donderdag 21 februari 2019

Nederlandse vrouwen liever lui dan werken!

met een titel als deze heb je wel gelijk de aandacht, en misschien wel gelijk een groep boze vrouwen.
dus: wacht even en lees!


Sander Schimmelpenninck, hoofdredacteur van Quote, verwacht dat Nederland economisch ten onder zal gaan door luie vrouwen. 
in Nederland willen de meeste vrouwen parttime werken en laten het geld verdienen aan hun mannen over, zegt hij en dat zou ons lelijk kunnen gaan opbreken. 
met vrouwen valt daarover volgens hem niet te praten. die worden meteen boos. 
we hebben hier te maken met een macro-economische discussie en vrouwen zijn niet in staat om zaken op macro-economisch niveau te bekijken, volgens Schimmelpenninck.
het macroniveau betekend de maatschappelijke omstandigheden en ontwikkelingen die we mee maken in de heden daagse tijd.

wij vrouwen zouden alles betrekken op ons zelf. vrouwen gooien al hun persoonlijke verhalen op Twitter, of welke sociale media dan ook.
als je niet op macroniveau kunt nadenken, moeten wij vrouwen gewoon ons mond houden.
hij constateer slechts dat als Nederlandse vrouwen zo weinig blijven werken, we het uiteindelijk zullen afleggen tegen andere Europese landen.
Nederlandse vrouwen werken inderdaad vaak parttime. maar is luiheid de reden? 
misschien geven ze om andere dingen dan aanzien, macht, geld.
kortom: wij vrouwen zou het weer niet goed doen! ja wat willen jullie mannen nou?
blijkbaar denk meneer hier alles te weten over hoe wij vrouwen in elkaar zitten. 
werkende vrouwen of vrouwen die thuis zitten en het huishouden doen, is een keuze die je als stel maakt, niet omdat het van onze economische wereld wordt verwacht.
wat mij trouwens doet bedenken dat er genoeg succesvolle vrouwen zijn in die wereld.

vrouwen zouden dus bewust kiezen voor mannen die veel geld verdienen.
dat vele vrouwen financieel afhankelijk van hun man zijn en zelf geen geld verdienen en het niet belangrijk vinden het zou een luxe zijn voor deze groep om zo te leven.
enig sinds verbaasd door deze uitspraak ging ik wat uitzoeken en kwam tot de conclusie dat volgens het CBS (Centrale Bureau voor de statistiek) in het vierde kwartaal van 2018 juist de arbeidsdeelname van vrouwen is toegenomen, met 1,5 procent op de mannen die een stijging hadden van 1,1 procent.

Sander Schimmelpenninck zegt zelf er klaar mee te zijn om als anti-feminist te worden weggezet. hij zou meer feministischer dan de gemiddelde feminist in Nederland zijn.
hij gaat er vanuit dat man en vrouw totaal gelijkwaardig zijn en in gelijke mate aan een huishouden bijdragen.

ik vraag me af of vrouwen er ook zo over denken na zijn uitspraken over onze kunnen en niet kunnen in de macro-economie!
laten we voor op stellen dat er zeker een groep bestaat die graag in luxe wil baden en er zeker heel wat voor over hebben om een man aan de haak te slaan die ze daarin kan voorzien.
maar ik geloof dat de grootste groep Nederlandse vrouwen nuchter genoeg is om haar eigen boontjes te dopen en zeker niet afhankelijk is van een man.
vrouwen combineren hun werk en gezin soms beter als mannen.
maar als we dan toch een macro-economische discussie willen voeren: als mannen en vrouwen gelijk zouden moeten zijn, waarom zit er dan nog zo veel verschil in wat vrouwen betaald krijgen voor hun werk en wat de mannen krijgen voor het zelfde werk?
misschien dat Sander Schimmelpenninck daar een antwoord op heeft?

(bron: msn en wel.nl)

tot het volgende blog ....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#384

En afgelopen week is PostNL, ons Nederlandse postbedrijf, met een bericht naar buiten gekomen dat waarschijnlijk niemand zag aankomen. Ze ga...