heb jij op social media een barcode van een Albert Heijn-bonuskaart voorbij zien komen? gebruik hem niet.
een nieuwe vorm van oplichting is opgedoken op sociale media.
oplichters delen een barcode van een Albert Heijn-bonuskaart die veel extra voordeel zou opleveren. in werkelijkheid worden met de barcode koopzegels van nietsvermoedende Albert Heijn-klanten gestolen.
de oplichtingstruc voor de spaarzegels van Albert Heijn werkt als volgt: aan de bonuskaart die circuleert zit de koopzegelactie gekoppeld. zodra je de barcode bij een Albert Heijn-kassa scant, moet je betalen voor de koopzegels.
die komen alleen niet op jouw bonuskaart terecht, maar op de kaart van de oplichters. en zo weten ze op slinkse wijze geld te verdienen.
volgens de Fraudehelpdesk, die sinds de zomer meldingen ontvangt van deze oplichtingstruc, is het een vrij nieuwe manier om mensen geld afhandig te maken. ook Albert Heijn baalt van de oplichtingstruc.
dat het nu bij de AH is wil niet zeggen dat je bij andere winkels dit niet kunnen hebben. dus algemeen gezegd: scan geen QR codes via social media!
dat zit je zekers te weten een stuk veiliger.
koopzegels
tot anderhalf jaar geleden kregen klanten aan de kassa nog papieren spaarzegels, die ze vervolgens in een boekje plakten. inmiddels gaat dat allemaal digitaal en komen de zegels bij het afrekenen op je bonuskaart terecht. en dat levert, mits je niet te maken krijgt met deze oplichtingstruc, best wat op.
bij de Albert Heijn kun je voor elke euro aan boodschappen een koopzegel van tien cent kopen. een volle spaarkaart bestaat uit 490 zegels en kost in totaal 49 euro, maar levert je 52 euro op. een rente van 6 procent, dus.
nu de boodschappen steeds duurder worden, is een tripje naar de supermarkt al gauw een rib uit je lijf.
het sparen van koopzegels is dan een slimme manier om wat geld te besparen.
ook het speuren naar aanbiedingen loont.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten