vrijdag 1 november 2019

starstable: pompoenenjacht

de oude Jasper heeft een probleempje op zijn boerderij in de Gouden Heuvelvallei. 
het water waarmee hij zijn pompoenvelden besproeit, is besmet met Pandoriaanse magie. hierdoor heeft hij niet alleen met levende vogelverschrikkers te maken, maar komen ook de pompoenen tot leven. Jasper heeft dan ook dringend hulp nodig!
denk maar niet dat je klaar bent als je Jasper met zijn eerste problemen op het pompoenenveld hebt geholpen. 
talloze pompoenen zijn namelijk ontsnapt en spelen nu verstoppertje in de vallei. 


als je een bezeten pompoen benadert, weet je nooit of je iets lekkers krijgt of dat hij een grap met je gaat uithalen. 
wat het ook wordt, wanneer je je missie hebt voltooid, ontvang je gouden mini-pompoentjes. deze gouden pompoentjes kun je naast het pompoenenveld van Jasper of bij Gallopers Bolwerk inruilen tegen echte beloningen. 
verzamel zo veel mogelijk gouden pompoenen om kans te maken op alle beloningen, waaronder paarden-XP of een nieuw, schattig lopend huisdier...

met de nieuwe race is starstable ook een beetje aan het kijken of dit soort racen aanslaat.
ergens is het woord kerst gevallen en een race.
mogelijk dat we dus met de kerst weer zo iets als dit kunnen verwachten, maar hoe speelt het nou echt: ik zeg gemiddeld, er zijn nog wat puntjes ter verbetering.
1. de uitleg kan wel iets beter en in begrijpelijke taal.
uitleg was er nu eigenlijk niet en later bleek het spel als volgt te gaan: per dag kan je 5 pompoenen achter elkaar zoeken, dit is afhankelijk van wanneer je het spel bent gaan spelen na de update, sommingen moeten even opnieuw in en uit loggen om te kunnen spelen. na dat je de eerste 5 hebt moet je 20 minuten wachten op de volgende pompoen, daarna is er nog een wachttijd van 20 minuten tot de volgende. als je dat het gedaan wordt de wacht tijd langer dan komt er tussen elke pompoen 40 minuten wachttijd.
je kan intussen gewoon andere dingen gaan doen in het spel. dat is wel een pluspunt.
2. papa pompoen rent voor je weg. leuk maar ook bloed irritant omdat je hem op geen fatsoenlijke manier kan pakken. je klikt je eigen bijna een vingerbreuk eer dat je muisklik met de pompoen in je spel contact lijkt te hebben en papa in slaap valt.
3. de plaatsen waar je hem kon vinden waren er 5, het veldje tegen over Jasper, boven op de heuvel van de boerderij, begin van het bos en ergens in het midden van het goudbladbos en op de heuvel bij de heksenheuvel. ik heb het wel gehad dat ik hem meerder keren in het midden van het bos had, geen prettige plek om te moeten zoeken. als je dan verschillende zoekplekken hebt, zorg dan ook dat ze verschillend liggen.
persoonlijk werd ik na een paar dagen wel het geluidje van de pompoenen zat, maar verder was het wel grappig.
de spullen waar je de pompoenen voor kon inleveren waren ook niet verkeerd.
je kon het inwisselen voor een jas, broek, handschoenen, muts, schoenen, zadeltas. ook kon je koekjes of hooi eruit halen of 2x 3 zielscherven eruit halen of gewoon inleveren voor xp, per pompoen leverde het 125 xp voor je paard op.
maar de hoofdprijs was denk ik toch wel de de pompoen voor in je zadeltas: een magiche pompoen als huisdier.

ik denk dat al met al deze opzet zeker wel leuk is.
ik hoop alleen dat ze deze race niet gaan herhalen met joelbokken! ik heb namelijk al een hekel aan de joelbokken race in het winterdorp. maar dat is persoonlijk.
deze manier van race is zeker erg leuk, het is ook doenbaar om te sparen.
neem het met deze zoektocht: neem de eerste reeks van 5, dan nog de 2 van twintig minuten, is samen 7. doe dat zo 7 dagen en je hebt 49 pompoen.
in dit geval had je 41 pompoenen nodig om de spullen en de pompoen eruit te krijgen.
lijkt mij dus redelijk doenbaar voor iedereen.
ik zeg dat het wel leuk is, verbeter nog wat kleine minpunten en het is helemaal top.

tot het volgende blog .... 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Grote verandering bij PostNL

foto: ? PostNL komt om de dag langs Hoewel het aantal brievenbuspakketjes alleen maar toeneemt, staat PostNL toch op het punt om een grote v...