woensdag 25 maart 2020

postcrossing#193

hallo, en welkom bij een nieuwe 📫postcrossing.
de postwereld ondervinden wat problemen door het coronavirus, waardoor post op sommige internationale routes niet kan reizen.
daarom hebben ze een platform gecreëerd om deze informatie beschikbaar te maken voor de gemeenschap en noemden we het de Mail Monitor.
via de onderstaande link kom je op het blog met meer informatie er over:


voor nu lijkt het versturen van post nog redelijk te lukken, hoewel de regels hier in Nederland redelijk soepel zijn, hebben we te maken een een groep mensen die de ernst er niet van lijkt in te zien.
dit soort mensen maken het dat ze straks toch gaan komen met een totale lockdown van het land.
toch lees ik dat men nog troost vind in het kaartje wat ze van postcrossing verwachten dus is dat voor mij reden genoeg om zo lang mogelijk door te gaan met postcrossing.
wel hou ik er rekening mee dat er heus de kans is dat er een moment komt dat het even niet meer gaat.
zo zijn er in Nederland weer nieuwe en strengere maatregels gekomen, we hebben nu eenmaal wat eigenwijze mensen die de ernst van het coronavirus niet zien.
als deze regels niet gaan werken komt het neer op een volledige lockdown voor het land!
tot die tijd: blijf sterk, hou je aan de regels en hou het veilig voor jezelf en je naasten.

en dan kwam afgelopen week het bericht binnen dat de kaart uit postcrossing 191, een kaart je naar de USA zijn bestemming heeft bereikt.
ik moet eerlijk bekennen dat ik wel had verwacht dat het lang zou gaan duren gezien de omstandigheden. maar ben blij dat de kaart is aangekomen.
dan hadden we in postcrossing 184 (19 januari) een kaartje wat naar China ging, dit kaart staat helaas nu op expired. na 65 dagen is het kaartje nog niet op zijn bestemming.
mede omdat het om China gaat hoop ik dat dit kaartje vertraging heeft door het coronavirus en niet dat de ontvanger een slachtoffer is van het coronavirus.
ik kan alleen maar bidden en hopen dat als goed mag zijn, voor hem, haar, voor iedereen.


gaan we door met het kaartje wat ik deze week in de brievenbus heb gegooid.
dat is deze en die gaat naar China. post sturen naar China is dus mogelijk, dat geeft toch weer een beetje hoop voor de expired kaart. dit kaart gaat een afstand van 5957 km afreizen voor het op zijn bestemming is.
en iets in onze taal staat al gelijk op de voorkant, in genoeg verschillende talen staat Nederland geschreven.
verder was er een vraag over hoe je over een huwelijk denkt en hoe er in je thuisland over wordt gedacht.
nou, bij mij mag duidelijk zijn: niet getrouwd en ook geen plannen om dat te veranderen. wel geef ik eerlijk toe dat vanuit het geloof hier nog steeds mensen zijn die van mening zijn dat de enige juiste weg dat je als man en vrouw trouwt en kinderen krijgt. dat is dus echt niet meer van deze tijd! lekker ruim denkt, dus niet!
kies je eigen pad en hoe je dat invult en met wie, de rest is niet belangrijk zo lang jij gelukkig bent met je keuze is mij motto. en die werkt prima.

nou, dat was postcrossing voor deze week.
de omstandigheden zijn bizar als we kijken wat er in de wereld gebeurd maar laten we elkaar door middel van postcrossing zo lang mogelijk steunen door post te blijven sturen en een klein beetje vreugde geven in deze bizarre tijden.
ik wens iedereen veel sterkte, geluk en blijf veilig! tot het volgende blog .... 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#383

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing. Jaargang 8 alweer, daarmee is postcrossing het langslopende item hier op het blog.  Dat vond ik...