woensdag 8 februari 2023

postcrossing#333

hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing. 
en het was een hele rustige week waarin geen post kwam maar wel een kaart zijn eind bestemming heeft bereikt. 
het is misschien geen hele grote verrassing maar de kaart van vorige week, postcrossing 332, een kaartje die naar Duitsland ging heeft zijn bestemming bereikt na een reis van 3 dagen over 367 km. 

schrijfprompt februari: je mantra.
als je niet weet wat je aan iemand moet schrijven dan heeft postcrossing elke maand een idee waar je over kan schrijven. en deze maand is dat je mantra.
een mantra is in feite een positieve spreuk die bestaat uit bevestigende en inspirerende woorden. je herhaalt deze woorden regelmatig omdat het voor jouw een hou vast kan zijn of iets wat je positief stelt. 

mijn mantra is kort: gewoon doorgaan! 
ik ben nu 50 jaar en ik heb de nodige dingen op mijn levenspad gehad, positief en ook negatief. meer negatief als positief maar ik ben altijd zo geweest dat ik de uitspraak had 'gewoon doorgaan'. 
mensen vragen wel eens hoe kun je zo positief blijven? nou dat is simpel, het heeft geen nut om te gaan jammeren over wat had kunnen zijn of hoe dingen gaan. je kan er over zeuren maar het veranderd niks dus voor mij is het simpel: gewoon doorgaan!
en ik weet dat ik soms mensen uit mijn leven heb geschrapt omdat het in de lange termijn beter was en spijt heb ik er nog nooit van gehad. ik ben er sterker van geworden en de mensen die nog wel in mijn leven zijn weten precies wat ze aan mij hebben en ik aan hun. 
een simpele maar voor mij krachtige mantra. 

en dan is dit de kaart die ik er deze week op uit heb gestuurd.
de kaart is onderweg naar China en gaat een reis maken van 8965 km voor het zijn bestemming zal hebben bereikt.
en ik kan eigenlijk heel weinig vertellen over de persoon omdat de info op haar pagina vooral bestond uit wat ze leuk vind om te ontvangen. 
dus even als is een herinnering: postcrossing gaat over verbinden, niet over verzamelen. het gaat om het omarmen van serendipiteit ! voel je vrij om profielen als inspiratie te gebruiken, maar weet alsjeblieft dat je elke ansichtkaart kan versturen die je wilt, kan of beschikbaar hebt om te sturen.
ik heb deze kaart van de Efteling genomen om te versturen, Pardoes de tovenaar uit Symbolica. tja wat kan ik zeggen: de Efteling is toch een beetje onze Nederlandse versie van Disneyland. 
we gaan het afwachten hoe de reactie zal zijn. 

en met deze kaart komen we aan het einde van deze postcrossing.
gelukkig zijn we weer wat opgeknapt van onze zware griep. wel hebben we beiden nog een stevige hoest maar dat begint gelukkig ook al af te nemen. 
we gaan weer naar buiten en houden ons bezig met werken. ik ben nog bezig met een verhaal wat later dit jaar op de planning staat om uit te geven als boek. 
voor nu wil ik jullie weer bedanken voor de aandacht en graag tot het volgende blog .... 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Grote verandering bij PostNL

foto: ? PostNL komt om de dag langs Hoewel het aantal brievenbuspakketjes alleen maar toeneemt, staat PostNL toch op het punt om een grote v...