vrijdag 14 februari 2020

starstable prietpraat #4


StarStable is een online paardenspel voor spelers uit de hele wereld die samen allerlei leuke avonturen beleven. 
elke speler rijdt en verzorgt een eigen paard of meerder, voltooit opdrachten, neemt deel aan competities en maakt deel uit van een episch verhaal.


nieuwe race in Fort Pinta
heb jij de nieuwe race al vrij in Fort Pinta?
als jij James, maar vooral burgemeester Peanut helpt, speel je een gloednieuwe, permanente race in Fort Pinta vrij. 
deze race kun je alleen vrijspelen als je Star Rider bent en de missie hebt voltooid waarin je voor het eerst Ricky Winterwell in Epona tegenkomt.
als je aan deze voorwaarden voldoet dan kan jij de race wel vrij hebben, ik wel en ik vind hem best wel tof.
Marouscha (@michelle_mousetree) vind hem wat lang, en ja hij is misschien wat lang maar ik zelf vind dat geen negatief iets van de race.
de race loopt vanaf het startpunt over het plein, richting de brug en zo het dorp uit richting Dolby's kerk, je gaat dan onderlangs richting de pony race en zo terug naar het Fort Pinta strand waar je een rondje over doet al voor je terug gaat richting het dorpsplein waar je dan weer eindigt.
ik zelf zie het nut van Ricky die achterop mee hobbelt en je tijdens de race van commentaar voor ziet niet zo geweldig, de muziek vind ik wel top. helaas is de race nog niet klaar als de muziek al is gestopt.
zou Ricky dan nu verhuizen naar Fort Pinta? of is hij er maar tijdelijk?


Wega
Mario van het observatorium kijkt graag naar de sterren. hij zou graag de schoonheid van de sterrenhemel met iedereen op Jorvik willen delen. 
hij heeft geluk, want toevallig is Ydris in de buurt. of dat nou ook echt geluk is dat laat ik in het midden. daar zijn de meningen over verdeeld.
je weet maar nooit wat er gebeurt als Ydris inspiratie heeft...nou dat krijg je een Wega!
en het eerste wat ik van het hart wil zeggen is dat deze diertjes net zo een irritant geluid maken als de Zony.
opzich niet zo gek omdat dit een soort van broertje/zusje is van de Zony.
verder zien het er wel erg leuk uit, ik zelf vind ze er iets leuker uit zien als de Zony.
natuurlijk wil Ydris dat jij hem naar de circustent gaat brengen, neem dan wel de weg naar beneden en niet de kabelbaan! 
je Wega blijft namelijk achter boven en gaat niet met je mee naar beneden. 
al je de Wega bij de circustent hebt gebracht kan je voor 550sc de Wega kopen.
tja, ik vind hem op zich wel leuk maar het geluid van deze dieren is niet zo geweldig. op dat punt is de Wega een 'no go' voor mij.


update: als draait om Firgrove
Firgrove is een heel bijzonder en geliefd stukje gebied, maar het is er ook best wel rustig. Minka, die de crosscountryraces organiseert heeft de gemeenteraad van Silverglade al meerdere keren gevraagd om de machines weg te halen die volgens haar in de weg staan. en ze hebben dit keer naar haar geluisterd.
ze hebben wegen toegevoegd, bomen weggehaald, Minka heeft een aantal gloednieuwe obstakels in haar ietwat aangepaste parcours gekregen en ze hebben zelfs een paar Jorvik Rangers naar de bossen gestuurd om de boel daar te bewaken. het landschap van Firgrove was nog nooit zo mooi!
de machines waar Minka zo over klaagde, keren mogelijk nog wel terug, omdat we nog niet helemaal klaar zijn met de opknapbeurt voor Firgrove...

tijdens de race zal je ongetwijfeld zien dat de controlepunten waar je langs moet zijn vernieuwd. ze vallen niet alleen beter op, maar zijn ook een stuk mooier geworden. deze verandering vind je in elke race van het spel.
als je de vernieuwde races van Minka wilt uitproberen en alle veranderingin wil ervaren kan dat in de juiste kleding die bij  crosscountry hoort.
er is een gloednieuwe crosscountry-outfit voor je, inclusief veiligheidsvest. de set is verkrijgbaar in drie kleuren en je vindt hem in het winkelcentrum van Jorvik en in de totaalwinkel.


Lowe Westberg
Lowe organiseert een springwedstrijd in de arena van de Jorvikstal en een buitenrace door Jarlaheim. allemaal in het teken van Valentijnsdag.
deze lieve meid organiseert twee leuke wedstrijden die je in je eentje maar ook samen met je vrienden in een groepsrace kunt afleggen. 
elke dag kun je een hartje verdienen als je aan een race meedoet. deze hartjes kun je bij de mand naast Lowe inruilen en zo een volledige outfit verzamelen! 
kom elke dag terug en verzamel voldoende hartjes zodat je alle 12 items kunt verzamelen.
je kunt alleen aan deze wedstrijden meedoen als je Star Rider bent, tot 26 februari kun je de wedstrijden van Lowe doen en je hartjes inwisselen.
als je nog hartjes had van vorig jaar dan kan je deze helaas niet meer gebruiken!

tot 26 februari zijn er Valentijnswinkels op Jorvik. 
neem zeker een kijkje bij hun aanbiedingen, en ga ook eens even langs de speciale winkels in Moorland en New Hillcrest waar ze pluchen teddyberen voor in je zadeltas verkopen.


een stal voor de stal
het klink verwarrend  maar dat is het niet.
Herman wil gewoon dat de Jorvikstal net zulke geweldige paarden voor alle soorten ruiters kan bieden als de andere stallen op Jorvik. 
Wie weet vind je hier wel heel snel een nieuwe vriend? misschien wel een Knabstrupper?
hier meer over vanaf 19 februari 2020.
je vindt de nieuwe stal net buiten de muren van de Jorvikstal, met uitzicht op Jarlaheim.

en dat was prietpraat voor de ze keer, was dacht ik wel vol genoeg?
de volgende prietpraat hangt een beetje af van wat voor updates Star Stable doet of heeft.
prietpraat video's van het youtube kanaal van Marouscha (Michelle Mousetree) ligt op advies van youtube zelf nog steeds stil tot er meer duidelijkheid is over de COPPA wet.
inmiddels zijn er wat meer dingen duidelijk maar de betrokken partijen lijken het niet helemaal met elkaar eens te kunnen worden. we moeten dus nog even geduld hebben.
maar via de instagram acounts worden gewoon nog foto's geplaats, je kan ons vinden onder de namen @malin_hawkstorm en @michelle_mousetree.

tot het volgende blog ... 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

kattenstreken#79

Welkom bij kattenstreken! Een blog waarin ik de foto’s deel met jullie van mijn 3 kleine monsters en het verhaal achter de foto’s. Soms grap...