dinsdag 1 november 2022

slapen met een elektrische deken

ben jij een behoorlijke koukleum? dan ga je misschien het liefst slapen met een dikke trui, wollen sokken aan, extra sprei en een elektrische deken om het af te maken. 
zeker nu het buiten kouder is klinkt het lekker om in zo’n voorverwarmd bed te kruipen, maar is dat wel zo’n goed idee?
Is het gevaarlijk om te slapen met een elektrische deken?

slapen met een elektrische deken

om alle koukleumen maar meteen gerust te stellen: je hoeft de elektrische deken niet de deur uit te doen. je moet er alleen wel goed mee omgaan om het gezond te houden. 

de hele nacht slapen met een elektrische deken aan is namelijk niet heel verstandig, en niet alleen vanwege je energierekening met de huidige prijzen!

door te slapen in een verwarmd bed wordt je lichaamstemperatuur ook hoger, waardoor je onrustiger slaapt. daarnaast moet je lichaam, en vooral je hart, harder werken wanneer je lichaamstemperatuur stijgt. en dat terwijl je lichaam juist zou moeten uitrusten tijdens het slapen. 

zet je elektrische deken dus voor je gaat slapen iets aan, om de kou weg te hebben, en zet hem uit als je in bed kruipt uit. 

hetzelfde geldt voor de centrale verwarming, ook die kun je het best in de nacht laag zetten.


veiligheidsrisico’s
naast dat het slapen met een elektrische deken je nachtrust verstoren, brengt het ook veiligheidsrisico’s met zich mee. 
de meeste elektrische dekens moeten tegenwoordig aan allerlei eisen voldoen maar er kan natuurlijk altijd iets misgaan. zeker bij een oudere deken moet je oppassen. zo kan er kortsluiting of zelfs brand ontstaan wanneer er binnen in de deken iets kapot is of als de bedrading beschadigt. 
niet zo'n fijn idee als jij al diep in slaap bent.
ik persoonlijk zou zeggen laat zo een deken gewoon weg en leg 1 0f 2 extra dekens op je bed, werkt net zo goed en is een stuk veiliger. 

tot het volgende blog ... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Grote verandering bij PostNL

foto: ? PostNL komt om de dag langs Hoewel het aantal brievenbuspakketjes alleen maar toeneemt, staat PostNL toch op het punt om een grote v...