieuwe variaties van bestaande paarden beschikbaar.
dit zijn de mooie rassen en hun locaties:
★er staan 2 nieuwe Paints bij de Starshine-hoeve en voor 850 Star Coins per stuk zijn ze van jou.
★er staan 2 nieuwe Tennessee walkers bij de Starshine-hoeve en voor 950 Star Coins per stuk zijn ze van jou.
★er staat een nieuw Belgisch warmbloed bij het ruitercentrum Silverglade en voor 850 Star Coins is hij van jou.
★er staat een nieuw Fins paard bij Firgrove en voor 850 Star Coins is hij van jou.

de Jorvik Courant
Imane Highcantle en haar trouwe merrie Sahara zijn in Jarlaheim gekomen om de eerste uitgave van de Jorvegiaanse Courant te maken. 
jij mag daarbij helpen om de krant te drukken en over heel Jorvik te verspreiden. bouw het kantoor van de Jorvegiaanse Courant op, maak foto's en bezorg de krant. en niet geheel onbelangrijk: de Jorvegiaanse Courant heeft artikelen nodig. 
interview interessante mensen op Jorvik, speel voor redacteur en beslis welke verhalen in de krant komen.
je kan Imane in Jarlaheim vinden en zet je journalistieke vaardigheden aan het werk! 

je kunt naar Jarlaheim als je Epona hebt vrijgespeeld en de poort naar het Dorp van de Halve Maan en New Hillcrest hebt geopend.

kort verhaal: vervolg de zaailing ...  
de zaailing van de Levensredder heeft nog steeds verzorging nodig. 
jij moet samen met Lisa en Linda voor deze kleine zaailing zorgen. de komende 3 weken komt er eenmaal per week wat magie bij de verzorging kijken om de zaailing te laten groeien. 
ga naar de Vergeten Velden om je taak uit te voeren.

en wat misschien wel leuk is om te vermelden.
als je zo netjes de zaailing verzorgt, dan kun je ook zien hoe de poort die we hebben gevonden onder Fort Maria aan het veranderen is. 

Tai 
Tai is gek op springen sinds hij op paardenkamp was op Jorvik. hij wilde dan ook echt een parcours met uitdagende sprongen bouwen zodat je helemaal klaar bent voor alle springwedstrijden. 
de wedstrijd van Tai bestaat uit 2 blijvende parcoursen met acrobatische sprongoefeningen. het eerste parcours is een fijn opwarmertje voor zowel nieuwelingen als doorgewinterde ruiters. 
het tweede parcours heeft Tai samen met zijn kikkertje Kwaakmans ontworpen.
je vindt Tai in Silverglade bij de paddock naast de boerderij van Steve. Hiervoor moet je de missie hebben afgerond waarin je graan bij Steve moet afleveren.
en het zijn twee leuke baantjes om te doen, niet heel moeilijk. het is in het beginnen wel even goed kijken omdat je geneigd bent rechtdoor te gaan terwijl je moet afslaan. 

sneeuw!
Verrassend genoeg valt er weer sneeuw op Jorvik en volgens de weersvoorspellingen blijft dat de hele maand februari zo. 
wil je liever dat het wat warmer blijft, dan kun je zelf het weer aanpassen. 
rechtsboven op je scherm zie je een handige knop waarmee je de sneeuw aan en uit kunt zetten. 
hou er rekening mee dat er komende winter meer sneeuw zal zijn, want ze hopen dat het dan tijdens alle wintermaanden sneeuwt op Jorvik.
en hiermee speelt StarStable in op de wens van vele: sneeuw op jorvik. 
het is mooi, dat geef ik eerlijk toe, maar persoonlijk was ik het na al die weken met het winterdorp wel weer een beetje zat met al die sneeuw. 
gelukkig kun je zelf kiezen of je wel of geen sneeuw wilt hebben. 

en verder .... 
* er is een nieuwe zending aangekomen met items uit de ruiterset Pad naar zonsondergang in vier nieuwe kleuren: blauw, geel, zwart en wit.
je vindt de set in de Totaalwinkel en de winkels in Dundull.
* we zorgen nog steeds voor de zaailing van de Levensredder. 
* de set Keizerlijke pracht, ooit kon je de set alleen verkrijgbaar via een kortingscode, maar hij is nu voor altijd verkrijgbaar in de Totaalwinkel en in Dundull.
* er is nog meer nieuwe kleding gekomen. wij houden van laagjes en deze superzachte kleding kun je makkelijk met de mooiste kleuren combineren. je vindt de kleding in de winkels bij wijngaard Silverglade.

de bonuswinkel
er is weer een nieuw item beschikbaar in de Moorland bonuswinkel voor iedereen die Star Rider is. 
met dit keer de laarzen Nachtruiter, de vorige keer hadden we het jasje. 
had je deze nog niet? ga dan snel naar de bonusshop in Moorland en haal je cadeautjes op!
de set die we nu gaan verzamelen lijkt een beetje op dat van een motorpak, dus ik denk dat we dit jaar een stoere kant van ons gaan laten zien. 
hoeveel clubs gaan deze outfit gebruiken als hun club outfit? 



magische paarden: Erinys en Petra
de komende maand vind je Erinys en Petra samen met hun konijnen in Gary’s kamp in Moorland. deze paarden uit magische runenstenen komen voor 750 Star Coins per stuk naar je stal.
★ Petra's galop doet de grond trillen. toch is de Petra een zachtaardige ziel en zij wil helemaal niet dat de wereld te lijden heeft van haar donderhoeven. vandaar dat je de Petra vaak als een standbeeld in de natuur stil ziet staan en er klimop en bloemen op haar rug groeien. de Petra is een hele rustige metgezel die graag over de paden rijdt en af en toe even van wat mos wil knabbelen.
★ duistere krachten kunnen deze heilige runenstenen soms uit elkaar laten vallen. uit een van de scherven die hierdoor ontstond, werd de Erinys geboren. dankzij zijn onstuimige karakter is de Erinys een toegewijde metgezel die altijd grenzen wil verleggen en sterker en sneller wil worden. dit paard wordt in de duisternis geboren en hoopt ooit weer terug te keren naar de wereld waar het vandaan komt. als jij een band met dit zwaarmoedige ros opbouwt, komt hij misschien dichter bij zijn verlossing.

het opgewekte konijn sprong samen met de Petra uit een runensteen en is de ultieme brenger van geluk. 
het duistere konijn verscheen samen met de Erinys uit een verwoeste runensteen en zint sindsdien op wraak. beide metgezellen kosten 400 Star Coins per stuk.

Erinys, Petra en hun diertjes blijven op Jorvik tot de update van woensdag 1 maart.


hoe goed ken jij Jorvik?
dit komt op het Instagram account te staan van @malin_hawkstorm. 
je kan er niks mee winnen, het is voor de lol, dat even voorop gesteld. 
een keer in de maand komt mimimaal van dit soort plaatjes uploaden.
voor nu is de planning dat op de dag van een blog er ook een nieuwe opgave* online gaat komen.
als je weet waar het is mag je onder de post op Instagram reageren. ik geef jullie een week om de locatie te vinden. als de week voorbij is post ik de zelfde afbeelding maar dan met de naam van de locatie en de coördinaten van de locatie.
de coördinaten kunnen iets afwijken maar ik weet zeker dat je vanaf dat punt de locatie wel gaat herkennen. 
het leek mij wel grappig om er een spelletje in te brengen en met de coördinaten bij de hand kan je misschien een trip naar de locatie plannen met je vrienden.

*de nieuwe opgave komt vanavond online op het Instagram account van @malin_hawkstorm.
het antwoord van de vorige opgave kun je ook terug vinden op het Instagram account. 

iedereen in extase voor de Morgans!
de Morgan is niet alleen oogverblindend mooi en charismatisch, maar is ook zeer veelzijdig. de moedige en vriendelijke Morgan is een elegant paard met een karakteristiek gezicht en gespierd lijf. dit paard is misschien klein van stuk, maar is overal inzetbaar.
het zal dan ook geen verrassing dat de Morgan populair is onder ruiters op Jorvik. 
de Morgan werd aanvankelijk geïmporteerd door paardrijdscholen, maar dit ras is door zijn charmante en slimme persoonlijkheid geliefd bij ruiters van alle niveaus en disciplines.
je vindt 1 Morgan in Fort Pinta en de andere 3 kleurvarianten leven in Firgrove. de kleurvariant in Fort Pinta is voor iedereen verkrijgbaar. Voor andere varianten moet je minstens level 9 hebben. klik op een van de paarden als je alle kleurvarianten wilt zien.
ze kosten 850 StarCoins. 
ik heb voor nu nog geen vernieuwd Morgan gekocht maar heb wel de plannen om dit te gaan doen. ik had er wel altijd eentje maar die heb ik een paar jaar geleden verkocht omdat ik te weinig op reed en deze versie verouderd was. 

Paarden van Jorvik
deze week is ook Guillermo weer van de partij. en ik ga er vanuit dat jullie inmiddels wel weten wie Guillermo Gadea is.
deze keer is zijn wedstrijd voor de Paso Fino, de Andalusiër en de Lusitano. 
hij houdt deze wedstrijd voor working equitation tijdelijk op de rijbaan van Silverglade. je kunt alleen meedoen met de genoemde paarden en al hun magische tegenhangers. 
als je met een ander paard naar de wedstrijd komt, vragen we je vriendelijk of je met een ander ras wil terugkomen.
je kunt 500 XP voor je paard verdienen. 
je moet een Star Rider zijn en een van de genoemde paarden van een willekeurige generatie hebben en de Jorvikstal hebben vrijgespeeld.
Guillermo heeft 4 weken voor deze leuke wedstrijd ingepland. zorg dat je hem in ieder geval vóór de update van woensdag 8 maart hebt geprobeerd.

kort verhaal: laatste deel de zaailing ... 
de zaailing van de Levensredder heeft nog een kker wat verzorging nodig. jij zorgt samen met Lisa en Linda voor deze kleine zaailing. er komt wel wat magie bij de verzorging kijken om de zaailing te laten groeien. 
en als jij, net als ik ook eens ben gaan kijken bij de poort onder de bibliotheek van Fort Maria dan heb jij kunnen zien hoe de poort zich heeft hersteld de afgelopen weken. 
dit is het laatste deel uit het korte extra verhaal tot de volgende missie van het hoofdverhaal.

om deze opdrachten te kunnen uitvoeren moet je Star Rider zijn en alle hoofdverhaalmissies hebben afgerond. 

wat kun je komende maand verwachten bij StarStable? 
★ deze week dus de vernieuwde veelzijdige en verrukkelijke Morgans. 
 Guillermo is ook weer terug. en het is de laatste week waarin we de zaailing verzorgen.
★ maak kennis met het Jorvegiaans Organisatiecomité van Klassieke Eliteraces, de officiële organisator en sponsor van kampioenschappen op Jorvik. uiteraard met een tikje Bobcat-flair. 
het comité is begonnen om alle kampioenschappen te moderniseren, en deze week is Moorland aan de beurt. en de markt is terug in Moorland met geweldige aanbiedingen.
★ we gaan door met de aanpassingen bij de kampioenschappen en dit keer gaan we naar Fort Pinta. in het kampioenschap van Fort Pinta staan je nieuwe uitdagingen te wachten en maak je ook kennis met een aantal nieuwe interessante personages. 
★ het Jorvegiaans Organisatiecomité van Klassieke Eliteraces wilde onze geliefde pony's niet vergeten en heeft ponyliefhebber Charles benaderd. maak je pony's klaar voor een heerlijke maar pittige wedstrijd. de volgende serie magische paarden: Birkir en Hanami

en dit is de planning voor de komende tijd. 
dat betekend dat het volgende blog van StarStable prietpraat 76 zal zijn op 10 maart 2023.
via de Instagram accounts blijven ik foto's plaatsen, je kan mij vinden onder de naam @malin_hawkstorm.

voor wie het de vorige keer heeft gemist: @michelle_mousetree heeft haar account veranderd in @wibbly_wobbly_gamey_stuff (Ms-Callowynn) ... dit is nu meer een algemeen account geworden van spelletjes die zij speelt. 
ze richt zich dus niet alleen meer op StarStable maar wil ook dingen delen van bijvoorbeeld Disney Dreamlight Valley of de sims. 
het account is een soort van fotodump van de spelletjes die ze speelt. er kan dus best wel eens wat van StarStable voorbij komen. 

tot het volgende blog ... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Grote verandering bij PostNL

foto: ? PostNL komt om de dag langs Hoewel het aantal brievenbuspakketjes alleen maar toeneemt, staat PostNL toch op het punt om een grote v...