vrijdag 10 juni 2022

StarStable Prietpraat #64


StarStable is een online paardenspel voor spelers uit de hele wereld die samen allerlei leuke avonturen beleven. elke speler rijdt en verzorgt een eigen paard of meerder, voltooit opdrachten, neemt deel aan competities en maakt deel uit van een episch verhaal. 

de Haflinger
de Haflinger heeft Oostenrijkse en Italiaanse roots die helemaal teruggaat tot aan de middeleeuwen. de stoere Haflinger werd oorspronkelijk in de berggebieden gefokt waar hij als pakpaard in het leger werd gebruikt. 
de Jorvegiaanse fokkers hebben een leuker leven voor deze dieren in gedachten.
dit rustige paard is met zijn vriendelijke karakter zeer geschikt voor veel disciplines, zoals westernrijden, dressuur, springen, working equitation en koetsrijden. 
daarmee is hij eigenlijk de ideale metgezel voor al je avonturen op Jorvik.
Je vindt 1 Haflinger in Fort Pinta en de anderen vind je in de rijhal. je hebt de keuze uit 6 mooie vachtkleuren. de haflinger in Fort Pinta is voor iedereen meteen verkrijgbaar. voor de andere paarden moet je minstens level 11 hebben. ze kosten 900 StarCoins.

naast de 4 standaardkapsels heeft de Haflinger unieke, lange, dikke en golvende manen. verder zijn er 2 kapsels te koop: eentje met korte, rechte manen en de andere met vlechten en diamanten.

ze hebben inmiddels een exclusieve versie van dit stoere ras, een lichte zweetvos, aan de app Star Stable Horses toegevoegd. 
in de app voed je je eigen paard op van veulen tot paard tot en met level 10. dat is je paard klaar is om met jou Jorvik te verkennen. 
wanneer je Haflinger level 10 in de app bereikt, kun je hem voor 900 StarCoins naar Star Stable Online overzetten.

Juni is Pride-maand!
Juni is ook de #PrideMonth, we en zetten we onze vrienden, collega's en spelers uit de LHBTIQA+-gemeenschap in het zonnetje. 
natuurlijk zijn we het hele jaar trots op jullie, maar deze maand net een beetje extra. 
bij StarStable is iedereen welkom, ongeacht je leeftijd, handicap, ras, nationaliteit, geslacht, identiteit, seksuele geaardheid, geloof of overtuiging. 
het leven mooi en laten we het nog mooier maakt, wees trots op de persoon die je bent en laat dat ook rustig zien. 
StarStable nodigt je van harte uit om de #PrideMonth in Star Stable Online met ons mee te vieren tijdens het jaarlijkse Regenboogfestival dat vanaf 8 juni op Jorvik van start gaat.

Tellina en Kampos zijn terug
Tellina en Kampos zijn terug uit zee! ze blijven 5 weken aan wal tot de update van woensdag 6 juli. je vindt ze op het strand van Fort Pinta. voor 850 Star Coins is er eentje van jou.
★ Kampos is een rustig paard en de ideale partner voor onzekere ruiters. hij is echter ook zeer vastberaden. een koppiger paard dan de Kampos bestaat simpelweg niet.
★ Tellina glanst als parelmoer en is dol op als wat glimt. zij heeft uitstekende ogen, handig als je op zoek bent naar schatten. alleen raakt zij tijdens het zoeken naar nieuwe, glimmende dingen ook heel snel afgeleid.

ook vriendje van Kampos en Tellina, de mantaroggen zijn terug vanuit de zee. 
de parelpandorog en de glanspandorog zijn echt schatjes. 
ze zijn ontzettend aanhankelijk en willen graag samen met jou Jorvik verkennen. ze kosten 400 Star Coins per stuk, maar dan heb je wel een vliegend huisdier. 
wacht niet te lang, want ook zij blijven maar tot de update van woensdag 6 juli.

bonuswinkel
en er is een nieuw item beschikbaar in de Moorland Bonuswinkel voor iedereen die Star Rider is geworden via een eenmalige betaling. 
het dressuurzadel van de admiraal is geïnspireerd op het uniform van de laatste Jorvegiaanse admiraal.
we hadden al het halster en nu dus het zadel. in deze serie kun je nog een zadeldeken, wraps en een zadeltas gaan verwachten. 
maar dat hadden jullie vast zelf ook al geraden, 😉

het anticheatprogramma
er zij heel veel vragen gekomen over het anticheatprogramma dat vorige week hebben geïmplementeerd. 
daarom is er even een extra nieuwsoverzicht gemaakt met antwoorden op vrageb die zijn gesteld 
hieronder de link naar dat artikel: 


ze hopen dat deze antwoorden wat duidelijk hebben geschept. 

nieuwe aankoopscherm 
en dit is hoe het nieuwe aankoopscherm voor paarden er nu uit ziet. 
naast de vaste informatie in dit nieuwe scherm kan je bijvoorbeeld ook de andere kleuren vinden van de paarden en eventueel de manen aanpassen als dit mogelijk is bij het ras wat je koopt. 
je kan dus bij aankoop van je paard deze helemaal naar eigen smaak ... updaten(?!) voor je over gaat tot adoptie van je nieuwe vriend. het scherm geldt voor alle nieuwe paarden op Jorvik!

Cloud kingdom is terug
Mica Stoneground is terug met haar heteluchtballon. zij is een jonge ontdekkingsreizigster en is bekend vanwege haar reizen naar het mythische Wolkenrijk, ze is speciaal naar Jorvik gekomen om jou op te halen. 
maar eerst moet je Pico, de kikker van Mica, helpen want die is verdwaald. je vindt hem in elke plaats met een stal. 

Mica Stoneground blijft tot 22 juni.
je kunt het Wolkenrijk ook bezoeken als je geen Star Rider bent.

een duistere kracht in het Wolkenrijk
het is niet allemaal rozengeur en maneschijn in het Wolkenrijk. 
de vrolijke kleuren zijn verdwijnen, maar wat is de oorzaakt deze geheimzinnige verandering? er gaan geruchten dat een Dark Rider alle kleuren uit de regenboog heeft verwijderd. 
alleen jij kunt ze weer terugbrengen! Mica heeft een aanwijzing die je op weg helpt. 
een tip voor je: volg de muziek ... 🎶🎶

deze missie is toegankelijk voor alle spelers. je moet wel de inleidende missie voor het Wolkenrijk hebben afgerond voordat je de kleuren kunt herstellen.

wat kun je verder allemaal doen in het Wolkenrijk: 
★ de uitdagende Regenboograce.
★ shoppen: wil je er als een echte avonturier uitzien? je kunt hier niet alleen Mica's outfit kopen, maar je vindt hier ook de regenboogaccessoires van vorige Regenboogfestivals en een gloednieuwe set. in deze set vind je een nieuw dressuurzadel en een eenhoornhoofdstel die je voorlopig op een beperkt aantal paarden kunt gebruiken.
het kledingsetje is niet echt mijn smaak, dus deze ga ik niet kopen. 
★ Mica heeft een paar spullen verloren in de wolken. praat met haar als je alle zeven voorwerpen hebt gevonden en krijg een coole beloning. en laat ik dit over de beloningen zeggen: het brengt weer een beetje kleur! 
maar Mica is nog meer kwijt. vind twee dagboekartikelen van Mica die verborgen liggen in het kamp.
★ heb je dat gouden wolkje gezien bij een van de regenboogbruggen? het gouden wolkje verspreidt gouden hoefijzers door het gebied die je één keer per dag kunt verzamelen. verzamel ze allemaal en verdien flink wat extra paarden-XP.
★ elke dag is er een verdrietig regenwolkje dat zijn vrienden weer terug moet krijgen naar het Wolkenrijk.
dit is opzich een leuke opdracht, maar de gevonden wolkjes die achter je aan komen hangen een beetje in je beeld waar door je de andere minder goed kan zien.  
★ en natuurlijk kun je ook gewoon chillen met je vrienden. er zijn een paar nieuwe picknickplaatsen op de wolken!

regenboogjacht
ook Chaun is weer terug. elke 30 minuten verschijnt er ergens op Jorvik een regenboog en daar is Chaun de leprechaun heel snel bij. 
help Chaun om goud te verzamelen voor regenboogmunten. als je wilt, kun je Chaun de munten geven in ruil voor fraaie beloningen.
nou weet ik niet wat je allemaal precies wat je van hem kan krijgen maar tot nu toe heb ik alleen maar XP voor mijzelf en mijn paard gehad, of Jorvik Shlling en koekjes. 
of er andere dingen in zitten als kleding? ik heb geen idee. 

de regenboog verschijnt maar in één gebied dat voor alle spelers toegankelijk is. de andere gebieden zijn alleen voor StarRiders.


vier je pride!
vier de pride en doe mee met de Regenboogparade en de stranddisco!
de Bobcat Girls vieren de pride met kleurige regenbogen tijdens een parade van Moorland naar het strand van Fort Pinta. 
ze vertrekken elk uur en blijven een tijdje op het strand rondhangen om te dansen op nieuwe en oude hits. 
beide locaties zijn feestelijk versierd en er zijn twee nieuwe winkeltjes: een met stikjes om je pride te laten zien en een met een schattig nieuw huisdier: de kleurrijke terriër.
deze schattige hond heb ik gekocht, als je er een foto van wil zien check dan even mijn Instgram account voor een foto. 

en verder ... 
★ mooie foto's maken van Jorvik is nu nog makkelijk. je kunt nu andere spelers, je paard of je eigen personage verbergen. 
zo kan jij prachtige foto's, voor jezelf, voor sociale media of net al ik voor een blog ... 😉
★ het Quarter Horse van generatie 2 gaat van wat rust genieten. hij verlaat Jorvik tijdens de update van woensdag 17 augustus en is daarna niet meer verkrijgbaar. je vindt hem nu nog op de paardenmarkt van Ferdinand voordat hij zijn hoeven aan de wilgen hangt.
mocht je een van deze paarden hebben gekocht, hoef je je geen zorgen te maken. zolang je ze bezit, verandert er niets met de paarden. ze nemen ze alleen niet mee bij foutoplossingen, updates of nieuwe accessoires.
★ dan is er nog steeds een probleem met het water wat verdwijnt. 
na ruim 3 maanden is het probleem nog niet opgelost en persoonlijk vind ik dat dit toch echt te lang gaan duren. 
op de dag van een update lijkt het allemaal prima te werken, maar dan log je uit, log je later weer in en binnen 5 minuten is het water weer weg! 
ik heb intussen meerdere keren contact gehad met de helpdesk en ze zijn er mee bezig. maar er blijven foutjes in zitten waar ze nog steeds mee aan het werk zijn. 
het is momenteel dus inloggen op goed geluk: heb je water of niet? 
voor het oplossen van deze bug krijg StarStable van mij toch wel een onvoldoende.
 
scrapboek#50
en met dit scrapbook komen we weer aan het einde van deze StarStable prietpraat.
als je denkt dat we de boel met de kleuren weer hebben opgelost dan heb je het mooi mis, het mysterie van de verdwijnende kleuren is nog niet voorbij!
via de Instagram accounts blijven we foto's plaatsen, je kan ons vinden onder de namen @malin_hawkstorm en @michelle_mousetree. 

tot het volgende blog ... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#383

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing. Jaargang 8 alweer, daarmee is postcrossing het langslopende item hier op het blog.  Dat vond ik...