dinsdag 8 juni 2021

ik lees ... Talon Saga dl 1: Pupil

ik lees graag, en in dit blog deel ik boeken die ik heb gelezen en graag als leestip met jullie deel.
mijn smaak in boeken is erg breed, litaratuur, romans, crime, fantasie, science fiction, eigenlijk alles wat mijn wel aanspreek wat je op de achterkant leest. 
boeken van een bepaalde schrijfer of schrijfster, boeken die verfilmd zijn of gewoon zo een simpel supermarkt romannetje. 
boeken die ik gloednieuw koop of ergens op een boekenmarkt of gewone op de rommelmarkt ben tegen gekomen.
een boekwinkel is voor mij als een snoepwinkel voor kinderen.
een boek is van papier en hou je in je handen vast, geen apparaat met van die digitale boeken.
dat is niks voor mij.
o ja ... ik lees Nederlandse boeken maar ze zullen vast ook in andere talen verkrijgbaar zijn.

dit is zo een boek wat ik heb gelezen .... 

Talon Saga dl 1: Pupil
Julie Kagawa

samenvatting
een geheim genootschap en een verboden liefde...
lang geleden hebben de drakendoders van de Orde van St.-Joris de draken bijna uitgeroeid. maar ze zijn er nog steeds, en hun aantal neemt zelfs toe onder de ijzeren heerschappij van Talon.
Ember en haar broer Dante zijn jonge draken die voor het eerst worden losgelaten in de mensenmaatschappij. 
één zomer lang mogen ze als gewone tieners van hun relatieve vrijheid genieten vóór Talon beslist over hun toekomst. 
broer en zus vermaken zich uitstekend met vrienden aan het strand, maar vooral de opstandige Ember wordt nauwlettend in de gaten gehouden. 
een van haar nieuwe vrienden is de knappe, serieuze Garret, van wie ze zeer menselijke kriebels in haar buik krijgt. 
wat ze niet weet, is dat Garret is opgevoed met maar één doel: hij moet draken die zich verborgen houden tussen de mensen opsporen en vernietigen...

taal: Nederland
bindwijze: paperback
verschijningsdatum: Julie 2015  
aantal pagina's: 448 pagina's
categorieën: young adult 
serie: Talon Sage: dl.2 Rebel
                              dl.3 Jager
                              dl.4 Strijder
                              dl.5 Inferno 

Ember en Dante zijn drakenjongen en heel bijzonder, ze zijn broer en zus. 
lang geleden hebben draken al geleerd om zich in mensen te kunnen veranderen, omdat de drakendoders van St. Joris op de draken jaagden. 
nu is het eindelijk zover, Ember en Dante mogen een zomer doorbrengen onder de mensen, voordat ze hun definitieve beroep te horen krijgen binnen de organisatie Talon. 
ondertussen worden ze getraind en in de gaten gehouden door Talon. 
ook de drakendoders van St. Joris zijn niet ver uit de buurt. 
vooral Ember geniet met volle teugen van haar betrekkelijke vrijheid. ze maakt vrienden en ze wordt verliefd. 
maar dan ontmoet ze Riley, een rebel, die haar verschillende dingen over Talon kan vertellen, zodat ze begint te twijfelen aan de organisatie. 
kiest Ember voor Talon of voor haar vrijheid?

het boek gaat over draken, maar het grootste gedeelte van de tijd brengen de draken door in hun mensenvorm. 
en ook de emotie die ze hebben zijn menselijk en herkenbaar.
de driehoeksverhouding tussen Ember,Riley en Garret is apart. 
Embers draak voelt zich aangetrokken tot Riley. hij is een rebel, met de verantwoordelijkheid voor andere rebellen. hij heeft zo zijn drakige momenten, maar hij vecht niet voor zichzelf, hij vecht voor een groter doel. 
Ember zelf is verliefd op Garret en vertrouwt niet op haar drakeninsticten. 
ook opvallend is de verschillen tussen broer Dante en zus Ember, de ene rebels en de andere strak in het volgen van de regels. het was ook best pijnlijk dat Dante zijn zus zo laten vallen om willen van macht en hoger postitie aan de top van Talon.

Julie Kagawa weet hoe ze een verhaal moet schrijven, de dialogen en de actie die erin zitten komen goed over. de beschrijvingen van de draken vond ik ook heel mooi! 
hoewel het verhaal, over al 5 de delen goed in elkaar zitten heb ik bij jager en strijder momenten gehad dat het verhaal af ging dwalen, maar door dat we meer inzicht kregen van uit het oogpunt van Garret en Riley en hun verhalen komt dat het geheel wel weer te goede.
de kaften van deze boeken zijn ook heel bijzonder, deze lijken op drakenhuid en ze voelen ook aan als een schubbenhuid. 

vervolg van de Talon saga

dl.2 Rebel: op de vlucht en klaar voor de strijd... nadat het jonge drakenmeisje Ember bijna is gedood.door haar levensgevaarlijke trainer en ternauwernood heeft weten te ontsnappen, beseft ze pas echt waartoe de drakenorganisatie Talon in staat is. samen met de rebel Riley slaat ze op de vlucht. in de ogen van Talon is ze nu officieel een rebel, een verrader, en de jacht op haar wordt geopend.

dl.3 Jager: na het verraad van haar broer heeft Ember definitief gekozen voor het rebellenleven met Riley en al haar banden met de drakenorganisatie Talon verbroken. samen proberen ze zowel de drakendoders van St. Joris als de huurmoordenaars van Talon een stap voor te blijven. wanneer ze achter de ongelooflijke waarheid over Talon én de Orde van St. Joris komen, weten ze dat er maar één oplossing is, en daarvoor hebben ze de hulp van Garrett nodig. als ze hem niet snel vinden, dreigt er een totale oorlog.

dl.4 Strijder: niets van wat ze ooit geloofde is waar, en ze zweert dat ze samen met rebel Riley in opstand zal komen tegen Talon, de drakendoders van St. Joris en... Dante, haar eigen tweelingbroer - die op het punt staat de grootste verschrikking aller tijden op hen af te sturen. met de gruwelijke wezens die ze hebben gecreëerd, staan de machthebbers van Talon klaar om de heerschappij over de wereld op te eisen. de duisternis komt steeds dichterbij. zullen Ember en haar vrienden nog iets kunnen doen om Talon tegen te houden?

dl.5 Inferno: Ember heeft ontdekt dat de Oudste Draak, de leider van de wrede drakenorganisatie Talon, maar op één ding uit is: heerschappij over de wereld. nu de Orde van St.-Joris is vernietigd, staan zij, Riley en Garret er alleen voor. er is nog een heel kleine kans om de wereld te redden. daarvoor moet het drietal afreizen naar een plek diep in het Amazonewoud, waar ze op zoek gaan naar een geheimzinnige figuur die de sleutel in handen zou hebben om Talon tegen te houden. maar de tijd dringt, want Talon is bezig een enorm leger van drakenklonen te verzamelen voor een laatste, allesbeslissende slag. en als ze winnen, zal de wereld in brand staan. verraad, opoffering en liefde. alles komt samen in de epische finale van de Talon Saga.

waar te koop
je kunt deze boeken vinden bij Bol.com.
Pupil is verkrijgbaar voor 10.00 (+verzendkosten) en de andere delen zijn te koop voor 15.00(+verzendkosten) 
Bij bookspot.nl vind je ze ook, daar zitten ze in de zelfde prijsklasse. 

ook zijn ze te vinden bij Harlequin.nl, hier heb ik de boeken gekocht.
deel 1 tm 4 kosten hier ook 15.00 en voor deel 5 betaal je 17,99. 
bij een bestelling onder de 20 euro betaal je 2.99 aan verzendkosten, boven de 20 euro worden geen verzendkosten gerekend.

persoonlijk vind ik Julie Kagawa een goede schrijfster.
ik heb van haar ook de serie van de ijzerfee, bloed of Eden en schaduw van de vos.
Ook zeker 3 verschillende serie’s boeken die ik aanraad om te lezen.

 tot het volgende blog .... 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Grote verandering bij PostNL

foto: ? PostNL komt om de dag langs Hoewel het aantal brievenbuspakketjes alleen maar toeneemt, staat PostNL toch op het punt om een grote v...