vrijdag 11 juni 2021

StarStable Prietpraat #38


Star Stable is een online paardenspel voor spelers uit de hele wereld die samen allerlei leuke avonturen beleven. elke speler rijdt en verzorgt een eigen paard of meerder, voltooit opdrachten, neemt deel aan competities en maakt deel uit van een episch verhaal.

Ayla en Umbra zijn terug
Gary Goudtand is de komende twee weken nog te vinden in Moorland en hij is niet alleen. 
Ayla en Umbra zijn met de 500ste update meegekomen met Garydeze magische paarden hebben een hechte band met de maan.
Gary heeft zijn kamp opgeslagen in Moorland, vlak bij de boerderij van de oude Jasper.
Ayla is een schuw maar ontzettend trouw dier dat zich enorm sterk aan zijn ruiter hecht. 
het dier is dol op het noorderlicht, misschien wel omdat dat licht op zijn eigen prachtige vacht lijkt?
Umbra houdt van de duisternis en kijkt tijdens de lange nachten in het bos graag naar de vuurvliegjes. deze statige ros heeft een hele hoge lichaamstemperatuur dankzij zijn vuurmanen. men zegt dat je hem alleen in het wild kunt tegenkomen onder het bleke licht van een nieuwe maan.
Ayla en Umbra komen voor 950 Star Coins per stuk naar je stal. net als de Andalusiër weten ze precies hoe ze een Spaanse pas moeten uitvoeren! 
als je deze als een prof wilt uitvoeren, tik dan op de spatiebalk als Ayla of Umbra stilstaat.
je kunt de manen van Ayla en Umbra niet aanpassen.

maandiertjes
Gary verkoopt niet alleen deze twee schitterende paarden, hij heeft ook twee unieke huisdieren bij zich. 
de magische maanlichtvos en betoverende gloeikat zijn goede vrienden van Ayla en Umbra en reizen voor 450 Star Coins per stuk met je mee.
de vos heb ik al van de vorige keer dat ze er waren, en katten heb ik intussen er al vijf, dat vind ik wel genoeg.

Pride-maand
het Regenboogfestival vindt plaats tijdens de Pride-maand. we wensen al onze LGBTQIA+-spelers, -collega's en -community een hele fijne Pride-maand toe. 
deze maand vieren we met trots alle verschillen tussen mensen over de hele wereld en hopen we dat jij trots bent op wie jij nu bent. 
maar ook in de rest van het jaar vinden we het heel belangrijk dat iedereen gelijk behandeld wordt is en mee mag doen.
de Bobcat Girls vieren dit met kleurige regenbogen tijdens een parade van Moorland naar het strand van Fort Pinta. 
ze vertrekken elk uur en blijven een tijdje op het strand rondhangen om te dansen op nieuwe en oude hits. Feest je ook mee?

Mica Stoneground 
je kunt ook met de vrolijke Mica Stoneground en haar heteluchtballon een ritje naar het Wolkenrijk maken.
deze jonge ontdekkingsreizigster is bekend vanwege haar reizen naar het mythische Wolkenrijk en ze is speciaal naar Jorvik gekomen om voor ons. 
ze wacht buiten de Abdij van Doyle op ons, zo als altijd, voor een reis naar grote hoogten!
je kunt het Wolkenrijk ook bezoeken als je geen Star Rider bent.
Mica blijft tot 23 juni.

wat kun je allemaal doen in het Wolkenrijk?
★ De leuke en uitdagende Regenboog-race is terug.
★ heb je dat gouden wolkje gezien bij een van de regenboogbruggen? het gouden wolkje verspreidt gouden hoefijzers door het gebied die je één keer per dag kunt verzamelen. verzamel ze allemaal en verdien flink wat extra paarden-XP.
★ wil je er als een echte avonturier uitzien? je kunt hier niet alleen Mica's outfit kopen, maar je vindt hier ook de regenboogaccessoires van vorige Regenboogfestivals én gloednieuwe sets.
en ik heb inmiddels wel het shirt, broek en hoed van de nieuwe set, maar de rest hoeft voor mij niet. de paardenspullen vind ik persoonlijk niet zo geweldig.
★ Mica heeft een paar belangrijke spullen verloren in de wolken. Praat met haar als je alle zeven voorwerpen hebt gevonden en krijg een coole beloning. 
(als je deze mini-missie al hebt voltooid, kun je hem niet nog een keer spelen)
★ wil je even chillen met je vrienden bij het mooiste uitzicht ooit? neem wat vrienden mee naar de nieuwe picknickplaatsen op de wolken!

kies je eigen paddockattributen!
ze hebben opties voor attributen aan de paddock in Moorland toegevoegd. 
als je op het prikbord klikt, kun je kiezen uit 3 sets of helemaal geen attributen. 
de drie sets zijn cavaletti, met lage hindernissen en balken, pylonen en balken in bepaalde patronen of springhindernissen. 
en maak gerust gebruik van de speciale optie om iedereen te verbergen die niet bij jouw club of groep hoort.

en verder ...
* het is tijd om je vingers wat rust te gunnen. ze hoorden dat veel desktopspelers het vervelend vonden om steeds op W te drukken om de snelheid van je paard vast te houden. vanaf nu remt je paard dus niet meer automatisch af. je paard houdt een vaste snelheid totdat JIJ een andere snelheid wilt.
* en voor iedereen die de W gaat missen hebben ze de E een nieuwe functie gegeven! als je ergens iets tegenkomt waarmee je iets kunt doen, zoals een personage in het spel, dan zie je voortaan een E erboven zweven. je kunt dan op de E drukken in plaats van op het personage te klikken om ermee te communiceren. de keus is aan jou!
vind je die zwevende E maar irritant, dan kun je die optie in de instellingen uitschakelen. 
de E blijft desondanks gewoon werken.
* ze hebben een aantal attributen aangepast in Sindra's wedstrijd in Fort Pinta. dit is gewoon een kleine wijziging waar je tijdens het spelen niets van merkt. 
het parcours ziet er alleen wat mooier uit. 
* vanaf nu kun je je paard tijdens het bestijgen al instructies geven, waardoor je kostbare seconden bespaart als je snel naar je volgende avontuur wil.

wijziging
dan wil ik jullie nog even vertellen dat StarStablePrietpraat #39, die van de volgende keer, eenmalig niet op vrijdag maar op donderdag online komen, donderdag 24 juni.
ik zat een beetje moeilijk met mijn planning van andere activiteiten die ik dan heb en mijn leek de beste optie om het dan maar een dag eerder te plaatsen in plaats van een week opschuiven of overslaan en dan 4 weken in één blog, zoals ik het rond kerst meestal doe.
verder blijft alles gewoon bij het oude. 

scrapbook#24 
en we sluiten af met het scrapbook.
die heeft verder geen uitleg nodig, denk ik zo.
en met de pride-maand in volle gang kan ik eigenlijk maar een ding zeggen: 
wees lief voor elkaar en verspreid die boodschap!


en zo komen we weer aan het einde van prietpraat voor deze keer. 
via de instagram accounts blijven we foto's plaatsen , je kan ons vinden onder de namen @malin_hawkstorm en @michelle_mousetree. 

tot het volgende blog ... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Grote verandering bij PostNL

foto: ? PostNL komt om de dag langs Hoewel het aantal brievenbuspakketjes alleen maar toeneemt, staat PostNL toch op het punt om een grote v...