woensdag 5 oktober 2022

postcrossing#317

hallo en welkom bij een nieuwe 📬postcrossing!
het is een beetje vreemd voor mij om op een zaterdag te werken aan postcrossing, maar dit is natuurlijk met een reden.
hoewel het blog dus vandaag 5 oktober online komt, heb ik dit blog geschreven op 1 oktober.
en op 1oktober is het World Postcard Day! 
dit jaar valt de Wereld Kaart Dag op een zaterdag, wat geweldig is omdat velen van jullie in het weekend meer vrije tijd hebben. 
vele postcrossers waren van plan om op lokale bijeenkomsten bij te wonen en ik weet zeker dat het speciaal zal zijn om deze dag te vieren met gelijkgestemde mensen die net zoveel van ansichtkaarten houden als jij. 
ik zit gewoon thuis, aan mij tafel en doe voor de eerste keer mee aan dit evenement. 

hoe werkt het?
je doet eigenlijk gewoon het zelfde als altijd, maar dan wel precies op 1 oktober. 
je kan de officiële ansichtkaartafbeelding voor de World Postcard Day 2022 printen en opsturen maar je kan ook een andere kaart gebruiken.
doe dit zo als je het altijd doet bij postcrossing, als je kaart is aangekomen op zijn bestemming en de ontvanger heeft de kaart geregistreerd dan krijg je van uit postcrossing een officiële World Postcard Day2022 badge op je account te zien. 
hiermee kunnen andere ook zien dat jij hebt deelgenomen aan dit evenement. 

natuurlijk kan je dit gedaan hebben via postcrossing, maar je kan natuurlijk ook op deze dag een kaartje sturen naar opa en oma, of andere familieleden. stuur een kaartje naar je beste vriend of vriendin.
een ansichtkaart in onze brievenbus vinden is puur genieten! van de zorgvuldig met de hand geschreven berichten tot de kleurrijke afbeeldingen en postzegels, ansichtkaarten zijn kleine verrassingen die ons verrassen, inspireren en verbinden.

en daarmee komen we aan het moment waar dit blog deze week om draait. 
waar is mijn eerste World Postcard Day naar toegegaan? 
deze kaart is onderweg naar Duitsland en gaat een reisje maken van 420 km. 
Duitsland is niet zo heel ver en omdat dit blog afgelopen zaterdag al is geschreven is de kans groot dat de kaart vandaag al bij de ontvanger is aan komt. 
de brievenbus wordt hier in het weekend niet geleegd, de het eerste volgende moment is dan maandagavond. meestal is een kaart naar Duitsland er met 2 á 3 dagen wel op zijn bestemming aangekomen. 
de ontvanger van deze World Postcard Day 2022 kaart is erg geïnteresseerd in de oude Egyptische cultuur en geschiedenis, natuur, fotografie, muziek, films, boeken, postzegels, munten, kaarten en kranten verzamelen uit elk land ter wereld. 
en dan heb ik ook nog iets voorbij zien komen van drummen en gitaar spelen in een rockband. het ziet er naar uit dat hij genoeg heeft om zijn vrije tijd mee te vullen. 
we gaan het even afwachten of de kaart vandaag ook inderdaad is aangekomen in Duitsland.

we zijn bijna aan het einde van deze postcrossing.
vol met World Postcard Day dingen maar er waren nog wat kaarten onder weg van mij en eentje heeft zijn bestemming intussen bereikt.
in postcrossing 310 ging er een kaart naar Rusland en deze heeft zijn bestemming bereikt na een reis van 3323 km in 46 dagen. 

en dan is de koek nu echt op.
heb jij een kaart verstuurd met World Postcard Day? hoop jij  misschien een heel klein beetje dat er iemand zo een speciale kaart naar jouw heeft gestuurd? 
voor mij is het op beiden ja en jij? 
voor nu wil ik jullie weer bedanken voor jullie aandacht en graag tot het volgende blog ... 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Grote verandering bij PostNL

foto: ? PostNL komt om de dag langs Hoewel het aantal brievenbuspakketjes alleen maar toeneemt, staat PostNL toch op het punt om een grote v...