donderdag 4 april 2019

de calorieën in één paasei

het is nog een kleine twee weken tot aan de Pasen.
de schappen zijn allang gevuld met paaseitjes van chocolade en de kans is dan ook groot dat jij er al van hebt lopen snoepen
vaak zie je al na de kerst en jaarwisseling de kilo zakken in de winkel met deze verleidelijke chocolade eitjes liggen.
de eitjes lijken zo klein en onschuldig, maar er zitten meer calorieën in dan je denkt.



volgens een onderzoek van Hema eten we jaarlijks zo’n één miljard paaseieren, wat neerkomt op ongeveer 47 choco-eitjes per persoon. 
één eitje bevat ongeveer 45 calorieën (dit geldt voor witte en melk chocola, pure eitjes bevatten 40 calorieën); een simpele rekensom leert ons dat we per persoon 2100 calorieën aan paaseieren naar binnen eten. 
als we Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid, mogen geloven, zou dit per persoon best nog wel meer kunnen zijn. 
de kans is namelijk groot dat je er meer dan 47 eet. “paaseitjes zijn ontzettend verleidelijk omdat het kleine hapjes zijn die je gemakkelijk tussendoor eet”, legt hij uit
“daarnaast zijn ze slim verpakt. ze hebben allemaal verschillende kleurtjes en andere smaken. daarom wil je ze allemaal proeven, waardoor je er meer van eet.”


mocht je nog een ander excuus zoeken om dat lekker te blijven snoepen, dan is dit misschien iets voor je.
uit een onderzoek is gebleken dat pure chocola wonderen doet voor je libido. 
cacao stimuleert de doorbloeding en dit speelt een belangrijke rol bij seksuele opwinding. met een goede doorbloeding in je vagina, krijg je nog meer gevoel en sensatie bij de sex.  dus op naar de supermarkt om chocola in te slaan!
het wordt nog beter; als je rode wijn drinkt, neemt de zin in sex nóg meer toe. 
onderzoekers vonden een verband tussen seksueel verlangen en het drinken van rode wijn. ook mooi meegenomen is dat rode wijn voordelig is voor de hartgezondheid. 
drink echter niet te veel tijdens je date, je wilt natuurlijk niet dronken zijn wanneer je het bed induikt met je partner.
nou, het ziet er naar uit dat deze Pasen wel eens erg leuk kan worden als we rode wijn en chocolade eitjes combineren.
o ja, mocht je denken als die chocolade en wijn met goeie sex wel te verbranden, dan kom je een beetje bedrogen uit.
een vrijpartij van ongeveer 30 minuten verbrand maar 70 calorieën.

tot het volgende blog ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Grote verandering bij PostNL

foto: ? PostNL komt om de dag langs Hoewel het aantal brievenbuspakketjes alleen maar toeneemt, staat PostNL toch op het punt om een grote v...