dinsdag 15 november 2022

Sudocrem

je bent er ongetwijfeld wel eens voorbij gelopen in de Kruidvat, Etos of supermarkt. waarschijnlijk herken je het potje aan zijn simpele rode logo wel. maar wist je al dat Sudocrem voor heel veel dingen gebruikt kan worden?
eigenlijk zou ieder huishouden zo’n potje in de kast moeten zetten.
Sudocrem is het nieuwe oude wondermiddel voor ieder huishouden! en het bestaat al meer dan 85 jaar maar als je ziet waarvoor het nog meer toepasbaar is! 
vroeger werd dit middel voornamelijk gebruikt bij baby’s om luieruitslag te bestrijden. de crème helpt namelijk om de huid te herstellen, verzachten, neemt de irritatie weg en helpt bij de aanmaak van de nieuwe huidcellen. 
ik wil niet zeggen dat vroeger alles beter was maar deze crème deed zijn werk erg goed. het fijne spul verslaat gemakkelijk verschillende (dure) crèmes van tegenwoordig! 
je raadt het al, Sudocrem is voor veel meer dingen toepasbaar dan enkel die babybilletjes. 

lippenbalsem
vergeet de Labello of Blistex. Sudocrem werkt veel effectiever bij droge en schrale lippen. daarnaast helpt het de lippen herstellen.
hoewel ik persoonlijk het ideen van de creme op je lippen niet echt smaakvol vind, maar goed het kan er dus voor gebruikt worden.

waterpokken
Ja je leest het goed. het middel werkt goed tegen de bestrijding van waterpokken! smeer een goede laag op de aangetaste huid, zo blijft die vervelende jeuk weg. daarnaast pakt de Sudocrem tegelijkertijd de huid aan en helpt het met herstellen en werkt het verzachtend.

muggenbulten
en deze was nieuw voor mij. het is altijd vervelend wanneer je door een mug wordt geprikt en je last hebt van jeuk. met de crème is dit gelukkig verleden tijd. 
smeer wat crème op de plek en binnen no-time ben je van de jeuk af!

wondjes en schaafplekken
smeer voorzichtig wat crème op de beschadigde plekken en je zal merken dat na de eerste keer smeren de irritatie afneemt. 
misschien dat het in het begin even prikt maar dit kan alleen maar het herstel bevorderen.

ook zou je dit eventueel bij huisdieren kunnen gebruiken, zoals je kat die thuis komt na een vechtpartij, maar ik persoonlijk raad het niet aan. ze gaan er vast aan likken en dat lijkt mij geen smaakvol idee. 

acné
omdat de crème ontstekingsremmend werkt is het ideaal tegen de bestrijding van puisten zonder dat de huid uitdroogt of kapot gaat. 
smeer een dun laagje op de puisten en blijf dit herhalen totdat de puist weg is. meestal werkt dit veel beter dan die dure, vaak chemische crèmes voor acné.

haarverfvlekken
als jij je haren verft dan heb je vast wel eens meegemaakt dat de verf rond je oren blijft zitten. dit zorgt voor lelijke vlekken. deze haal je zo weg door wat Sudocrem rond de vlekken te smeren en je poetst ze zo weg!

misschien ken of gebruik jij dit wondermiddel al een tijdje en pas je het voor nog andere dingen toe. 
maar ik zou zeggen: zorg dat je er altijd een in huis heb. je weet maar nooit wanneer het van pas kan komen. 

meer weten over Sudocrem? 
dit is de link naar de website: 



tot het volgenden blog … 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Grote verandering bij PostNL

foto: ? PostNL komt om de dag langs Hoewel het aantal brievenbuspakketjes alleen maar toeneemt, staat PostNL toch op het punt om een grote v...