donderdag 30 juni 2022

How’s life? #9

het is intussen weer een tijdje geleden dat we een how’s life hebben gedaan dus het is tijd om weer even bij te kletsen hoe het nu gaat. 
om te beginnen hebben jullie misschien als gezien dat we hier op het weblog met een kalender zijn begonnen, het is een try out wat we aan het doen zijn. 
het is nog niet zeker of deze optie blijft maar voor nu lijkt het een prima idee te zijn.
je kan nu dus zien op welke dag er een blog online komt.
als je wilt weten wat er die week precies online komt dan kun je op de maandag een weekoverzicht vinden op het Instagram account van dit weblog en twitter. voor nu doet ik dit nog niet op facebook account maar mocht daar vraag naar komen dan is dit een optie die nog toegevoegd kan worden. 
door met een kalender te werken heb ik nu vaak al bepaalde blogs uitgewerkt. blogs als ik lees ..., postcrossing, kattenstreken en starstable prietpraat hebben een vaste dag van online komen, dat is dus makkelijk. maar de rest is maar net wat het aanbod is. 
ik werk nu met de rest een maand vooruit. dat is misschien raar maar bedenk dat met tijdschriften weinig verschil is, terwijl de uitgave van juli net in de winkel ligt werken ze nu al aan de uitgave van augustus en dat is wat ik nu ook doe, 
natuurlijk kan er wel eens wat tussen piepen wat er als extra even tussen moet, daar is ruimte voor als het zo zou uit komen. 

rookmelders
vanaf juli 2022 is het wettelijk verplicht om in huurwoningen rookmelders te hebben. 
de woningbouw die heeft ook laten weten dat dat gaat gebeuren, maar voordat je zover bent heeft het heel wat moeitte gekosten voor die dingen er hingen. 
ze komen langs en heb je tijd dan hangen ze er een in de gang beneden en eentje boven. bij mij kwam het niet uit dus afspraak maken om ze te laten hangen, maandag 16 mei, brief met bevestiging en al gehad.
maar die maandag is er niemand langs geweest en toen begon het gelazer. ruim een week bellen voor een afspraak en telkens een terugbelverzoek, maar niemand belde terug. uiteindelijk heb ik de klacht bij de woningbouw neergelegd en dat als ze die dingen wilde hebben in deze woning hun maar regelde dat ik gebeld werd. 
ze begrepen de frustratie van mij kant goed en namen de klacht ook serieus op. 
ik hoefde nergens meer achter aan, laat hun maar bellen en dan merken ze wel wanneer je opneemt om een afspraak te maken. 
nou die afspraak is hebben ze gemaakt, ze kwamen dan uiteindelijk op donderdag 2 juni om de rookmelders op te hangen. 

oud zeer
ruim 2 weken loop ik nou met pijn, een dikke knie en soms ook dikke voeten van het vocht. het lijkt niet over te gaan dus tijd voor een bezoek aan de huisarts, maar daar werd ik ook niet vrolijk van. nu medicijn gehad en wat hulpstukken gekregen van een brace en een kruk. (deze kan ik gebruiken maar hoeft niet)
het komt er in het kort op neer: 
een oud ongeluk van 33 jaar leden veroorzaakt nu problemen. de botsplinters in mijn knie zijn de oorzaak. ik moet er serieus over nadenken of ik het risico wil nemen om ze er toch uit te laten halen (indien dit nog kan). het risico toen was dat als ze een zenuw raken de boel verlamd raakt, maar de techniek is in 33 jaar veranderend, dus dat kan een pluspunt zijn. 
de vraag blijft: wil ik dit risico nemen en met een verlamd pootje eindige maar geen pijn meer. voor nu eerst kijken of de pijn en de ontsteking minder word met de medicijnen. 

en verder ... 
* nou, het verhuizen is nog steeds nummer 1 op de lijst om te doen. 
we hebben tot nu de pech dat degene voor ons net het huis accepteerd en we weer moeten wachten. verder is alles rond, alleen nog een huis en we zijn hier weg. 
dit huis begint steeds meer gebreken te krijgen en ik kan wel verhuizen naar een andere woning maar ik zie het niet zitten om dat nu te doen en net ergens anders te wonen en dan een woning krijgen in de stad waar we naar toe willen. we blijven hopen en reageren, wie weet? misschien hebben we binnenkort geluk.

* via VistaPrint mocht ik een test doen voor de vernieuwde site (betá test) om spullen bij hun te laten maken en te bestellen.
ik kreeg hier voor een speciale link die mij een bepaald bedrag cadeau deed om te bestellen. 
ik heb gekozen voor een t-shirt met het logo van de website erop. ik wilde al heel lang een shirt hier van hebben als reclame voor de website. verder heb ik een noteblok laten maken met de link van het weblog en 3 kattenhoofdjes. deze kon ik niet aanpassen in 2 zwarte en 1 rode, oftewel Frodo, Nala en Raya van kattenstreken. maar met dit noteblok wilde ik wel de link leggen naar kattenstreken. 
het blad onder het noteblok is een van de stickervellen met sticker waar 'carpe diem' en de link van het weblog opstaat. deze kan ik bijvoorbeeld op kaarten plakken van postcrossing.
voor nu zijn deze spullen voor eigen gebruik, maar we zijn nog aan het kijken en informatie verzamelen voor een eigen webshop.
ik heb mijn dochter ook iets laten maken voor haar 'the free house witch' , onder deze naam werkt zij met het maken van tekeningen. zij heeft ook de muis op het shirt gemaakt. 
zelf is ze nog niet helemaal tevreden over deze muis en heeft inmiddel een nieuwe getekend, meer daar over meer op een later tijdstip. 
de plannen voor een webshop zijn plannen waar we pas mee verder gaan als we eenmaal zijn verhuisd. 

* verder zijn we eindelijk na 12 jaar weer eens een dagje naar de Efteling geweest. 
het was een vroege ochtend, de wekker ging al om half 6 omdat we rond half 7 richting Roosendaal zijn gereden met de brommobiel voor de trein richting Tilburg. van daaruit de bus naar de Efteling. 
we hebben een super leuke dag gehad en ontzettend veel lol. 
natuurlijk nog één keer in het spookslot voor dat deze word gesloopt. het spookslot was altijd mijn favoriet in de Efteling. 
ik snap de keuze en ben zeer benieuwd naar wat hoe de nieuwe attractie zal gaan worden.
verder hebben we symbolica bezocht en deze attractie is echt super mooi, de vliegende hollander was op zich oké maar mijn verwachting en de ervaring van deze attractie was heel anders. en natuurlijk het sprookjesbos, even genieten en ons moment om terug te denken aan de laatste keer Efteling toen nog met mijn vader erbij. 
vogelrok was de domper van de dag, we waren beiden misselijk en hadden beiden last van onze nek. we hebben deze dag echt wel tot aan 6 uur volgehouden, dan sluit het park ook.
het was een lange dag, mijn voeten deden pijn en ik had blaren, maar het was het zeker waard. 

* ik had van deze dag met zepeto edits willen maken voor op het Instagram account maar ben daar eigenlijk niet aan toe gekomen. (sorry)

zepeto in Egypte
met zepeto in de Efteling was niet geheel volgens plan verlopen, maar ik heb mijn zepeto toch nog op vakantie gestuurd met haar partner.  en ze zijn naar Egypte geweest.
in 2019 maakte ik voor de grap bewerkingen met zepeto van een trip naar Frankrijk. de reactie's waren erg leuk en in 2020 maakte ik een USA trip met mijn zepeto. 
in 2021 sloeg ik het over, door de covid-19 en alle maatregelen die er waren leek het mij niet gepast om vakantie trips te promoten met mijn zepeto op vakantie. 
we hebben nog wel met wat maatregelen te maken maar je mag weer op vakantie, dus ik heb mij zepeto laten vaccineren zo dat ze met een vaccinatiebewijs kon afreizen naar Egypte. 
de foto's van deze reis kun je zien vanaf 01 tm 07 Augustus op het Instagram account (@scooziemouse) en mijn account op Pinterest (Linda(scoozie73)). 

dit is gelijk ook de eerste week van mij vakantie.
het weblog is er even van tusssen voor vakantie van 01 tm 14 Augustus. 
maar we hebben nog de maand Juli om te gaan met blogs.
op welke dag kun je terug zien op de kalender hier recht van de weblog-pagina. 

en dit was het dan weer een beetje wat how's life betreft, we zijn weer bij gepraat. 
dus, tot het volgende blog ... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

postcrossing#383

Hallo en welkom bij een nieuwe postcrossing. Jaargang 8 alweer, daarmee is postcrossing het langslopende item hier op het blog.  Dat vond ik...