zaterdag 4 april 2020

Nederland is op teddyberenjacht

op veel plekken verschijnen de afgelopen dagen beren achter het raam. ik snap er ook niks van toen er bij de buurman een grote teddybeer in zijn tuin zat.
er zit bij mij een aapje voor het raam en ik zag kinderen voorbij komen die er op begonnen te wijzen. maar naar wat speurwerk op het internet begon ik het te begrijpen.
op veel plekken in Nederland verschijnen de afgelopen dagen beren achter het raam. het is de bedoeling dat mensen een knuffelbeer voor het raam zetten zodat kinderen tijdens hun wandeling op zoek kunnen naar de beren. het initiatief is bedacht om kinderen af te leiden in deze coronacrisis. het prentenboek ‘We gaan op berenjacht’ uit 1995 van Michael Rosen en Helen Oxenbury zou de inspiratie zijn geweest voor de actie. de berenjacht is in Nederland een heel nieuw begrip en toch zijn we nu massaal op zoek naar knuffelberen. dat hebben we te danken aan Nina, de oprichter van de Facebookpagina “Wij gaan op berenjacht“. de zus van Nina woont in AustraliĆ« en daar is het wel een bekend begrip. inmiddels is duidelijk dat het initiatief van Nina een schot in de roos is, want we zijn nu allemaal op jacht!

hoe kun je zelf meedoen: aanmelden berenjacht
we weten nu wat de jacht precies inhoudt, maar hoe kun je meedoen? het is heel erg simpel: zet een knuffelbeer in de vensterbank. je kunt ook laten weten dat je meedoet. dit doe je door je beer aan te melden, ga dan naar Berenjachtkaart.nl om je aan te melden.
er zullen mogelijk ook genoeg beren voor ramen zitten die niet zijn aangemeld maar dat is ook niet het belangrijkste van het heel spel.

is het wel verstandig om dit te gaan doen? we mogen nog steeds naar buiten. en laten we eerlijk zijn dat het toch bizarre tijden zijn voor ons allemaal. zolang je je aan de richtlijnen houdt, denk ik dat je best even een frisse neus kan gaan halen met je kinderen en gelijk er een leuk spelletje van te maken. even een leuke afleiding van het coronavirus en het in huis zitten. je hoeft ook niet je hele dorp of stad door te lopen in een keer, verspreid het een beetje, elke dag een half uurtje ofzo. je kunt naar buiten met een notitieboekje, maar je kunt ook op jacht met een echte berenjacht afstreepkaart! neem eens een kijkje bij deze site:

je kan via internet nog veel meer leuke dingen vinden rond de berenjacht, print kaartje uit en kleur ze in om de mensen te bedanken dat ze een beer voor hun raam hebben staan of print je eigen berenjacht diploma uit.

ik heb inmiddels een teddybeer voor mijn raam zitten, maar aan de andere kant zit ook mijn aapje nog. dan wens ik jullie maar heel veel plezier met de beren(apen)jacht!

tot het volgende blog ....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Grote verandering bij PostNL

foto: ? PostNL komt om de dag langs Hoewel het aantal brievenbuspakketjes alleen maar toeneemt, staat PostNL toch op het punt om een grote v...