woensdag 27 september 2023

postcrossing#364

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing 364, jaargang 7. 
En we zijn aan het aftellen naar World Postcard Day! Dit jaar valt 1 oktober op een zondag, en dat is aankomende zondag al. Mogelijk is dat een perfecte dag omdat vele mensen in het weekend niet werken, dat betekent meer tijd om ansichtkaarten te schrijven. 
Dit jaar geld er echter een max van 10 kaart om te versturen met World Postcard Day. 
Hoewel het altijd leuk is om mensen ansichtkaarten via postcrossing te laten versturen en zo misschien ook nog een record te laten breken, legt het ook veel druk op Postcrossing: op een gegeven moment zijn er gewoon geen adressen meer om te selecteren.
Vorig jaar zijn ze heel dicht bij dat punt geweest, en dit jaar vrezen ze dat het probleem nog gecompliceerder zal worden door het feit het op een zondag valt.
Hopelijk zorgt deze limiet er dus voor dat alles voor iedereen soepel verloopt. 
Houd er rekening mee dat je tijdens World Postcard Day (in je eigen tijdzone of tijdens UTC, beide werken) en minimaal één ansichtkaart via Postcrossing moet sturen om de speciale badge op uw profiel te krijgen, zodra deze is geregistreerd.

Verder was het eigenlijk wat de post betreft rustig. 
Dus we gaan gelijk door naar de kaart die ik deze week erop heb gestuurd.
En dat is deze kaart geworden, een kaart naar Hong Kong, en dit kaartje gaat een reisje maken van 9365 km.
De ontvanger van deze kaart werk in de transport in Hong Kong, de plaats die hij sinds 1995 zijn thuis noemt. hij heeft een passie voor reizen en is in 98 landen geweest. Helaas door de Covid-19 het reizen even iets minder geworden. 
Wel leuke om te vertellen is een stukje wat hij had geschreven, vele mensen schrijven 'Ni Hao' op een kaart als een hallo. Dit is echt geen gebruikelijke begroeting, gewoon hallo is goed genoeg. 
Dus op deze manier heb je weer wat geleerd wat betreft taal en gebruiken.
Hij heeft niet echt een voorkeur van ansichtkaarten, mocht je wat hulp nodig hebben dan was er een lijstje. 
Ik heb alleen gekozen voor een kaart van de Efteling waar we een tijdje geleden waren.
Op deze kaart staat Langnek, een van de figuren in het sprookjesbos in het park. Langnek vertelt in het park het verhaal van hem en zijn broers, het sprookje van de 6 dienaren. 
We gaan het dus afwachten hoe de reactie zal zijn op deze kaart. 
Misschien een idee om ooit eens naar toe te reizen? 

En zo komen we weer aan het einde van deze postcrossing gekomen.
Ik heb het de laatste tijd erg druk met van alles, en ook werk ik momenteel wat extra dagen in de kringloopwinkel in verband met vakantie van collega's.
Hierdoor is de tijd die ik heb voor het weblog even beperkt, de vaste blogs lopen gewoon door dat wel. Dus postcrossing is gewoon elke woensdag online. 
Deze week ga ik nog even nieuwe postzegels bestellen en ik heb deze keer het thema Halloween. Daar volgende week meer over. 
Voor nu bedank ik jullie weer voor de aandacht en graag tot volgende week ... 












Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#385

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing. Geen heel lang blog dit keer maar er was ook verder geen post deze week.  Ik kan jullie alvast ...