donderdag 12 oktober 2023

opknapbeurt voor mijn voetjes #5

Ik liep al een jaar of twee, misschien al drie met verschrikkelijke lelijke voeten.
Of liever gezegd: mijn teen nagels zien er niet uit. 
Ik heb van alles zelf geprobeerd maar het lijkt allemaal niet te helpen dus heb ik de stoute schoen uit getrokken en heb een afspraak gemaakt bij een pedicure om mijn te helpen om mijn voetjes zomer-klaar te maken en weer met blote voeten in sandalen of slippers te lopen. 
In de komende maanden hou ik jullie op de hoogte van hoe de behandeling gaat verlopen en ik weer een paar beter uitziende voeten krijg dan wat ik nu heb. 
Een paar jaar geleden ging het fout. Mijn nagels begonnen wat in te groeien en ook omhoog te groeien en ze kregen een gele kleur.
Inmiddels weet ik, en jullie ook, dat het schimmelnagels zijn en een behandeling echt nodig is als je er vanaf wil.
Dit was de 5de behandeling.

Dit is even een foto met hoe het er de laatste keer na de behandeling uitzag en hoe het nu was voordat ik naar de pedicure ben gegaan.
We waren er weer aan toe zal ik maar zeggen en ik geef ook eerlijk toe dat het bezoekje aan de pedicure inmiddels een moment voor mezelf is geworden om even te genieten van een me-momentje. 
Laat ik eerlijk zijn dat druppelen werkt prima, maar het smeren wil er niet erg in sluipen. Ik ben nooit een type geweest wat van alles smeert en spuit. Ik heb nog nooit iets gegeven aan uiterlijke verzorging en make-up. Gewoon de basis van wassen en de rest puur natuur. 
Nou geef ik wel toe dat smeren van de voeten gemiddeld op om de 3 dagen zit, er is verbetering.
Wat betreft de druppels zit ik nu al een tijdje op een ander merk en die zijn erg handig in gebruik, het is namelijk een pipet waarmee je op je nagels kan druppelen. 
Het merk is Orthofex Myko-Ex Tinctuur, en de geur is vrij sterk maar niet onaangenaam. De geur doet mij een beetje denken en die ricola snoepje (ik weet niet of je die kennen). 
Dit inhoud van dit flesje bevat o.a propolis, tea tree olie, citroenolie, calendulaolie, amandelolie en oregano.
Volgens de pedicure beginnen we langzaam aan een verbetering te zien, maar we zijn er nog lang niet.

5 oktober:  
We beginnen op dit stuk een beetje in herhaling te vallen, maar dat is het ook eigenlijk. De behandeling blijft hetzelfde. 
Alleen is de bedoeling dat je verbetering gaat krijgen van je nagels. En dat zou er ook zijn, maar we zijn er nog niet en dat kan wel een jaar of langer duren voordat je de schimmelnagel helemaal weg hebt.
Dus tot die tijd blijven we een behandeling houden van voeten in te smeren, de lange nagels knippen, gevolgt door de elektrische vijl om de dikke nagel af te vijlen tot een normale dikte. En het eelt van mijn voeten wordt wat verwijderd (en dat kietelt nog steeds) 
Zoals ik al vaker heb gezegd: het is een standaard behandeling die vaak hetzelfde verloopt. 

manicure
Naast mijn pedicure is veelzijdig, ze doet ook massages en manicure.
Dat is aan mij niet besteed, ik hou niet van die lange nagels en ik kan niet tegen de lucht van nagellak. Als zou dat meevallen, bij gellak zou je dat minder sterk zijn wat de geur betreft. 
Mijn dochter is er wel fan van en gaat af en toe bij haar langs om daar haar nagels te laten doen.
Dit is een foto van hoe ze het de laatste keer heeft laten laken. 
Ga anders eens op haar website kijken wat ze allemaal kan en wie weet zit er wel iets tussen wat jouw aantrekt. 


(de praktijk is in omgeving van het eiland Tholen.)

Een vervolg afspraak was er wel maar heb ik helaas moeten afzeggen. 
Dit is namelijk ook gelijk het laatste blog uit de serie die ik was begonnen. 
Ik sta al een tijdje ingeschreven om te gaan verhuizen en wij hebben inmiddels een woning gekregen in een andere gemeente. Daardoor is het niet meer mogelijk om mijn bezoek bij mijn huidige pedicure te houden, we gaan namelijk verhuizen naar Meppel. 
Wel wil ik daar opzoek gaan naar een andere pedicure die mij daar verder kan gaan helpen met het probleem van de schimmelnagels. 
Ik had net nieuwe druppels gekocht dus daar kan ik nog wel even mee vooruit en andere koop ik voor dat ik weg ga nog even wat druppels en zalf erbij dan weet ik zeker dat ik goed zit. 
Voor nu bedank ik Marina voor de hulp en het opzetten van de behandeling, ik heb er tegen op gezien om dit te gaan doen maar ben blij de stap te hebben genomen. 
Ga zeker eens op haar website kijken wat zij voor jouw kan doen. 









2 opmerkingen:

ik lees ... Bloed & Honing

Ik lees graag, en in dit blog deel ik boeken die ik heb gelezen en graag als leestip met jullie deel. Mijn smaak in boeken is erg breed, lit...