woensdag 22 juni 2022

postcrossing#304

hallo en welkom bij een nieuwe 📬postcrossing. 
het is allemaal even raar, de afgelopen 2 jaar waren we thuis door het covid-19 en dan raak je toch gewent aan dingen, maar vanaf deze week is dat even anders.
maandagochtend: ik werk aan dit blog van postcrossing en aan de andere kant van de tafel zit mijn dochter te werken aan tekeningen, gewoon dingen proberen. 
intussen praten we en drinken koffie en doen ons ding, vandaag is het stil, ze is er niet. ze heeft voor 2 dagen werk en dat is prima, maar je valt toch na twee jaar even in een gat. 
begrijp mij niet verkeerd, het is goed zo maar ook wel wennen. ik ben nou telkens tegen de kat aan het praten, kijken hoe lang het duurt voordat hij ergens anders gaat zitten. 😄

oké, door met waar het om gaat, de post. 
we hadden deze week post die hun bestemming heeft bereikt, de kaart van vorige week, postcrossing 303 had zijn bestemming bereikt na een reisje van 293 km in 3 dagen.
en dan hebben we nog een kaart die op expired stond maar toch nog is geregistreerd. 
in postrcrossing 282 (17 januari 2022) ging er een kaart naar China en deze heeft na 155 dagen te hebben gereisd over 8965 km zijn bestemming uiteindelijk toch nog bereikt.
en er was deze week ook post bij mij gekomen. 

deze kaart rolde binnen en komt uit Duitsland. de kaart heeft een reisje van 241 km achter de rug in 30 dagen. 
wederom is de reistijd vanuit Duitsland erg lang, terwijl van Nederland naar Duitsland vaak al met 3 á 4 dagen genoeg is.
de afzendster is dol op het sturen van post via postcrossing en snailmail(?).
snailmail is meer een benaming voor de post die je ook echt verstuurd en bij iemand anders door de brievenbus komt vallen. 
dat is dus postcrossing maar bijvoorbeeld ook een penvriend of vriendin. er zijn nog veel meer voorbeelden van snailmail te vinden via google.
geen idee waar deze afbeelding precies van is, maar het doet mij wel heel erg denken aan het gebied wat hier in de buurt is en waar ik en mijn dochter graag naar toe gaan voor een wandeling: fort roovere. 
ik vind het een mooie en rust gevende afbeelding. 

en dan de kaart die ik er deze week opuit heb gestuurd. 
dat is deze kaart geworden en deze kaart is onderweg naar de USA en zal een reisje gaan maken van 5845 km voor het op zijn bestemming is. 
en persoonlijk vind ik de ontvangster van deze kaart al een topper. 
we weten allemaal wat er gaande is tussen Rusland en de Oekraïne, nee ... geen vooroordeel over Russen of Rusland. maar vele Oekraïens gezinnen zijn hun thuisland uit gevlucht en de ontvangster heeft bij haar een Oekraïens gezin op gevangen. zo als ik al zei: een topper. 
op haar lijstje met wat ze leuk vonden stonden schapen, dus ze groetjes uit Holland paste daar wel bij. 

ik had vorige week de postzegels laten zien van de pride month die er deze maand is, daarbij had ik ook nog een kaartenset bestelt met leuke afbeeldingen van de heide en hun dieren.
laat ik deze set toch niet terug kunnen vinden. ik heb grote vrees dat ik per ongeluk de boel heb weg gegooid toen ik de verzend-envelop heb weggegooid. 
zo stom, maar dat kan gebeuren. ik probeer nog te zoeken maar ik vrees dat het zoeken is naar iets wat echt weg is. 
dan bestel ik ze gewoon weer opnieuw en dan zorgen dat ik ze eerst bij de rest stop voor ik de envelop weg gooi. 
nou , dit was het dan echt voor vandaag, rest mij nog om jullie te bedanken voor jullie aandacht deze week en graag tot het volgende blog ... 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#383

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing. Jaargang 8 alweer, daarmee is postcrossing het langslopende item hier op het blog.  Dat vond ik...