vrijdag 24 april 2020

starstable prietpraat #9


StarStable is een online paardenspel voor spelers uit de hele wereld die samen allerlei leuke avonturen beleven. 
elke speler rijdt en verzorgt een eigen paard of meerder, voltooit opdrachten, neemt deel aan competities en maakt deel uit van een episch verhaal.

heel de wereld merkt de gevolgen van het Coronavirus, iedereen heeft te maken met aanpassingen in ons huidige leven voor onze gezondheid. 
hier door kan het drukker zijn dan anders op Star Stable omdat we nu meer tijd hebben om te spelen. helaas zijn er altijd personen die meer lol beleven aan andere pesten en irriteren, gebruik het Star Stable beleid en meld dit gewoon!
hou het gezellig en geef iedereen de kans het spel te spelen!


rijden met je ziel
we zijn intussen al een week of vier met deze opdracht bezig.
een leuke opdracht maar zeker geen gemakkelijk, er zitten toch wel wat dingen tussen waar ik problemen mee heb. ik heb je in prietpraat 7 al laten weten wat je tot aan de 10.000 eruit hebben kunnen halen. vanaf de 10.000 heb je missie's vrij gespeeld en die lijken soms makkelijk maar dat zijn ze dus echt niet. maar dat zal voor iedereen verschillend zijn hoe je deze opdrachten beleeft.
wat heb je verder nog aan prijzen kunnen verdienen?
bij de 13.000 een hoofdband.
bij de 15.000 een goodie box.
bij de 17.000 een storybook.
bij de 20.00 een druïdenbroek
bij 25.000 wederom een goodie box.
de missie's hoef je natuurlijk niet te spelen en als je dat wel doet en je haalt het niet is dat gewoon jammer. het zijn extra punten zo dat je snel je beloningen kan halen.
ik heb intussen wel met een paar missie's zo iets van laat maar gaan, dat zieke paard vangen lijkt een eitje maar dat viel tegen met al die bliksem en bomen die in de weg stonden zo in de gouden heuvelvallei, o ja, dan hadden we ook nog last van muurtjes en hekjes. 
trek het je dus niet te veel aan, leuk als je het haalt maar anders is het ook geen ramp als je het niet haalt.


Starshine-hoeve
zo een twee weken geleden kon je op Jorvik kennis maken met de fraaie Starshine-hoeve, en er is een reden bij gekomen om meer tijd doorbrengen op onze nieuwste locatie.
je kunt nu in de rijbak van de Starshine-hoeve aan drie superleuke races meedoen.
ze hebben een hooibaal-race, een slalom-race en een barrel-race, je kunt ze solo of met een tegenstander doen. bij een tegenstander moet je het opnemen tegen Beatriz van de Bobcats, Scott Buttergood of misschien wel tegen Josh, de professional. 
in vergelijking met andere races bevatten deze races een paar hele scherpe bochten. je zult dus eerst goed moeten oefenen voordat je Josh kunt verslaan.
je kunt bij deze races trouwens ook nog kiezen of je tegen een van hen gaat strijden of tegen allemaal. eerst klik je op het scorebord. hier vink je de vakjes aan van de races waaraan je wilt meedoen. de volgende race begint automatisch zodra je de vorige race hebt afgerond.
en op zich zijn de races wel leuk, de barre-race is vrij makkelijk en vind ik persoonlijk de leukste. de slalom-race is vrij het zelfde als wat we al kennen maar de palen zijn wel eg gevoel als je ze raakt, ze liggen zo om en daar krijg je dan 5 straf seconde voor bij op je tijd (dit geld ook voor de barrel-race)
die hooibaal-race is best wel lastig als ik zo vrij mag zijn. ik beken eerlijk dat ik hem vrij rustig rij en mij om de tijd geen zorg maak. voor mij is dit een race die ik makkelijk zou overslaan, al die moeite voor 12 JS is mij het niet waard.


dieren hoeden
ken je Mary nog? ze is kortgeleden naar de Starshine-hoeve verhuisd en haar dieren hebben de neiging om lekker op pad te gaan. ga jij haar helpen met zoeken?
elke dag kun je vier dieren helpen om terug te keren naar Mary. 
schapen,koeien,ezels,veulens of kippen, de dieren hebben allemaal zo hun eigen manieren. sommige dieren volgen je, andere moet je hoeden en er zijn er ook die… honger hebben.
en dat verklaart misschien gelijk het nut van het kippenvoer wat we konden kopen.
zodra je met Mary hebt gepraat, kun je de vier dieren elke dag buiten de grenzen van de hoeve gaan zoeken. ze hebben je hulp echt nodig!
de veulens, kippen en de ezels rijden zo achter je aan. maar de schapen en koeien hebben extra begeleiding nodig nodig.  die moet je als een extra cowboy naar de stal terug hoeden.
normaal gesproken betaalt Mary je 30 Jorvik shilling voor je hulp bij het zoeken van de dieren, maar de eerste maand betaald ze je 90 Jorvik shilling.


Quarter Horse
dit paard heet zo omdat er geen enkel ander paard is dat zo snel een kwart mijl kan afleggen. is dat niet ontzettend gaaf? 
de Quarter Horse, soms ook wel AQH genoemd, is tegenwoordig een fraai paard dat geschikt is voor de boerderij maar ook voor allerlei verschillende ruiterdisciplines uit het Wilde Westen. 
vier van deze schoonheden hebben voet op Jorvik gezet en willen jou dolgraag ontmoeten.
een aardbeikleurige roan, een 'splashed' wit op zwart, een bruine en een palomino.
kosten 950 Star Coins.

Wil je een paard dat iets bijzonders kan? deze kan een sliding stop maken en dat doe je als op 'X' drukt als je Quarter Horse galoppeert en druk je op de spatiebalk om tijdens het stilstand een draai te maken. 

de Quarter Horse heeft twee unieke soorten manen: eentje waarbij de prachtige, dunne manen loshangen en een andere met fraaie vlechten, ideaal voor een show.

dag Tinker, hallo Irish Cob!
voor de Tinker werden veel verschillende namen gebruikt. zo hebben ze bij Star Stable van  heel wat spelers gehoord dat de naam 'Tinker' in veel landen niet zo'n heel prettige betekenis heeft. 
dat vonden ze niet zo leuk en dus besloten ze de Tinker voortaan Irish Cob te noemen. 
het is precies hetzelfde paard, maar met een nieuwe naam! 

even stil staan ...
in deze moeilijke tijden denk ik aan hen die vechten tegen dit coronavirus maar ook die het gevecht hebben verloren. 
in deze moeilijke tijden wens ik iedereen de kracht om deze tijd door te komen.
blijf goed voor elkaar zorgen! wees voorzichtig en en blijf thuis als je niet weg hoeft.


en dat was prietpraat voor de ze keer?
de volgende prietpraat hangt een beetje af van wat voor updates Star Stable doet of heeft.
via de instagram acounts worden foto's geplaats, je kan ons vinden onder de namen @malin_hawkstorm en @michelle_mousetree.

tot het volgende blog ... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Grote verandering bij PostNL

foto: ? PostNL komt om de dag langs Hoewel het aantal brievenbuspakketjes alleen maar toeneemt, staat PostNL toch op het punt om een grote v...