vrijdag 22 november 2019

a most wonderful evening ....

het kerstevent van het jaar, zo word het hier in de omgeving genoemd. 
over twee dagen verdeeld een gezellige avond voor vrienden of familie in de kerstsfeer. 
proeverijtjes, entertainment en een overdosis Kerstinspiratie daar draait het om. 
geniet van hun kerstshow bij de entree, dat is waar het tuincentrum in Halsteren mee aderteerd.
laat je verrassen door de meest inspirerende demonstraties en stijlvolle creaties in hun winkel, helemaal gericht op de najaars-trends van nu. 
laat je verleiden in onze meet & sweet area of zet een stevige bite in één van de vele proeverijtjes op ons Winter BBQ Festival. 
na afloop ga je niet met lege handen naar huis en ontvang je een leuke kerst-gift.
nou, dat wilde ik wel eens mee makendus kaarten gekocht en erop af.

the most wonderful evening .... 
toen ik de kaarten kocht konden we nog kiezen voor welke dag we wilde gaan, we kozen voor woensdag 20 november en dan vanaf 19.00.
ik ben samen met mijn dochter gegaan, die wilde dit ook wel eens mee maken.
zo rond kwart over zes zijn we richting het tuincentrum gegaan waar het plaats vond.
we hebben ons niet extra netjes gekleed, gewoon makkelijke schoenen en dat we we prettig vinden. bovendien was het best fris, fris? toen ik vanochtend uit bed kwam zaten de autoruiten dichte gevroren. dus een lekker warme jas was wel prettig voor de dingen die buiten waren te doen.
en omdat ik het wat de vrieskou het ook niet zo hoog had staan had ik voor de zekerheid de fles anti vries en de ruitenkrabber in de auto gelegd.
als we aankomen rijden zien we de feestelijk lichtjes in de bomen op het terrein al branden.
terrein op en een plekje zoeken om te parkeren.
dat was op zich nog niet zo heel erg lastig.
vanuit de warme auto in de kou was wel even een minpunt maar oké.
op het plein voor de ingang kan je warme chocolademelk krijgen. daar hadden we beiden geen zin in dus namen de gok om al naar binnen te gaan.
daar werden we ontvangen door een wandelende kerstbal, we waren iets vroeger dan 19.00 uur er al maar mochten gewoon door lopen.
na de bewijzen te hebben afgegeven mochten we gaan lopen.
en eigenlijk is het gewoon de winkel zo als je hem anders ook hebt maar dan met heel veel extra's.
het eerst wat we op de route tegenkomen is kerstboom werpen, dat wilde mijn dochter wel proberen. nou, ik ken haar richtkwaliteiten, dus had geen hoge verwachtingen.
ze gooide iets van 3,5 meter en kreeg een soort buxusplantje als prijs.
je kon er ook kerststukjes maken maar daar hadden we niet echt zin.
dan komen we bij het BBQ plein. hier kon je van alles proeven en zelf maken.
het lijkt mij nog al koud maar het schijnt dat de bbq ook bij de winter hoort.
de bbq-king Jeremy Vermolen en grill meester Ralph de Kok vertelde de fijne kneepjes van het bbq-en en lieten je kennis maken met allerlei heerlijke bbq hapjes.
ik moet eerlijk zeggen dat we hier niet lang hebben gelopen, het was er erg druk.
ik heb wel moet lachen om Jeremy toen hij "hallo schat" tegen mij riep en ik antwoorden met dat dat al zeker 10 jaar niet meer tegen mij is gezegd. hij pakte mijn hand en nodigde mij uit voor een dansje. ik kon er wel om lachen, maar heb toch maar gepast voor dat dansje.

in de spiegeltent, Santa's home, kon je snoepgoed proeven en was er een limonade gemaakt met citroen en ik gok dat het munt was. het smaakt wel lekker.
van uit de tent komen we uit bij de miniatuurdorpen, treintjes en andere hele leuk dingen.
we hebben daar een leuk miniatuurtje mee genomen van kinderen bij een kampvuurtje en wat boompjes, leuk voor in een lantaarn, weer eens wat anders als en kaars.
als we onze route verder lopen komen we bij de verkoop van vers gemaakte negerzoen (snoepgoed) vanavond mag je er een proeven. helaas werden er vanavond niet verkocht.
we lopen verder langs de dierenspullen en weten daar een soort kerstpakketten te scoren voor de hond en ook voor de katten was er zo een pakket.
dan komen we trecht bij een vrouw die bloem leest, ja, ik weet het, klink vreemd maar ik heb de gok genomen. en ik beken dat ze dingen heeft gezegd over mij persoonlijkheid die wel klopte.
en terwijl ik bij haar zit hoorde ik de bel al. Ali de ijscoman! 
wie wel eens naar het negen pleinen feest van de Efteling is geweest weet wie hij is, daar staat hij namelijk ook maar vanavond( en ook gisteren) stond hij hier.
op het instagram account scooziemouse staat een filmpje van Ali de ijscoman. dan kun je zien wat hij doet. en het ijs smaakt goed.
na Ali was er iets met koffie en thee maar als je net een ijsje hebt is dat iets waar je even geen trek in hebt.


en dan .... hij is één van de fashion- en lifestyle deskundige van Nederland: Maik de Boer. en hij is deze avond te gast tijdens het most wonderful evening event. 
voor een stijl- en kleuradvies ben je dan bij hem op het juiste adres. en je kan een meet & greet hebben met deze fashiongoeroe!
nou, door de drukte verwacht ik niet echt de kans om met hem te praten, dus ik heb vooraf al gezegd dat als ik op de foto kan met hem ik het al genoeg vind.
maar het is gelukt! we hebben hem ontmoet en een stijl advies van hem gekregen.
op een kaartje staat dit aangegeven welke kleuren hij jouw adviseert en op de achterkant staat zijn foto, en waar je bij staat zet hij zijn handtekening erop. 
voor de gene die al op 19 november zijn gegaan was er een andere gast. je kon toen aanschuiven aan de kersttafel met komiek en acteur Frank Lammers.


de route gaat door naar de binnenplanten waar een modeshow wordt gehouden door mannen in ondergoed met planten in hun armen.
en het restaurant is nu een food&lifestyle xmas market, oftewel: je kan er spullen kopen van sieraden en kleding, hapjes en drankje proeven van bijvoorbeeld verse vlaai, borrelhapjes en een glaasje glühwein drinken. maar ik moest nog rijden en dan drink ik geen alcohol.
we lopen verder en komen daar de kerstman nog tegen, op zijn rendier-scooter.
op het stukje noordpool gaan we nog samen op de foto in een hondenslee.
wees gerust! het waren geen echte honden.
maar wel leuk om weer een foto te hebben samen met mijn dochter.
we lopen langs de silent disco, een disco waar je een headphone op krijgt om muziek te kunnen horen. jij hoort dus de muziek en een ander niet.
en zo komt onze route uit bij de kassa waar we onze spullen afrekenen en op 6 producten 20% korting krijgen. iedereen krijgt namelijk 3 bonnen en ik ben samen met mijn dochter.
vandaar dat wij er 6 hebben.

bij de uitgang krijgen we een kerstbal die je kan openmaken, een wensbal.
hier kan jij zelf een kerstwens in stoppen.
schrijf op papier jouw wens en doe die in de bal, de bal hang je in je kerstboom en op eerste kerstdag pak je de bal uit de boom en geeft die aan de gene waar die voor is bedoelt.
een leuk idee, iets wat mijn dochter en ik willen doen deze kerst.

wij vonden deze avond zeker geslaagd, het was de eerste keer dat we dit deden maar het was super leuk en gezellig.
we hebben genoten en willen het volgend jaar weer doen.
Intratuin Halsteren, het was zeker een wonderful evening!

tot het volgende blog .... 









Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Grote verandering bij PostNL

foto: ? PostNL komt om de dag langs Hoewel het aantal brievenbuspakketjes alleen maar toeneemt, staat PostNL toch op het punt om een grote v...